Sveriges Sofia Hellqvist tok en Kate

Kate og Sofia Hellqvist

Svenske prins Carl-Philips forlovede ser ut til å kopiere forlovelsesstilen til hertuginne Kate. - Vil bli et nytt stilikon, mener MinMote-Sonia.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Kate og Sofia Hellqvist

Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se

Kate og Sofia Hellqvist

Foto: Getty Images

Prins Carl-Philip (35) forlovet seg med den tidligere modellen og Paradise Hotel-deltakeren Sofia Hellqvist (29) i juni, og fridde med en rådyr diamantring.

KONGEBLÅTT: Kates blå Issa-kjolen var i samme farge som forlovelsesringen. Foto: Scanpix

Tirsdag denne uken offentliggjorde det svenske hoffet nye bilder av prinsen og Hellqvist, og bildene minner til forveksling om forlovelsesbildene av hertuginne Kate og prins William.

Trendy tilbehør

Sofia er iført en kongeblå kjole med samme skjæring og drapering som Kate bar da hun og William offentliggjorde forlovelsen i 2010.

Kates kjole i 2010 var fra britiske Issa, og ble utsolgt på rekordtid. Dette har i senere tid blitt kalt «Kate-effekten».

Den blå kjolen Sofia bærer på de nye bildene er fra Armani Collection, ifølge Svensk Damtidning.

MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold tror også Hellqvist kan bli et stilikon.

- Det mørke, krøllede håret og de blå kjolene med flatterende omslagssnitt gjør at de ser nesten helt like ut. Det vil nok ikke ta lang tid før Sofia får samme status som Kate - i alle fall her i Skandinavia. Jeg tror at hun allerede nå vil få folk til å sikre seg de kule armbåndene hun ofte bruker, sier Vold.

FÅR SKRYT: Sofia Hellqvist har flere ganger fått moteskryt for sin elegante stil. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se

På de nye bildene har Sofia et peace-armbåndfra svenske Sophie By Sophie rundt håndleddet.

Forrige måned viste hun seg i et peace-halskjede og et hesteskoarmbånd fra samme merke. Smykkene koster fra om lag 800 kr til 13.000 kroner – avhengig av om du velger med eller uten diamanter.

Vold mener at både Kate og Hellqvist har en stil som blir likt av et bredt publikum.

- I likhet med hertuginne Kate har hun en klassisk stil som appellerer til mange, samtidig som hun har noe veldig ungt og levende ved seg, sier hun.

Klikk på bildene for å se hvordan du kan stjele Sofias stil:

sofia hellqvist

Kjole fra Armani Collection hos HarveyNichols.com, 3860 kr. Foto: Produsenten

sofia hellqvist

Armbånd fra SophieBySophie.com, 795 kr.

Europeiske moteprinsesser

Det er flere kongelige kjærester som har fått moteoppmerksomhet den siste tiden. Prins Harrys av og på-forhold til Cressida Bonas har gjort at hun er blitt utpekt til Storbritannias nye kongelige stilikon.

- De kommer til å bli den nye generasjonen moteprinsesser. Svenske kronprinsesse Victoria og vår egen Mette-Marit appellerer gjerne til kvinner over 40, mens Sofia og Cresssida vil også kunne bli stilikoner for unge, moteinteresserte jenter. Jeg tror ikke det tar lang tid før vi se dem på trykk i motemagasinene, sier Vold.

STILIG: Sofia har en elegant stil, og setter prikken over i-en med moteriktig tilbehør som peace-kjedet og hestesko-armbåndet fra favorittmerket Shophie By Sophie. Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: