MinStil: Maria Mena

ELSKER KJOLER: Maria Mena har et helt klesskap viet til kun kjoler. FOTO: Solveig Selj.

Maria Mena (32) liker ikke å følge med på trender, men kler seg heller etter dagsformen. Vi har tatt en prat med artisten om hva som er det dyreste i garderoben hennes og hva som er viktigst når hun kler seg om morgenen.

Juni Halseth Stenberg
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Tomine Harket, Rawdah Mohamed og Hanna Helsø. Denne gangen er det Maria Menas stil vi ønsker å høre mer om.

Maria Viktoria Mena (32) jobber som artist og låtskriver og bor på Grünerløkka i Oslo, noe som også påvirker stilen hennes.

– Hvordan vil du beskrive din stil?

– Meget schizofren. Jeg går etter humøret mitt og det er like skiftende som været. En dag vil jeg gå i ballkjole til REMA 1000, mens neste dag vil jeg se ut som en hip hoper. Jeg har visstnok alltid vært sånn. Mine foreldre snakket ofte om at jeg insisterte på å gå med balletskjørt over boblebuksen i barnehagen. – Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Kjoler. Jeg drukner i kjoler. Jeg har to megastore klesskap og det ene er kun viet til kjolene. Jeg bruker de på scenen og ettersom det er en så stor del av jobben min, liker jeg å investere i dem slik at jeg ikke er avhengig av å måtte finne noe nytt i butikk dersom jeg trenger det til jobb og det haster.

– Hva er det dyreste du har i garderoben?

– Haha! Det er to ting. Begge kjøpt for å kjøpe meg glad da jeg datet en fyr som ikke var så kul. Men jeg elsker begge tingene! En fantastisk vinterjakke fra Balenciaga som jeg kjøpte på turné i München og en syk Prada-veske som jeg kjøpte på jentetur til Milano.

– Hva består din «søndagsuniform» av?

– Ett eneste plagg! En råflott kasjmir jumpsuit fra Kashmina. Den kan styles opp og ned!– Hva står øverst på ønskelisten?

– Skal jeg være ærlig så ønsker jeg meg ingenting. Jeg har det topp! Jeg jobber egentlig med å kvitte meg med klær for tiden, så mye går til Fretex og Tise. – Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– At jeg føler meg sammensatt, jeg vil se ut som om det er en tanke bak looken. Litt viktig er det også at jeg ikke kommer til å angre på klesvalg i løpet av dagen. Kjipt å ha på seg noe som klyper eller revner eller sitter så stramt at det ikke tåler at jeg spiser lunsj.

– Hva setter du på deg om du har kleskrise?

– Kjole. En fin kjole redder det meste!– Hva kan du aldri få nok av?

– Kjoler. – Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Celine-jakken mi, tror jeg. En klassisk sort kåpe, kjøpt i London og levd i ti år nå. Like fin hver sesong. Og den er kul om høsten, vinteren med genser under og på vårparten.

Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Lek deg frem! Det er ikke så farlig! Spesielt i disse dager så er alt lov! Gå med akkurat det du vil, men finn en gyllen tråd som knytter alt sammen. Det kan for eksempel være at sko og lue matcher i farger eller at smykkene er like. – Hvordan kler du deg på fest?

– Jeg matcher øyenskyggen med fargen på kjolen!

– Hvilken trender har du troen på nå?

– Jeg har falt av trender. Jeg ga opp da jeg så at Buffalosko er tilbake! Det er jeg ikke klar for! Nei, jeg gleder meg til våren og blomsterkjolene fra ByTimo og Rodebjer! De skal jeg investere i.

Publisert: