Kongeparet 25 år: Se kronprinsessens motedøgn

BLOMSTERPIKE: Kronprinsesse Mette-Marit på hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar torsdag. Foto: NTB scanpix

I en råeksklusiv, russisk designerkjole feiret kronprinsesse Mette-Marit 25-årsjubileet til kong Harald og dronning Sonja.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

På dagen 25 år etter signingen av kongeparet, var hele kongefamilien i går samlet i Trondheim for å feire. I en fullsatt Nidarosdomen tok dronning Sonja selv til tårer av et spesialskrevet dikt, og siden fortsatte feiringen med en hagefest i Stiftsgården i samme by.

KJENDIS

Alt om dronning Sonjas ikoniske signingskjole

Få også med deg siste episode av Trendguiden:

Moteprinsessen Mette-Marit var selvsagt også på plass, og med tre antrekkskifter bød hun på det ene moteøyeblikket etter det andre.

La oss oppsummere:

Som sagt: Tidlig på dagen deltok kongefamilien på en gudstjeneste i Nidarosdomen, hvor moteprinsessen nok en gang dro på med en overraskende hodepynt. Mette-Marit valgte nemlig en turkis hårbøyle med slør som dekket nesten hele ansiktet, og som matchet resten av antrekket.

Drakten var i kjent Mette-Marit-stil (tør vi gjette Valentino?), med peplum-fasong på jakken, rysjer i halsen og tettsittende blyantskjørt. Legg også merke til de lekre pumpsene, i en mørkere nude-farge enn kronprinsessen pleier å velge.

Så til høydepunktet for oss kjolenerder: Under hagefesten stilte nemlig kronprinsessen i en tilsynelatende splitter ny kjole fra en designer vi ikke har sett henne i før, Olga Vilshenko. Den russiske designeren er særlig kjent for sine broderte kjoler inspirert av østen, og brukes hyppig av flere russiske «insidere» i motebransjen.

Kronprinsessens bomullskjole - som såvidt MinMote vet ikke selges i Norge - ligger på drøye 18.500 kroner, og er fra resort 2016-kolleksjonen.

Til kjolen bar kronprinsessen - i likhet med resten av kongefamilien - en fargerik blomsterkrans.

Publisert: