MinStil: Elen Kristvik

Elen Kristvik (35) elsker den tidløse stilen med en solid basegarderobe, og mener komfort er det viktigste når hun kler seg.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre GINE MARGRETHE, THÉRÈSE HELLSTRÖM og RIKKE KREFTING, og nå er det Elen Kristvik sin tur.

Journalist og innholdsskaper Elen Kristvik bor på Fredensborg i Oslo sammen med kjæresten, og i februar venter de barn. Kristvik har jobbet for en rekke magasiner, og hun blogger for Elle.

– Der går det mest i mote og noe interiør, men innimellom lar jeg tastaturet vandre. I det siste har jeg eksempelvis delt litt om graviditeten, og kombinasjonen hjertefeil, som jeg har, og graviditet. Jeg liker at det er litt rom for alt, og skriver om det jeg vil og føler for.

– Hvordan vil du beskrive din stil?

– Jeg har en frase jeg pleier å vise til – om fem år vil jeg gjerne synes at det jeg gikk i for fem år siden var fint. Stilen min er tidløs, enkel, innimellom litt elegant, kanskje? Forhåpentligvis, hehe. Og så er stilen min komfortabel, det er viktig! Komfort er alt.

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Blazeren, uten tvil. Det samme er skjørt, enkle kjoler og flotte kåper. Om vinteren blir det som oftest dressbukser, turtleneck og potensielt en blazer over. Liker også oversizede skjorter. Jeans har jeg aldri blitt venn med, selv om jeg har prøvd. Jeg er også ganske lidenskapelig opptatt av kåper og vesker, og vil si begge er nøkkelementer i garderoben min.

– Hvordan stiller du deg til plagg kjøpt vintage eller second hand?

– Det stiller jeg meg åpen til. Jeg har funnet flere plagg og tilbehør vintage og second hand. Blazere og vesker er gull å finne i bruktbutikker!

– Hva står øverst på ønskelisten?

– Akkurat nå er det et par klassiske boots fra Acne Studios, en råtass av en veske fra Bottega Veneta, en snerten liten veskesak fra Balenciaga, en rumpetaske jeg ikke klarer å glemme fra Prada og et par kule sneakers fra Nike. I tillegg til cirka hele Tôtemes høstkolleksjon, som rett og slett er FOR fin. Ja, en ganske lang ønskeliste det der.

– Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– Komfort. Jeg takler ikke at klærne mine skal være en årsak til at jeg ikke føler meg bra. Så med årene har jeg funnet fram til det som funker for meg. Jeg skulle for eksempel ønske jeg alltid gikk med boots med litt hæl. Men det går ikke, jeg får så fort gnagsår, jeg må komme meg rundt i et ok tempo og jeg må kunne gå så mye jeg bare vil. Da er det sneakers som funker, enkelt og greit.

– Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– Da blir det blazer og en kjole, som oftest. Eller gode dressbukser og turtleneck med et par statement-øredobber. Som gravid kjenner jeg på kleskrise titt og ofte, men har foreløpig funnet løsningen i myke kosedresser, oversizede collegegensere og plissé-bukser.

– Hva kan du aldri få nok av?

– Det må vel bli kjoler og vesker. Og slip-in-sko! Det elsker jeg.

Les også: VINTERENS FINESTE JAKKER

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg prøver. Jeg kan ikke si at jeg er i mål der. Men jeg er opptatt av materialer, og styrer bevisst unna kjipe materialer. Det gjør at det er en del kjøp man veldig enkelt unngår. I tillegg prøver jeg å styre unna trendkjøp, og vil si jeg klarer meg ganske bra der. Jeg er ivrig på second hand og vintage, her hjemme og på reise. Som blogger er man del av en moteverden, et maskineri hvor det går fort, og man «skal» introdusere spennende ting til følgerne sine. Det er jeg veldig bevisst. Jeg er langt fra perfekt, jeg liker jo ting, men forsøker å vise at stilen min ikke krever tre nye plagg i uken, og at klær kan brukes ulikt og mange, mange ganger.

– Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Finn ut hva du føler deg komfortabel i, for det er automatisk ting du vil gå i. Finn et slags «spirit animal» som kan veilede deg i hvilket uttrykk du ønsker å ha på stilen din. Finn ut om det er visse plagg eller tilbehør du ønsker å investere i, og hvilke butikker eller merker du liker best. Jeg liker for eksempel COS, Tôteme og Arket. Det er helt sikkert noen butikker du kan stryke fra lista når du er på shopping, som igjen kan bidra til å unngå bomkjøp. Det å finne sin greie kan ta tid, og det vil også formes av miljø og jobb. Jeg tenker det alltid er gunstig med en enkel basegarderobe som et utgangspunkt, men mener også at denne kan variere fra person til person. Hva er plaggene du vender tilbake til? For meg er det eksempelvis legglange skjørt, gensere i merinoull, blazere, gode dressbukser og kjoler jeg kan pynte opp og ned. Jeg ser på dette som basen min. En god og personlig base er gull verdt!

Les også: JULEBORDKJOLE MED LANGE ERMER – DETTE ER DE FINESTE I 2019

– Hvilken trender har du troen på nå?

– Store og litt stive halser på pologensere, fotside kåper og dunkåper, solide og litt chunky boots, blanke materialer som sateng og silke, blazere, kåper og skjorter i skinn, firkantede utringninger og siden vi nærmer oss festsesong - metalliske stoffer.

– Hvordan kler du deg på fest, selv om det kanskje ikke blir så mye av det nå?

– Det er ikke akkurat mye fest om dagen. Men hvis jeg skulle på party, hadde jeg kledd meg i bukse med plissé, en ettersittende topp og en blazer med clutch-vesken mi fra Bottega Veneta og røde lepper. Ellers har jeg en fin topp med litt innsving i midjen fra Tôteme som er bankers en stund til, og den gjør seg fint på fest til skjørt eller hvite bukser, med hæler og kul på magen!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?