Internett gjør narr av Kanye Wests motevisning i New York

FÅR GJENNOMGÅ: Den andre Yeezy-kolleksjonen sponset av Adidas, fikk gjennomgå på Instagram og Twitter få timer etter showet. Her er Kanye og Kim iført antrekk fra kolleksjonen. Foto: Getty Images

Star Wars og slavetiden trekkes frem som mulig inspirasjonskilder etter at Kanye West (38) viste sin andre Yeezy-kolleksjon på New York Fashion Week.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Dagen etter at West kuppet moteuken med visningen kalt The Yeezy Season 2 og en skamløs premiere på sin nye låt, er internett nok en gang vendt mot rapperen.

Ikke rart med tanke på den smått absurde kleskolleksjonen. Motebransjen hadde dermed all grunn til å reagere med dårlige stemning da West annonserte at han skulle ha en overraskelsesvisning under New York Fashion Week.

Kolleksjonen bestod av jordfarger i beige- og bruntoner. Tights, lange kåper og hettegenserne var gjennomgående og ble presentert i ulike nyanser og snitt.

Les også: Kanye-feber i Oslo - skoene utsolgt på minutter

Tenk bare på hvordan kona Kim Kardashian (som kles opp av West) har sett ut de siste årene, og gang det med 10. Kardashian var så klart kledd opp i ektemannens ferskeste design der hun satt på første rad.

Abstrakt design (som kolleksjonen i høyeste grad kan klassifiseres som) kan være vanskelig å tolke. Det er heller ikke alltid like lett å finne referanser til hva den aktuelle designeren har vært inspirert av i designprosessen. Men skal vi tolke internett og alle memesene som florerer, kan Kanye ha hentet inspirasjon fra mange steder...

Folk sammenligner kolleksjonen med slavetiden, hjemløse, og ikoniske filmer kjent for sine ville kostymer. Bare se her:

untitled linkuntitled linkuntitled link

I år som i fjor var første rad holdt av til Kanyes nærmeste kjendisvenner og familie. Kona Kim Kardashian og datteren North, Anna Wintour, Givenchy-designer Riccardo Tisci, Lorde, Jaden Smith, Tyga og Kourtney og Khloé Kardashian var så klart blant første rad-publikummet. Mens supermodell og familiemedlem Kendall Jenner ble plassert på andre rad...(!?)

Les også: Derfor eier Kendall modellbransjen akkurat nå

THE SQUAD: Vogue-redaktør Anna Wintour, Givenchy-designer Riccardo Tisci og Kim Kardashian og North West satt så klart på første rad. Foto: Getty Images
untitled link

Ifølge en rekke internasjonale medier skal Kanye ha kledd opp modellene etter hudfarge, slik at de lyse stod foran med beige klær, mens både modellene og klærne ble gradvis mørkere lengre bak i rekken. Media spekulerer i om dette var et statement for å sette fokus på raseforskjeller, slik rapperen har gjort flere ganger tidligere.

untitled link
Publisert:

Finn mer innhold om: