Fem freshe merker du bør vite om

toppbilde merker du bør vite om

Spesielle perleøredobber, drømmekjoler og collegegensere à la prinsesse Diana - dette er merkene vi lar oss inspirere av akkurat nå. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
toppbilde merker du bør vite om

Foto: @lovelolitaofficial

toppbilde merker du bør vite om

Foto: @pearloctopuss.y

Gleden er stor når vi i MinMote-redaksjonen oppdager nye merker, enten det er innen interiør, skjønnhet eller mote. Kanskje du allerede kjenner til noen av merkene under, men dette er i alle fall fire ulike merker fra Norge, Danmark og England vi blir inspirerte av akkurat nå.

Sloppy Joe

Glem utskjelte Sporty & Rich, la oss heller gå tilbake i tid. Du vet de ikoniske 90-tallsbildene av prinsesse Diana på vei til trening iført collegegenser, sykkeshorts, tennissokker dratt opp på leggene og ofte en stram veske hengende på armen? Dette merket overhodet ikke nytt på markedet, men det er kanskje likevel få som kjenner godt til det - Sloppy Joe.

Den britiske designeren bak, Jackie Harris, ville designe klær som både var sporty, avslappet og chic, og det klarte hun med hell. Merket lever i beste velgående enda, og man skal vel ikke se bortifra at prinsesse Dianas effekt kan ha en finger med i spillet.

H2OFagerholt

Du husker kanskje sportsmerket H20 som var skikkelig hot på 90-tallet? Det danske merket har nå inngått et samarbeid med mor og datter-designerduoen Julie og Bex Fagerholt, og dermed laget et helt nytt merke.

Klærne har fortsatt en sporty undertone og kvalitet, men kan brukes til vanlig også. Masse farger og fine møntstre gjør at it-jenter som Tone Damli, Emili Sindlev, Leandra Medine, Bella Hadid og Kim Kardashian har vist seg iført klær fra merket.

Pearl Octopuss.y

Cathrine Børter har vært designer i en årrekke, blant annet for merket FWSS. Da hun var i mammaperm i 2018 begynte hun å lage smykker nesten ved en tilfeldighet, og siden har hun ikke gitt seg. Nå har det blitt business av de spesielle øredobbene, armbåndene og kjedene med store perler og strass. Merket har blant annet laget samarbeidskolleksjon med H&M og det dansket merket Baum und Pferdgarten.

Camila Carril

Det er den London-baserte influenceren Camila Carril står bak smykkemerket med samme navn. Smykkene er enkle, men ofte fargerike og gjør mye ut av seg på øret, spesielt hvis du bruker flere samtidig. Øredobbene som er formet som bier er ekstra populære og har venteliste i Norge, forteller Anne Hauge Stensland i Festlige Ting og The Little Things, som er firmaene som fører smykket i Norge.

Love Lolita

Er du glad i feminine, blomstrete kjoler i luksus-bohemsk stil så er dette norske merket noe for deg. Alethe Marie Heltzen, Marte Madeine Mosand og Natalie Henriksen grunnla Love Lolita i 2019, og ideen bak er å lage sommerlige bohemske kjoler du like gjerne kan bruke på fest som på stranden. På ett år har trioen fått merket inn hos et titalls butikker i Norge, og på eksklusive beach clubs i Franrike og i Spania.

Publisert: