John Arne Riise ble mobbet for utseendet: - Louise har gitt
meg selvtillit

OPPGRADERT: MinMote har besøkt John Arne Riise i London og fått et eksklusivt innblikk i hans garderobe. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote

Etter at fotballspiller John Arne Riise (33) møtte motebloggeren Louise Angelica Markussen (23) har både selvtilliten og interessen for mote blomstret. Nå viser han frem sin nye stil.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Forrige lørdag giftet John Arne og Louise Angelica seg etter to år som kjærester. Helt i starten av forholdet ba John Arne henne om hjelp til å gi garderoben hans en total makeover. Nå er skrikende kreasjoner fra Ed Hardy og Dsquared blitt byttet ut med trendy moteplagg fra Dolce & Gabbana og Louis Vuitton.

- Da jeg møtte Louise skjønte jeg raskt at min stil ikke passet hennes. Jeg har aldri tenkt over hva jeg har på meg, men nå synes jeg det er gøy med mote. Jeg elsker stilen hun har fått meg til å bruke, og jeg angrer på at jeg ikke har brydd meg litt mer tidligere. Nå føler jeg meg bra når jeg går ut døren, sier han.

Se videointervju:

Ble mobbet

John Arne ble utsatt for alvorlig mobbing gjennom hele oppveksten, og forteller at det gikk hardt utover måten han så på seg selv utenfor fotballbanen.

- Det var mye av det som gikk på utseende - jeg ble kalt for «fregnetryne» i mange, mange år. Og når man blir mobbet så får man et rart syn på seg selv. Det er klart det setter sine spor, sier han.

STILSIKKER: John Arne Riise har de siste årene kledd seg i mer dempede farger og moteriktig tilbehør. – Jeg er opptatt av å finne klær som fremhever kroppen min på en bra måte. Jeg liker plagg med «slim fit», men jeg har jo fotballår og -rumpe som skal passe inn. Dolce & Gabbana har mye som sitter bra, sier han. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote

John Arne mener Louise har endret selvbildet hans drastisk de siste to årene.

- Jeg har aldri sett på meg selv som en flott mann - det har jeg slått meg til ro med. Jeg vet jeg har et godt humør og jeg vet jeg har sjarm, men utseendemessig har jeg aldri sett på meg selv som kjekk. Men Louise har gitt meg selvtillit og hun skryter av meg, og jeg merker at jeg også får flere hyggelige tilbakemeldinger fra andre nå.

Stor samling designersko

Den økte selvtilliten har gitt John Arne lyst til å pynte seg mer i hverdagen. Mens han tidligere tok på seg det første han fant i skapet, ber han nå sin kjære om hjelp til å legge klar moteriktige antrekk til ham.

- Jeg føler seg mer vel når jeg kler meg riktig. I tillegg trener jeg, farger håret og tar litt sol i ny og ne - jeg gjør ting som får meg til å føle meg fresh. Jeg skjems på ingen måte over å være rødhåret, men jeg synes det er gøy å prøve nye ting.

SKOFAVORITTEN: John Arne har flere sneakers som skiller seg ut. Disse er fra Christian Louboutin. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote

Favorittene i garderoben er designerskoene fra Christian Louboutin – de har fotballspilleren flere varianter av.

- Jeg er ikke så opptatt av merkeklær, men er mer opptatt av iøynefallende tilbehør eller en kul jakke. Det kan tilføre et ellers klassisk antrekk det lille ekstra.

I tillegg til en svært eksklusiv samling designersko, har John Arne luksusklokker fra blant annet Chanel, Rolex, Breitling og Audemars Piquet. Det dyreste plagget han eier er en skinnjakke fra Louis Vuitton til 22.000 kroner.

- Jeg får veldig dårlig samvittighet og blir nesten litt uvel etter at jeg har brukt så mye penger. Selv om jeg er så heldig at jeg har muligheten til å bruke slike summer, knyter det seg i magen. Jeg liker bedre å bruke penger på andre.

DETALJER: John Arne investerer helst penger i tilbehør, som belte og armbånd fra Hermès, ring fra Bvlgari og klokke fra Chanel. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote

John Arnes kone, Louise Angelica, viste nylig frem sin eksklusive motegarderobe for MinMote. Fotballspilleren forteller at han ønsker at hun skal ha det aller beste.

- Mote er jo hennes store lidenskap. Hun fortjener det, og jeg elsker å være med henne på shopping og ta bilder av henne. Det er viktig for meg å bry meg om det hun interesserer seg for. Familie og venner betyr alt for meg - og jeg gjør alltid det jeg kan for at de skal ha det godt.

HAR FLERE VESKER: - Det er tullete å gå med alt man skal ha med seg i lommene. Veske er praktisk. Det er kanskje rart i Norge, men i London er «man bags» helt vanlig, sier John Arne. Denne vesken er fra motehuset Balenciaga. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote

Skryter av Carew

I tillegg til å få moteråd fra sin kone, følger John Arne med på flere av sine stilikoner for å hente inspirasjon før shoppingrundene i London. Blant dem er artistene Kanye West og Justin Timberlake, samt modellen Johannes Huebl.

- David Beckham har jeg også alltid sett opp til. Han er perfekt kledd til enhver anledning. Og han og Victoria kler seg bra som par.

Hva med norske fotballspillere? John Carew fikk jo mye oppmerksomhet for sin veskebruk for noen år siden.

- Jeg synes det er kult med «man bags» og er veldig komfortabel med det selv. John Carew er kanskje den best kledde fotballspilleren fra Norge. Han har alltid gått sin egen vei - det synes jeg er tøft. Det har jeg gjort selv også siden jeg var veldig ung. Man må tro på seg selv og ikke bry seg om hva andre mener - det er da man lykkes, sier John Arne.

Se flere bilder fra motegarderoben:

SOMMERSKO: Espadrilles fra Chanel vært et must blant moteinteresserte de siste sesongene. Disse har John Arne fått i gave av sine svigerforeldre. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote
FRANSK DESIGN: Hermès er en av favorittene når det kommer til tilbehør, og fotballspilleren har både belte og armbånd med den berømte logoen. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote
GLAD I KLOKKER: Akkurat nå ligger en klokke fra Hublot på ønskelisten. Denne i sort keramikk er fra Chanel. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote
NORSK DESIGN: Fotballspilleren er opptatt av å fronte norsk design. Denne røffe jakken er fra Mardou & Dean. Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote
SKILLER SEG UT: Selv om John Arnes stil er blitt mer klassisk med årene, er han fortsatt glad i å gå sin egen vei. – Denne Moods of Norway-dressen er et blikkfang, men jeg har fått mange komplimenter for den. Den sitter som et skudd! Foto: Rut Helen Gjævert / MinMote
Publisert: