MinStil: Celine Aagaard

Alle antrekk Celine Aagaard (43) tar på seg må kunne sykles med, men høye hæler og skinnskjørt med splitt stopper henne ikke. Hun kjører ikke bil, bader året rundt og mener at motebransjen bør bli sesongløs.

Foto: @celineaagaard

Foto: @celineaagaard

Foto: @celineaagaard

Foto: @celineaagaard

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre MARIE MURSTAD, ANNIKEN JØRGENSEN, JULIE THOMSEN, RIKKE SANDVOLD, og Gine Margrethe.

Denne gangen har vi snakket med Celine Aagaard. Hun er først og fremst grunnlegger, medeier og kreativ leder for klesmerket Envelope1976, men også en solid moteinfluencer med sine 185.000 følgere på Instagram.

Aagaard designer tidløse plagg med fokus på multibruk, gjenbruk og bærekraft. På privaten har hun samboer, en sønn på 10 år og bor i Oslo. Hun kjører ikke bil, men sykler derimot til sine mange ærender. 43-åringen har vært vegetarianer i en årrekke og er helårs bade-entusiast, forteller hun.

MOR OG SØNN: Aagaard har en sønn på 10 år med samboeren gjennom mange år. Familien bor i Oslo. Foto: Privat
MOR OG SØNN: Aagaard har en sønn på 10 år med samboeren gjennom mange år. Familien bor i Oslo. Foto: Privat

– Hei, Celine! Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Minimalistisk og monokrom. Jeg går stort sett ton i ton i krem, sort eller beige. Jeg elsker lag på lag, og liker en krysning mellom det praktiske og upraktiske. I det ene øyeblikket loffer jeg rundt i for store uformelige klær, og flipflops. I det neste er det høye støvletter og trangt skinnskjørt.

Foto: Privat
Foto: Privat

– Alt jeg tar på meg må kunne sykles med. (Jeg kjører ikke bil, men høy splitt eller litt høye hæler stopper meg ikke fra å sykle). Jeg skifter om været snur – badedrakten er alltid på, eller med i vesken og skinner solen byttes herrebukser med kort skinnskjørt eller bermudashorts, og knelange støvletter. Badehåndkleet mitt er fast inventar på bagasjebrettet.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Jeg har alltid hatt en fascinasjon for herreblazere, store skuldre og rene snitt. Jeg er inspirert av både morfar og mammas garderobe. I garderoben finner dere oversized blazere i alle nyanser på fargeskalaen, herreinspirerte dressbukser og store strikkegensere, skinnskjørt, en svart hoodie og badedrakt. Samt en sort haremsbukse, lang sort skjorte og slippers.

– Jeg skiller ikke mellom sesonger. Vi har alle for mye klær og trenger egentlig minimalt nytt. Målet er at nye plagg skal kunne vare evig, og brukes igjen og igjen uten at det blir kjedelig av den grunn. Garderoben er den samme året rundt – jeg bare styler plaggene litt ulikt og bruker ikke like varme jakker på sommeren.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Det er mange. Halve garderoben min er vintagefunn, og jeg har arkiv i kjelleren der jeg titt og ofte finner igjen gamle skatter. Jeg elsker markeder og små bruktbutikker.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg prøver å minimere konsumet, og har faktisk ikke noe stort på ønskelisten. Nå er det jo ikke slik at vi selv eier alt vi lager til Envelope1976, så det jeg ønsker meg mest fra vår neste kolleksjon er en lang grå ullkåpe og en håndlaget strikkegenser.

– Beskriv din ultimate drømmedag fra morgen til kveld:

– Jeg elsker å stå opp tidlig, og står jeg tidlig nok opp så rekker jeg å gjøre ferdig rutiner før andre er våkne. Får jeg inn en svømmetur etter en hot yoga-session før jobb er det dobbel bonus og luksus. Å bade i havet er en lykke, og å kunne være så heldig å gå på jobb med saltvannshår året rundt er fantastisk. Jeg får et kick av innholdsrike dager og sitter lite stille. Det er på slike dager jeg er jeg mest effektiv også. Drømmedagen avsluttes med familie på et svaberg ved Nevlunghavn.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Være ute, drikke vann, gjøre yoga og bade i saltvann!

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Går i det samme som jeg brukte dagen før! Hehe.

– Har du et favorittplagg i garderoben?

– «Mumbai»-buksene mine og et par svarte haremsbukser jeg har bodd i hele sommeren gjennom. De er fra et marked i Spania.

– Hvilke bærekraftige valg gjør du i garderoben?

– Jeg kjøper sjeldent noe nytt, og om jeg handler prøver jeg å finne nye måter å bruke plaggene på. Jeg prøver å sortere ut det jeg ikke bruker, og finner veldig gjerne nye eiere til plaggene ved å gi til Fretex eller Tise. Også er det viktig at alle må alle sjekke merkelappen når de kjøper noe nytt. Du vil ikke ha et klesskap fullt av oljebaserte plagg.

– Hvilke trender har du troen på akkurat nå?

– Den grønne bølgen. Ikke fullt så bokstavelig. Vi jobber ikke ut ifra trender, men for å snu på det er det fint å se at stadig flere tar grønnere valg. Håper dog dette er en trend som vil vare.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Fete retro-skinnplagg står høyt i kurs hos meg om dagen.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Piquet-trøye, tennisskjørt og veldig mye farger. Nå høres jeg sikkert ut som den kjedeligste av alle, men jeg synes farger er fint på alle andre bortsett fra meg selv. Og tro meg, jeg har prøvd utallige farger opp gjennom, både på klesplagg og i håret.

– Ditt aller beste motetips?

– Tenk sesongløst og tenk på hva du selv kler og står for.

Hvordan var din opplevelse i dag?