Adventsspalten: Maria Skappel Holzweiler

skappel

– Vi har hatt noen virkelig «klyp meg i armen» opplevelser i Holzweiler dette året, sier Maria Skappel Holzweiler.

Ingeborg Aspeli
Publisert:
skappel

Foto: Privat

skappel

Foto: Privat

Året er snart omme, og hver søndag i advent teller MinMote ned med en prat med en person som har bemerket seg i den norske motebransjen i 2018. Vi snakker om året som har gått, året som kommer og hva som er viktig i julen. Først ut er designer Maria Skappel Holzweiler.

– Hva er dine beste minner fra året som har gått?

– Privat handler mine beste minner om familiens tilnærming til en lillebror, om hvor inkluderende og fantastiske de store har vært mot minsten. Det har vært helt rørende. Vi hatt noen helt magiske ferier dette året i forbindelse med min permisjon, som har gjort at vi har hatt mye og fin tid sammen som familie. Og vi har stått på hodet i oppussing av huset. Også var det stort da Lieben ble fulgt til første skoledag av storesøstre.

HÅR

Lag din egen flettekrans på 1-2-3

– I jobbsammenheng handler mine beste minner om backstage-opplevelsene etter visningene våre i København. Da applausen går gjennom salen og modellene kommer løpende inn fra catwalken i ekstase og hele teamet holder rundt hverandre, tårene triller og vi er stolte, slitne og glade for det vi har fått til sammen. Når Susanne ringer fra en tur utenlands og forteller om nye store kunder vi har fått, og når Andreas forteller om nye satsinger og planer for fremtiden.

NYHETER

Holzweiler med eksklusivt samarbeid med luksusbutikk

– Hva er du mest stolt av når det kommer til prestasjoner på jobb dette året?

– Dette har vært et helt spesielt år, fordi jeg ikke har kunnet være like til stede som jeg gjerne skulle, men jeg er stolt av at jeg har klart å delta i den kreative prosessen med en liten tass på armen, og kollegaer har tilrettelagt slik at jeg har klart å følge med fra sidelinjen! Aller mest stolt er jeg av teamet som har inkludert meg, men samtidig gitt meg frihet til å være 100 % mamma! De har vært fabelaktige og de jobber beinhardt med å bygge Holzweiler hver eneste dag. Visningene i København i januar og august var desidert de største høydepunktene. Og vi har hatt noen virkelig «klyp meg i armen» opplevelser i Holzweiler dette året!

– Hva har inspirert deg i året som gikk?

– Jeg ble inspirert av nenet-folket og det kalde nord, klimaendringer og diktene til Alexander Fallo. Jeg ble inspirert av vår kalde, men også varme norske sommer. Og det unike vi har i Norge som er normalen for oss, men eksotisk for resten av verden.

Les også: FINE KJOLER MED LANGE ERMER

– Hvilke plagg har du oftest blitt sett i?

- På vinteren; skjerf, shearlingjakken og olajakken fra Holzweiler. Og på sommeren; kjolen Thuva og min hvite skappelgenser!

– Hvilke vaner tar du ikke med deg videre fra året som har gått, og hva er dine nyttårsforsetter?

– Jeg kan ikke ta med meg «vanen» å sove ut om morgenen etter en tøff natt med minsten. Men jeg skal definitivt prøve å gjøre gode ting for meg selv slik at jeg kan være en bedre person for både meg selv og andre. Og jeg trenger søvn, så det står på lista! Og mer kjærestetid.

NYHETER

Camilla Pihl lanserer klesmerke med Holzweiler på laget

– Hva setter deg alltid i julestemning?

– Når jentene har juleforestilling med dans og sang og når Andreas stemmer i når vi hører på juleplaten til Michael Bublé.

TILBEHØR

LAG TRENDY VESKE AV SKJERF

Har du noen juletradisjoner?

– Ja, først og fremst handler det om å være sammen med familie og venner! Lille julaften er alltid hos mamma og pappa. Ingen er invitert men «alle» kommer til rakfisk og svensk juleskinke! Vi feirer julaften annethvert år med min side av familien og annethvert år med Andreas sin side. Hos Andreas går vi rundt juletreet og nissen kommer inn. Hos oss er det fjøsnissen som løper rundt i hagen og vi har aldri gått rundt juletreet. Resten av romjulen handler om å se slektninger og venner, være i selskaper og teste julegavene man har fått, som for eksempel å stå på skøyter eller ski om man er heldig.

– Hva ønsker du deg til jul?

Ingenting! Vi har blitt enige i familien om at alle spleiser på én gave, egentlig kunne vi droppet det helt, men det er viktig for meg at det ikke bare er barna som får gaver og at de også lærer seg å gi. Det koseligste er jo å gi noe til noen som blir skikkelig glad for det de får!

NYHETER

Holzweiler om utenlandssuksessen: – Helt fantastisk

– Hva er det ultimate festantrekket?

Jeg skal spise mye på julaften, så jeg velger alltid noe som er vidt og behagelig. Kanskje det blir kjole fra Holzweiler med raggsokker som tilbehør og noen pene spenner i håret! På nyttårsaften skal jeg ha en kjole fra Holzweiler!

– Hva fyller du julestrømpen med?

– Klementiner, pepperkaker, litt godteri og en liten gave som barna kan kose seg med på morgenen. Det kan være en kortstokk eller noe de kan gjøre sammen.

– Hvilke TV-serie skal du binge i romjulen?

– Hmm. Jeg ser ikke så mye serier i julen, men jeg prøver å få med meg filmene «Tre nøtter til askepott» og «Love actually».

NYHETER

Gigi Hadid i Holzweiler nok en gang

– Hva ønsker du å oppnå i året som kommer?

– Det blir spennende å se hvordan jeg skal løse hverdagen med jobb, familie, venner og aktiviteter her og der, men jeg ønsker å oppnå en good flyt så jeg alltid har overskudd i det jeg gjør. Også vil jeg ta meg tid til å trene på «smart trening» en gang i uken. Jeg har erfart at det er verdifull investering for meg, så det skal jeg fortsette med.

– Vi har masse spennende prosjekter i Holzweiler som jeg gleder meg til å være en del av og jeg ønsker å ta det kreative i Holzweiler et hakk videre!

Publisert: