MinStil: Katarina Petrovic

STILIG INFLUENCER: Katarina Petrovic beskriver stilen sin som minimalistisk og maskulin. Foto: Privat

Katarina Petrovic får aldri nok av dresser, men tenker seg alltid nøye om før hun kjøper et nytt tilskudd til garderoben.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre GINE MARGRETHE, THÉRÈSE HELLSTRÖM og Erica Mathiesen, og denne gangen er det Katarina Petrovic som står for tur.

Katarina Petrovic jobber som innholdsskaper i Aller Media, driver nettstedet A Style Journey og deler flittig sine stilfulle antrekk på Instagram.

– Jeg bor på Grünerløkka i Oslo sammen med samboeren min Belmin. Jeg er opprinnelig fra Serbia, men kom til Norge da jeg var to år og har bodd her siden.

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Jeg vil si at stilen min er minimalistisk, maskulin, med en sofistikert touch og moderne. Og den er ganske så svart, hehe.

Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Det varierer litt fra sesong til sesong, men dressen er en all-arounder, og det samme er gode hvite T-skjorter. Nå om vinteren er nøkkelplaggene – i tillegg til dressen, og generelt dressjakker og dressbukser – turtlenecken, chunky strikk, vide jeans i gråtoner og ikke minst fotside kåper.

KLÆR

De nye it-jentene: Katarina Petrovic

Hvordan stiller du deg til plagg kjøpt vintage/second hand?

– Jeg handler faktisk mest vintage/second hand, så jeg elsker det! De fleste dressene – og dressene jeg er mest glad i – er vintage herredresser. Det lages fine nye dresser også, men de kan ikke måle seg med vintage-dressene sine snitt og materialer. Og det gjelder flere plagg – mye vintage har rett og slett penere snitt og detaljer og materialene er mer holdbare.

Hva står øverst på ønskelisten?

– For øyeblikket står faktisk ting til hjemmet øverst på ønskelisten. På klesfronten en oversized hvit herredress i ull (helst vintage) og hva enn fra Jil Sander sin Pre-Fall 2020 kolleksjon.

Hva er det viktigste for deg når du kler på deg om morgenen?

– At det skal gå fort, men se bra ut – det er da jeg føler meg best. Så jeg liker å ikke ha for mange valgmuligheter i skapet. Jeg ender som oftest opp med å gå for lignende kombinasjoner, med en liten vri.

Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– En full dress eller all black – som oftest begge deler. Det har vært mine redninger i veldig mange år og det slår aldri feil.

NYHETER

Har Kylie Jenner kopiert Katarina Petrovic?

Hva kan du aldri få nok av?

– Uff, nå blir det mye dress. Men jeg må si dresser og dressjakker. Også må jeg legge til solbriller, hehe. De er alltid med meg.

Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg prøver så ofte som jeg kan. Jeg jobber i en bransje som «krever» fornying til en viss grad, men så har jeg til min fordel en stil som er nok så tidløs og lite i endring. Jeg tror nok mange ville fått sjokk over hvor lite klær og sko jeg egentlig har – med tanke på hvilken bransje jeg jobber i og hvor mye klær jeg egentlig kunne ha hatt. Jeg er glad i å bygge garderobe, men jeg liker ikke å ha en altfor stor garderobe. Jeg syns ikke det gjør stilen min noe bedre, tvert imot: har jeg for mye skaper det lettere usikkerhet og det er større sjanse for at jeg tar på meg plagg/kombinasjoner jeg ender opp med å ikke like.

– Men som de fleste er jeg også glad i å unne meg nye ting i ny å ne. Jeg vil si jeg handler mest vintage, men når jeg ikke gjør det prøver jeg å være enda mer bevisst på materialene spesielt. Uansett hva jeg kjøper har jeg et par ting i bakhodet, som jeg mener bidrar til en mer bærekraftig garderobe:

1. Er plagget meg? Vil det få meg til å føle meg fin og vil jeg ta det frem i kriser eller er det bare impulsene som slår til?

2. Trenger jeg det? Eller har jeg lignende ting fra før av, som gjør en like god jobb?

3. Er det tidløst? Kommer jeg til å ville ha det i garderoben i årene som kommer eller bruker jeg det en gang og lar det ligge?

4. Er materialet holdbart eller vil det bli nuppete og stygt etter et par vask? I så fall er det ikke et godt kjøp for min del, da jeg synes slike plagg ødelegger en god look.

5. Sist, men ikke minst: Kan jeg finne dette plagget i et mer bærekraftig materiale? Altså, har den samme butikken eller en annen butikk dette plagget i en av sine bærekraftige kategorier/kolleksjoner? Flere merker har fått egne consicous-kolleksjoner. Og kan jeg velge fra dem, gjør jeg det.

Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Hva får deg til å føle deg bra, komfortabel og power? Det bør du gå i! Det er veldig synlig når man ikke er komfortabel i det man har på seg – det gjenspeiler seg jo i alt. Så for meg handler det rett og slett mest om komfort. Jeg føler veldig lett når det jeg har på meg ikke er meg, og det tror jeg også de fleste andre gjør også.

Hvilke trender har du troen på nå?

– Min stil er ikke veldig basert på trender, men heller årstidene – og mange av trendene gjentar seg sesong etter sesong, men små eller ingen moderniseringer. For øyeblikket er jeg – logisk nok, siden det er vinter – ekstremt opptatt av statement-strikk. Ikke at strikken skal være i sterke farger eller mønstre, men at den skal synes og dominere et antrekk. Alt fra strikkesett til strikkede kjoler og chunky strikkegensere.

– Dressen slipper jeg ikke, ton-i-ton looks, lag på lag med oversizede plagg og skinn er andre trender jeg tyr til om dagen.

Hvordan kler du deg på fest?

– Som oftest i en mer festlig dress – enten det er snittet, fargen eller materialet som gjør den mer dressed-up – et par lange, spisse hæler, bling og røde lepper. Går jeg for kjole er den som oftest sort, med et sofistikert snitt, eller jeg tar den helt ut med en statementkjole i glitter, gull eller sløv. I så fall holder jeg resten av tilbehøret veldig nedtonet og lar kjolen gjøre jobben.

Publisert: