Kronprinsesse Mette-Marits beste moteøyeblikk i 2016

mettemarit2016

Moteprinsessen Mette-Marit har slått et slag for gjenbruk og norsk mote i 2016, men også beveget seg bort fra de tidligere favorittmotehusene og over på nye, trendy designere.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
mettemarit2016

Foto: NTB scanpix

mettemarit2016

Foto: NTB scanpix

mettemarit2016

Foto: NTB scanpix

mettemarit2016

Foto: NTB scanpix

Året som har gått har bydd på en rekke anledninger til å pynte seg for kronprinsessen - alt fra kongeparets mange feiringer i forbindelse med 25-årsjubileet, til offisielt besøk i Canada, og til slutt Nobel-festligheter i Oslo.

MinMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke ønsker å kommentere saken.

TV2s kongeekspert Kjell Arne Totland mener det har vært et flott moteår for kronprinsessen.

- Jeg tror kronprinsesse Mette-Marit har funnet en stil hun trives med - og som passer hennes spesielle rolle og posisjon. Jeg har alltid ment at Mette-Marit er på sitt beste når hun kler seg stilrent og klassisk i mer tidløse plagg, slik hun når gjerne gjør, sier han og fortsetter:

- Mette-Marit har blitt en anelse mer voksen og ladylike i stilen, og den kler henne virkelig. Og jeg liker at hun nå i større grad enn før satser på både gjenbruk og norsk mote.

Når det gjelder gjenbruk, siktet Totland særlig til kjolen kronprinsessen bar under nobelkonserten, fra Self-Portrait.

- Jeg må si at jeg sjelden har opplevd kronprinsessen så flott - i sorte blonder og med noen av sine mest utsøkte smukker. Og det var akkurat samme kjole som året før!

Her kommer MinMotes samling av kronprinsessens flotteste antrekk gjennom året som har gått:

BLING: Kronprinsesse Mette-Marit glitret med sine store brosjer. Her med kronprins Haakon. Foto: NTB scanpix

For kronprinsessen startet moteåret allerede i midten av januar, under en gudstjeneste i Slottskapellet i forbindelse med kongeparets 25-årsjubilum. Mette-Marit valgte en klassisk kremfarget kåpe, men pyntet opp antrekket med store og fargerike brosjer både på kåpekragen og silkebåndet hun hadde flettet inn i håret. Brosjene viste seg å være fra Prada, og blant det hotteste tilbehøret i moteverdenen på den tiden.

LADY IN RED: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med kronprins Haakon og Prinsesse Astrid, fru Ferner på vei til middagen. Foto: NTB scanpix

Da kongeparet inviterte til Diplomatmiddag på Slottet i februar, var det duket for et gledelig kjolegjensyn. Kronprinsessen stilte nemlig i en knall rød Pucci-kreasjon, som hun også bar under en gallamiddag i forbindelse med prinsebryllupet i Luxembourg mellom kronprins Guillaume og Stéphanie de Lannoy i 2014.

DÅPSGJENGEN: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprinsesse Victoria med prins Oscar, prins Daniel med prinsesse Estelle och kronprins Frederik, og på øvre rad Hans Åström, prinsesse Madeleine med prinsesse Leonore og Oscar Magnuson. Foto: NTB scanpix

Da lille prins Oscar skulle døpet i Stockholm, var den norske kronprinsessen på plass i en mintgrønn kåpe. Legg merke til at hun «glammet opp» det tradisjonelle antrekket med store øredobber, og ikke minst frekke Loubutin-hæler!

NYHETER

Få også med deg prinsesse Sofias fantastiske kjole fra dåpen!

MOR OG SØNN: Marius Borg Høiby og kronprinsesse Mette-Marit i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim. Foto: NTB scanpix

I mange år holdt Mette-Marit seg nesten alltid til sine italienske favorittdesignere på offiselle oppdrag - Valentino, Pucci og Prada. Men de siste par årene har kronprinsessen eksperimentert mer med garderoben - som da hun dukket opp i denne sommerkjolen under et hageselskap i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum. Kjolen er fra Olga Vilshenko, en russisk designer som brukes mye av de russiske it-jentene og «insiderne» i motebransjen.

PRIKK PRIKK PRIKK: Mette Marit slo til med et livlig antrekk da Stortinget skulle overrekke sin gave til kongeparet. Foto: NTB scanpix

Australske Zimmermann er blant de nye merkene som har fått innpass i kronprinsessens garderobe. Blant annet har hun skaffet seg denne blusen, som hun matchet med rødt blyantskjørt og en morsom veske under overrekkelsen av Stortingets gave i anledning jubileet Kongepar i 25 år - en scene ved kavalerbygningen på Oscarshall.

IT-BLUSE: Kronprinsesse Mette-Marit brukte dette antrekket sitt på Gol i forbindelse med Litteraturtoget. Foto: NTB scanpix

Bluser med spesielle detaljer har vært et av de mest trendy plaggene i 2017 - særlig blusene med store rysjer på tvers. Mette-Marit skaffet seg en hvit variant fra trendy MiH Jeans, som hun blant annet brukte til et fargesprakende J. Crew-skjørt.

KLEDD FOR GALLA: Prinsesse Astrid, fru Ferner sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på vei til gallamiddag på Slottet. Foto: NTB scanpix

Det er gøy når kronprinsessen prøver noe helt nytt i moteveien - og derfor kommer denne kjolen med på listen. MinMote satt lenge og lurte på hvor denne gallakjolen med forskjellige figurer kom fra, før vi fant ut at det var fra libanesiske Sandra Mansour, en designer Mette-Marit ikke har benyttet seg av før.

LILLA KÅPE OG KJOLE: Kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja og kong Harald under Singapores president Tony Tan Keng Yam og kona Mary Tan sitt besøk i Norge. Foto: NTB scanpix

Den lilla kåpen Mette-Marit bar under Singepores president Tony Tan Yams besøk i Norge, begynner å bli en gjenganger. Den Asia-inspirerte kreasjonen har hun tidligere hatt med seg på offisielt besøk i både Thailand i 2006 og Singepore i 2012.

Tilbake i 2006 matchet Mette-Marit kåpen med en lilla fjærkreasjon på hodet og lave, lilla pumps, mens hun denne gangen valgte sorte pumps og en liten, nett hatt.

KJENDISFAVORITT: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under næringslivets mottagelse i St.Johns, Canada. Foto: NTB scanpix

Er det ett merke som har fått voldsom blest i motebransjen det siste året, så er det Self-Portrait - særlig for å lage kjoler som kjendisene elsker, men som faktisk er mulig å få tak i om man ikke er millionær. Den siste tiden har også de kongelige fått øynene opp for merket, inkludert Mette-Marit, som blant annet brukte en lyseblå blondekole under det offisielle besøket i Canada.

DEN LILLE HVITE: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på museum i Ottawa i Canada. Foto: AFP

Kronprinsessen gjorde også som hertuginne Kate i Storbritannia er kjent for å gjøre: Bruke en designer fra vertslandet når hun er på besøk. På et av arrangementene i Canada, stilte Mette-Marit nemlig i en glitrende kjole fra Erdem, som har nettopp canadisk sjefsdesigner.

BLONDESKO: Mette-Marit ankom Tiff Bell Lightbox i Toronto i rødt fra topp til tå. Foto: NTB scanpix

Videre lot ikke kronprinsessen været stoppe henne fra å trippe på høye hæler - nærmere bestemt et par rå blondepumps fra Nicolas Kirkwood, under Canada-besøket. De spesielle pumpsene var prikken over i'en på antrekket, som ellers bestod av en rød kjole med puffermer.

SORTE BLONDER: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under seansen i rådhuset i Oslo. Foto: NTB scanpix

Det var under Nobel-helgen i desember at kronprinsessen virkelig slo et slag for norsk mote. Først ut var denne kåpekjolen i sorte blonder fra Mariette - en norsk designer som også har kledd opp Mette-Marit tidligere. Legg også merke til den dramatiske sminken og hodepynten - og ikke minst øredobbene til svimlende 80.000 kroner.

NORSK DESIGN: Kong Harald , kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon poserte sammen med fredsprisvinneren Juan Manuel Santos. Foto: NTB scanpix

Deretter fulgte galla på kvelden. Og selv om kronprinsessen stadig oftere bruker norsk design fra blant annet ByTiMo på dagtid, er det sjeldent vi ser henne i norsk gallaantrekk. Det valgte hun imidlertid denne gangen - en spesialsydd kjole fra trendmerket Fall Winter Spring Summer. I håret hadde hun perlehårbøyle.

REPRISE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på Nobels fredspriskonsert i Telenor arena på Fornebu. Foto: NTB scanpix

På selve fredspriskonserten valgte kronprinsessen nøyaktig samme kjole som året før - og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Den sorte kjolen er en klassiker med blonder, nok en gang fra Self-Portrait, og Mette-Marit kombinerte den med sorte, spisse pumps, store øredobber og utslått hår med Hollywood-krøller.

Publisert: