Sjekk luksusmerket som laget Mette-Marit-piercingen

AVSLAPPET: Kronprinsesse Mette-Marit bruker ørepynten til både pyntede og mer hverdagslige antrekk - som da deltok i en solidaritetsmarkering på Verdens Aidsdag i desember i fjor. Foto: NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marits trendy ørepynt er fra New York-baserte Madyha Farooqui, som omtales som et av de heteste nye smykkedesignerne av Vogue. Prislappen? Mellom 7000 og 8000 kroner.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

MinMote skrev for kort tid siden om kronprinsessens tilsynelatende nye «piercing» i høyre øre – en liten ring høyt oppe på øret som hun har vist fram ved flere anledninger. Bildene viser en glitrende gullring med små diamanter, som Mette-Marit blant annet hadde på seg under en gallamiddag i forbindelse med statsbesøk fra Latvia.

Se Mette-Marit-piercingen her!

Hyller prinsessestilen

NORSK DESIGN: Kronprinsesse Mette-Marit matchet ørepynten med norsk kjole fra Nina Jarebrink under statsbesøket fra Latvia tidligere i år. Foto: NTB Scanpix

Nå viser det seg at ringen er fra smykkedesigner Madyha Farooqui, som forklarer til MinMote at kronprinessen fikk tak i smykkene på en privat framvisning som Farooqui holder årlig i Oslo.

- Det er helt klart at kronprinsesen er opptatt av stil og at hun har fingeren på pulsen i motebransjen. Vi har en avtale om at hun har innside-tilgang til vårt private arrangement, skriver Farooqui til MinMote i en e-post.

Videre skriver Farooqui at kronprinsessen ikke fikk smykket i gave av merket.

Kronprinsessen har tidligere fått kritikk for å ta imot luksuskjoler fra kjente merker.

MinMote har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Øredobben kronprinsesse Mette-Marit har skaffet seg er en såkalt «ear cuff» - som ikke går gjennom øret, men er klipses på. Modellen heter «Starlight Diamond» og er i 18 karat gull. Prislappen ligger på fra 955 til 995 dollar, altså fra ca. 7700 til 8000 kroner.

- Det er alltid fantastisk å se kunder i vårt design. Kronprinsessen er akkurat den typen kvinne vi beundrer og blir inspirert av, så det var en ære å se henne i våre smykker. Hun er vakker, elegant, trendsettende og men kan kjenne seg igjen i henne. Hun er en moderne kvinne, men har tradisjon som grunnlag, og vi elsker den kombinasjonen, skriver Farooqui til MinMote.

IKKE HULL: Dette er ørepynten til Mette-Marit - den går ikke gjennom øret, men er en såkalt «clip on». Foto: Produsenten

Tallene som knekker prinsessekoden:De harde fakta om Mette-Marits stil

Eksklusive varer

På designerens egne nettsider forklarer designeren at hun er inspirert av alle verdenshjørner, etter å ha reist mye rundt faren, som var FN-diplomat. Som smykkedesigner jobbet hun lenge kun med private kunder, helt til hun i 2011 lanserte sin første fulle smykkekolleksjon. I dag kan man kjøpe de smykkene på nett, i noen få utvalgte luksusmagasiner som Harvey Nichols i London, eller på private tilstelninger.

Prisene på kolleksjonen ligger på fra rundt 15.000 kroner til 55.000 kroner for noen av ringene.

De siste par årene har forskjellige smykker fra Farooqui dukket opp i flere store motemagasiner som Marie Claire, Harper’s Bazaar og Vogue, og sistnevnte utropte merket til et av de heteste å følge med på i fjor.

- Velbalansert

Farooqui mener Mette-Marit valgte et smykke hun beskriver som «de

FAN: Madyha Farooqui er raus med lovordene om stilen til kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Privat

likat og elegant, og designet til å kunne brukes på mange måte. Det kan like gjerne brukes til en skinnjakke som en couture-kjole».

- Mette-Marits stil er så velbalansert. Hun omfavner moderne og ny mote, men styler det tidløst og klassisk. Etter min mening er hun slik alle i det offentlige søkelyset bør være; en slags rollemodell, som viser oss hvordan vi enkelt kan ta trender og gjøre dem til våre egne, skriver Farooqui.

Og dette er ikke første gang Mette-Marit får oppmerksomhet for valget av tilbehør. De siste årene har hun blitt kjent for å holde tritt med trendene ved å skaffe seg noen av det heteste tilbehøret – som blomsterøredobbenefra Prada til Valentino-hårbåndet og luen fra Jil Sander. Mette-Marit har også gjort seg bemerket for sine mange designerkjoler fra blant annet Valentino,Prada og Giembattista Valli.

Publisert: