House of Dagmar-Sofia: - Jeg er ikke så opptatt av trender

SKANDINAVISK STIL: Sofia Wallenstam mener den skandinaviske stilen er tidløs og derfor aldri vil gå av moten.

KØBENHAVN (MinMote): For Sofia Wallenstam (39), en av eierne bak House of Dagmar, så handler god stil om kontinuitet, og å være tro mot det du selv liker.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Sofia Wallenstam er en av tre søstre som står bak det svenske merket House of Dagmar, kjent for sin minimalistiske stil og nøytrale fargepalett. Motehuset så dagens lys i 2004 og har blitt et av Sveriges største merker.

39-åringen, som har to barn og mann bor i Stockholm, tok en prat med MinMote i forbindelse med moteuken i København - om skandinavisk stil, den kommende kolleksjonen og nøkkelplaggene hun satser på for våren.

Nøytrale toner og et hint av farge

For den kommende vår- og sommerkolleksjonen har motehuset fokusert på basefarger som er nøytrale, men med hint av blått, dus pistasjgrønn, safran og rødt.

– Denne sesongen er blazeren med innsvinget midje en av mine favoritter. Jeg er også veldig stolt av at vårt nye denimprogram. All denimen vår er laget av 100 % økologisk bomull, og sparer opptil syv badekar med vann per par, sammenlignet med vanlig bomull, forteller Wallensam.

Blazer i ull med innsving i midjen er blant Sofias favoritter fra den kommende vårkolleksjonen.

– Hva er viktig for dere når dere lager nye kolleksjoner?

– Hovedfokuset er å skape en total look for den minimalistiske, bevisste og sensuelle kvinnen. Vi ønsker å designe plagg som styrker henne i hverdagen, og som vil tåle tidens tann.

– Hvordan vil du beskrive scandi-stilen? Hva liker du best med den?

– Den skandinaviske stilen handler om minimalisme med dempede farger og rene linjer, noe som resulterer i klassiske plagg som aldri vil gå av moten. Den skandinaviske stilen er elegant, tidløs og androgyn. Det jeg liker med minimalisme er at det er som et slags lag over alle korte trender som ikke varer. Minimalistisk stil er noe mer enn det.

– Flere og flere merker i Norge og Sverige dropper egne moteuker til fordel for København. Hva tenker du om København som en samlende moteuke for hele Skandinavia?

– Jeg tror blandingen av skandinaviske merker bidrar til suksessen som moteuken i København har fått. Den tiltrekker seg et internasjonalt publikum som vil styrke den skandinaviske moten globalt, tror jeg. Moteukekomiteen består av folk fra alle nordiske land, så derfor ser jeg på det som en felles innsats.

– Jeg er stor fan av personlig stil

– Hvilke trender har du mest tro på for våren?

– Personlig så er jeg ikke så veldig opptatt av trender, det er nemlig vanskelig fra et bærekraftperspektiv. Men jeg er veldig fan av personlig stil. Invester i plagg som får deg til å føle deg vel og komfortabel.

– Hva skal være dine nøkkelplagg i vår?

– Jeg kommer til å gå for innsvingede plagg og markerte skuldre for en feminin, men moderne silhuett. Lange maxi-kåper og kjoler, samt A-formede skjørt.

– Helt til slutt - hva er god stil for deg?

– Stil er egentlig veldig personlig. For meg handler god stil om kontinuitet, og å være tro mot det du selv liker.

Publisert:

Finn mer innhold om: