Dette er motesignalene bak Meghans lotus-kjole

SYMBOLIKK: Her er Meghan under intervjuet med Oprah Winfrey.

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da Meghan (39) og Harry (36) lot seg intervjue av Oprah.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Både som skuespiller og da Meghan var en del av den britiske kongefamilien dukket hun stadig opp på offentlige arrangementer. Som kongelig fikk hun mye oppmerksomhet for sin gode stilsans, og ble et stilikon over natten.
Hun valgte flere ganger antrekk med mer eller mindre skjulte budskap.
Etter at Meghan og Harry brøt med kongefamilien har vi kun sett dem et fåtall ganger, og dermed har også antrekksøyeblikkene uteblitt.
Under det mye omtalte og åpenhjertige Oprah-intervjuet er det klart at klær ble mer enn klær.

Meghan var kledd i en svart midikjole i silke med belte i midjen. Kjolen hadde V-formet utringning, og var dekorert med hvitt lotus-mønster over høyre skulder.

Og det var neppe tilfeldig.

KJENDIS

Derfor er hun hertuginnen av avslappet eleganse

STORT TV-ØYEBLIKK: Prins Harry og hertuginne Meghan fikk igjen verdens øyne rettet mot seg under intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: Joe Pugliese/Handout via REUTERS.

Vil du ikke lese om moten? Her er alt om det personlige intervjuet

Lotusblomsten er et viktig symbol i flere kulturer. Den symboliserer blant annet skaperkraft og begynnelse, samtidig som den viser renhet. I Buddhismen har lotusblomsten også stor betydning ifølge Store Norske Leksikon, «Den skyter opp av grumset vann med sine hvite og blekrosa blomster. Buddhistene sammenligner det skitne vannet med den verden som omgir oss. Fra denne oppstår livet, som bærer i seg spiren til renhet og frelse».

Klær blir mer enn klær i en sammenheng som dette fordi bildene fra intervjuet vil bli ikoniske og en del av historien. Vi husker godt Dianas-antrekk fra BBC-intervjuet i 1995, og slik vil det sannsynlig bli med Mehgan og Harrys antrekk i fremtiden.

Heller ikke New York Times mener det var et tilfeldig kjolevalg denne gangen, og at de som tror det tar feil.

– Du, min venn, burde tenke igjen. Antrekk er alltid en del av programmet, skriver den anerkjente motespaltisten Vanessa Friedman.
Kjolen det snakkes om er fra Armani, og har en prislapp på om lag 40.000 norske kroner. Det at Meghan valgte en kjole fra nettopp Armani er også et poeng, og muligens et nikk mot Diana. Italienske Armani representerer hverken USA eller Storbritannia, og er ikke spesielt bærekraftig eller budsjettvennlig. Friedman i New York Times mener dette er et designervalg som viser at Meghan nå gjør som hun vil, og at hun ikke trenger å leve opp til noen forventninger - slik Diana gjorde med sine antrekksvalg etter skilsmissen.

Her kan du se klipp fra intervjuet:

KJENDIS

DERFOR BLE DIANA ET INTERNASJONALT STILIKON

Meghans hår var satt opp slik hennes signatur som kongelig var – i en lav knute med deler av luggen hengende løst foran ansiktet. Rundt håndleddet hadde hun avdøde prinsesse Dianas eksklusive gamle tennisarmbånd med diamanter fra Cartier.

Heller ikke prins Harrys antrekk går ubemerket hen. Harry var kledd i grå dress fra amerikanske og folkelige J. Crew, og hadde avslappet oppkneppet skjorte. Meghan og Harry har ikke kommentert antrekksvalget.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.