MinStil: Maya Vik

STILIKON: Maya Vik er kjent for sitt kule uttrykk og er et yndet streetstyle-objekt både her hjemme og utenlands. Foto: FRODE HANSEN, VG
STILIKON: Maya Vik er kjent for sitt kule uttrykk og er et yndet streetstyle-objekt både her hjemme og utenlands. Foto: FRODE HANSEN, VG

– Jeg kan ofte føle meg overdressed, men tenker at man må ta de mulighetene man har for å pynte seg, sier Maya Vik (39).

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Anne Johannsen, Margrethe Gilboe og Maria Mena, og nå er det Maya Vik som står for tur.

Maya Vik er musiker, men har blitt et stilikon her til lands – i tillegg til å få skryt av det anerkjente motemagasinet Vogue. Hun bor på Nesodden i Oslo og elsker farger, komfortabelt undertøy og ikke minst å pynte seg.

Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Variert, funky og fargerik.

Hva er nøkkelplagg i din garderobe?
– Jeans, dresser og farger. Har veldig få svarte plagg.

Hva er det dyreste du har i garderoben?

– Har noen vinterjakker og skinnjakker fra Acne som koster litt. Men det er ikke det mest dyrebare jeg eier ...!

untitled link

Hva består din «søndagsuniform» av?

– Pysj og joggedress. Plagg som tåler en runde på lekeplassen med min datter.

Hva står øverst på ønskelisten?

– Perlesmykke fra Chanel, eller alt fra Chanel egentlig ...

untitled link

Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– Å ha god tid, for jeg hater å stresse. Tar ofte det som ligger fremst i skapet, så det å ha orden i skapet er viktig, ellers blir det samme antrekk hver dag.

Ser også an ståa på håret om jeg ikke rekker å vaske det. Er krøllene crazy roer jeg ned antrekket litt, og motsatt. Er også superrar når det kommer til undertøy, det må være super komfortabelt og samtidig se bra ut – ikke en selvfølgelig kombinasjon der altså.

untitled link

Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– Jeans og hvit T-skjorte er alltid en klassiker.

Hva kan du aldri få nok av?

– Min datter Lotte!

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Le petit sac fra Jaquemus. Og push-gaven (yes, det finnes og syntes jeg fortjente det) fra min kjæreste.

untitled link

Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Kjøp plagg som du elsker og som du ser du kan ha en stund og gjerne style på ulike måter. Ikke se så mye på hva andre bruker – å hente inspirasjon fra sosiale medier og så videre er fint, men test ut hva som funker for deg og lek deg med de plaggene du har. Ikke bry deg så mye om trender, trender kommer og går. Man slipper sånn sett å oppdatere garderoben så ofte. Do you!

Hvordan kler du deg på fest?

– Er det fest, så er det fest – da pynter jeg meg. Jeg kan ofte føle meg overdressed, men tenker at man må ta de mulighetene man har for å pynte seg. Er fan av hverdangspsynting også, så jeg bruker ofte penkjolen til daglig også, bare stylet på en annen måte.

untitled link

Hvilke trender har du troen på i sommer?

– Er ikke så opptatt av trender for å kle meg, men at folk er mer bevisst på kvalitet enn kvantitet er en god og nødvendig trend. Gjør research før du kjøper ting, og prøv å kjøp «slow fashion»-merker når du først skal kjøpe noe. Det er trendy å være smart og bevisst!

Hva er det perfekte sommerantrekket?

– En liten sommerkjole og stråhatt, gjerne med et glass rosévin i hånden – da er det sommer.

Hvordan var din opplevelse i dag?