MinStil: Pernille Rosenkilde

– Med den riktige basen kan man med ro i magen tilsette glitter, paljetter og regnbuefarger, ifølge den danske influenceren Pernille Rosenkilde (31).

Pernille

Foto: Instagram @prosenkilde

Pernille

Foto: Instagram @prosenkilde

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre KJETIL-ANDRÉ WARD, PARYSATIS PEYMANI og HEDDA «MAE» AALVIK GRØNHAUG.

Nå har vi snakket med Pernille Rosenkilde (31), en glad fargeklatt som bor i København og aldri går i sort fordi det gjør henne i dårlig humør. Hun beskriver seg selv som altmuligkvinne: stylist, influencer og vintage-elsker.

– Hvordan vil du beskrive din stil?

– Kjæresten min sier at stilen min er en blanding av barnehagebarn og gammel dame, og det passer nok veldig godt.

– Hvordan bruker du stil og klær til å formidle din personlighet?

– For meg betyr klærne mine mye for mitt humør. Om jeg tar på svarte plagg kan jeg tydelig merke en endring i min energi. Jeg blir simpelthen bare mindre glad når jeg ikke har på noe fargerikt. Klærne mine gjenspeiler godt hvem jeg er. Sport, glitter, farger og crazy detaljer.

– Hvilke nøkkelplagg har du i din garderobe?

– Mine nøkkelplagg må nok være et par gamle slitte, stripete pyjamasbukser, en hvit T-skjorte, en «sweatsuit» og et par dad-sneakers. Med den riktige basen kan man nemlig med ro i magen tilsette glitter, paljetter og regnbuefarger.

– Hva er ditt beste vintage-/second hand-kjøp?

– Jeg kan ikke velge ett. Det er umulig. Stort sett alt jeg elsker høyest i min garderobe er vintage.

– Hva står øverst på ønskelisten nå?

– Noe fra det nye samarbeidet mellom Gucci og Balenciaga. Helst glitter-dressen. Men det er klart ikke realistisk.

– Hvordan vil du om å kle deg i vår og sommer?

– Jeg tenker et par stripete shorts og en quiltet jakke er det geniale oppsett.

– Beskriv din ultimate drømmedag fra morgen til kveld?

– Fordi jeg nylig har blitt selvstendig, og har sagt opp jobben min i Eurowoman, er jeg mer fri til å forme dagene mine som jeg vil, og det feteste er at ingen dager er like.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– DRIKK VANN – selv om jeg selv er dårlig til det.

– Din favorittbok/film/TV-serie akkurat nå?

– Jeg er veldig sent ute, men jeg har først nå satt i gang med å se «The Office» og jeg elsker det. Mest geniale serien! Better late than never, right?

– Har du en favoritt i garderoben?

– Kanskje min patchwork Chanel-veske.

– Hva vil du aldri kle deg i?

– Sort.
– Ditt aller beste stiltips?

– Husk balansen. Mitt beste råd er at mye ikke skal ha mer. Hvis du vil ha paljetter på så legg til sneakers og pyjamasbukser.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din, uten å kjøpe noe nytt?

– Ofte glemmer man hvilket gull man har hengende i skapet. En god måte å gjenoppdage klærne sine er å ta alt ut av skuffene og av hengerne og henge det opp på nytt, og legge det sammen igjen. Så ser man alt og får et bedre overblikk over hva man har. De tingene man aldri får brukt kan man jo også selge eller gi til veldedighet, så det ikke bare henger og samler støv. Og så legger jeg mine bukser og t-skjorter og lignende i orden etter «Marie Kondo»-metoden så man enklere kan se hva man har før det ender nederst i bunken.

– Hva gjør du for å holde garderoben din så bærekraftig som mulig?

– Lar være å kjøpe for mye nytt hele tiden. Ved å kjøpe brukt og vintage får du stadig stilt ditt kjøpsbehov og lysten til å få noe nytt og gøy inn i garderoben, men du belaster ikke kloden med et overforbruk av nytt. Men jeg er selvfølgelig ikke hellig og kjøper også nye ting. Her tenker jeg likevel grundig over om det jeg kjøper er noe jeg også vil elske om to år.

– Har du noe i garderoben din som du vil beholde livet ut, og gjerne gi videre til neste generasjon?

– Jeg er ganske god til å rydde ut fortløpende og selge det jeg ikke bruker, men jeg har faktisk begynt å synes det er vanskelig for å selge/gi vekk fordi de fleste av tingene jeg har i min garderobe har en spesiell betydning for meg. Jeg risikerer å ende opp med plassmangel.

Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?