Julespalten: Anniken Jørgensen

AVSLAPPET JUL: Anniken feirer jul som hun alltid pleier, med mamma, pappa og muligens et ekstra søsken ettersom foreldrene fungerer som beredskapshjem. Foto: Annijor.no

Er det én dag Anniken Jørgensen (24) synes det er unødvendig å pynte seg, så er det på julaften. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Julen i år blir litt annerledes for de fleste, men det betyr heldigvis ikke mindre kos. Vi har bedt et knippe inspirerende damer om å fortelle om sine viktigste tradisjoner, det ultimate juleantrekket og hva som gir dem den gode julestemningen.

Her kan du lese om julen til Anett Ringstad Jalland, og Marie Murstad. Nå er det influencer Anniken Jørgensen som står for tur.

– Hva er dine viktigste juletradisjoner?

– Den aller viktigste er kanskje dette med å ikke ha noe med jul å gjøre før første desember! Haha, det er en kamp hvert år å gå på butikken og ikke kjøpe julebrus når alle andre gjør det. Men når det er første desember er tradisjon tro å dra hjem til mamma og pappa og stappe i meg alt som har med jul å gjøre. Vi ser også alltid på «Hjelp det er juleferie» og spiser mølje. Så står vi ute i kulden og lager trommevirvel-lyder før julelyset rundt hele huset setter seg på og blender halve nabolaget.

Foto: Annijor.no

– Hva står øverst på ønskelisten denne julen?

– En håndholdt støvsuger, alt annet har jeg... Jeg vet, nesten trist. Jeg må få meg kjæreste så jeg kan ønske meg noe diamanter og gull.

– Hvordan blir julen i år?

– Julen blir som den alltid har vært. Meg, mamma og pappa. Og siden foreldrene mine også er beredskapshjem, så jeg har en ekstra søster denne julen også. Jeg har ikke noe stor familie, og det har alltid vært oss tre på julaften, om ikke fire.

– Det blir ikke jul uten…?

– «Askepott»! Og at jeg og mamma sovner når «Reisen til julestjernen» kommer etterpå.

Foto: Annijor.no

– Hva spiser dere på julaften?

– Nå er jo jeg en viltkjøtteter hvis jeg må spise kjøtt, så jeg spiser faktisk ribbe til jul. Men vi bestiller gårds/villgris slik at vi får alt på grisen, samt at den har levd et godt og fint liv ute.

– Hva gir deg julestemning?

– At mamma jager meg inn på rommet mitt lille julaften for å pynte treet.

– Beskriv julaften fra morgen til kveld slik du pleier å gjøre det i din familie.

– Vi står opp og åpner julestrømpen, så er det bare å sette seg foran TV-en! Alt fra «Askepott», «Mickes Jul», Sølvguttene og det hele skal på. Så ligger vi pladask i sofaen og spiser alt julestrømpen har å tilby. Mamma spør for ente gang om jeg kan pynte meg før vi skal spise og jeg griner på nesa og sier: «Er det en dag jeg ikke skal pynte meg så er det denne» så loffer jeg bort til spisebordet i pysj. Det har blitt en tradisjon for meg, for hvem skal jeg pynte meg for? Så er det mat, og deretter pakker. Og så en film!

– Hva er ditt perfekte juleantrekk?

– Hehe, pysj. Jeg har faktisk på meg pysj.

– Hvilken julefilm er din go to?

– «The Holiday», «Hjemme Alene» og «The Franks». Jeg har spart alle sammen til jeg skal hjem.

– Hvilke produkter sverger du til for å få spa-følelsen hjemme?

– En god ansiktsmaske , og deretter påføre Nathalie Rainy-ansiktskrem etterpå.

– Ditt favoritt koseantrekk?

– Pysj.

Foto: Annijor.no
Publisert: