Mote

Sjekk Billy Porters ekstravagante stil

WOW: Billy Porter dukker ofte opp i antrekk som topper det forrige. Foto: Matt Winkelmeyer, AFP/Frazer Harrison, AFP

Billy Porter (50) slutter aldri å overraske.

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

Porter begynte skuespillerkarrieren sin på Broadway på 90-tallet, men fikk sitt store gjennombrudd i TV-serien Pose som hadde premiere i 2018. Det siste året har vært det villeste i 50-åringens liv, forteller han til Vogue.

– 2019 var det året hvor alle drømmene mine gikk i oppfyllelse. Selv de jeg ikke visste jeg hadde, sier han til det anerkjente motemagasinet.

I tillegg til å bli en stor stjerne på TV-skjermen, stjeler han ofte showet på rød løper. Han forteller at hvordan han kler seg er alltid er bevisst.

– Nå som jeg har en plattform, vet jeg hvordan jeg skal bruke den for å starte en politisk samtale, sier han legger til at det var det han prøvde på da han dukket opp på Oscar-utdelingen i et av 2019s mest omtalte antrekk.

– Jeg visste da jeg skulle på Oscar-utdelingen at det var tilsvarende Super Bowl for underholdningsindustrien, og jeg måtte bruke det på den klokeste og beste måten. Jeg tenkte nøye gjennom hvilket inntrykk jeg skulle gi: Når kameraet var nærme så det ut som en tradisjonell smoking, men når man så antrekket lenger unna var det en ballkjole. Jeg visste det ville starte en samtale. Men jeg visste ikke at den ville bli en viral hitt og et definerende øyeblikk i karrieren, forklarer han til Vogue.

IKONISK: Antrekket til Billy Porter på fjorårets Oscar-utdelingen har skrevet seg inn i historien. Foto: Frazer Harrison, AFP

Den amerikanske TV-serien Pose handler om det skeive ballroom-miljøet i New York på 80-tallet.

KJENDIS

Se Harry Styles' ville stilutvikling

Porter har ved flere anledninger på den røde løperen gitt klare nikk til transmiljøet – blant annet på Critics' Choice Awards hvor han hadde kroppen fylt med midlertidige sommerfugl-tatoveringer. Sommerfugler er et symbol for transmiljøet.

– De representerer at man kommer fra en kokong, men at du blir transformert til noe annet. Jeg ville hylle folkene mine i kveld, sa han til ENTERTAINMENT TONIGHT.

Se noen av Porters beste antrekk her:

SPESIELL BETYDNING: Billy Porter i grønn kjole og sommerfugltatoveringer på Critics' Choice Awards 2020. Foto: Danny Moloshok/Reuters.
HATTEN PÅ SNEI: Billy Porter med en stripete dress, oversized slips og skulpturell hatt. Foto: Frazer Harrison, AFP
SMOKIN': Billy Porter på et event i NYC med brodert dressjakke, hvite bukser med sleng og røde boots. Foto: Angela Weiss, AFP
EKSTRAVAGANT: Porter på Like A Boss-premiere i NYC med en mønstrete poncho, hatt og røde lårhøye støvletter. Foto: Steven Bergman, Pa Photos
FJÆR: Porter på Golden Globes iført helhvit dress og jakke med langt slep med fjær. Foto: O'Connor, Pa Photos
ROSA SILKEKJOLE: Skuespilleren så fantastisk ut i en rosa kjole, skyhøye støvletter og hatt. Foto: Photo by Jordan Strauss/Invision/AP
SKULPTURELT HODEPLAGG: Billy Porter på American Music Awards i hvit kappekjole og et litt spesielt hodeplagg. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
TYLL: Porter i en dress med slep av tyll på Tony Awards. Foto: Angela Weiss / AFP
Publisert:

Les også

  1. KJENDIS

    Sjekk Billie Eilishs ville klesstil

  2. KJENDIS

    Se hertuginne Kates stilforvandling

  3. KJENDIS

    Mette-Marits beste moteøyeblikk det siste tiåret

Relaterte artikler

NYHETER

Golden Globes 2020: Se alle antrekkene

NYHETER

Critics' Choice Awards: Se stjernenes antrekk

NYHETER

Grammy 2020: Sjekk alle antrekkene

NYHETER

Selena Gomez stjal showet iført Versace

KJENDIS

Tiårets mest ikoniske rød løper-antrekk

NYHETER

Oscar 2020: Sjekk antrekkene fra den røde løperen

NYHETER

American Music Awards: Hvem skjuler seg bak masken?