Moteprofilenes beste bruktkupp

DIGGER Å HANDLE BRUKT: Moteblogger, fashionista og moteekspert Darja Barannik er en tilhenger av å handle brukt. Se hennes og andre norske moteprofilers beste bruktkupp i saken!

Å gjøre kupp på loppemarkeder, saumfare markedsplasser på nett eller utforske vintagebutikker kan sikre deg unike plagg du beholder livet ut. Bli inspirert av norske moteprofilers beste bruktkupp! 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Noen ganger kan det virke uoversiktlig og vanskelig å vite hva man skal se etter om man handler brukt. Er alt bare skrot som noen vil bli kvitt, eller kan du finne ditt neste favorittplagg eller drømmevesken?

Bruktshopping kan gi deg originale plagg få andre har maken til og ikke minst er det bra for både lommeboka og miljøet.

KLÆR

MinMotes ultimate guide

– God investering

Moteblogger og moteekspert i KK, Darja Barannik, blir stadig fotografert av gatemotefotografer over hele verden. Hun går ofte for gjenbruk, og forteller til MinMote at hun fikk øynene opp for å handle brukt da hun bodde i New York.
– Det resulterte i flere kupp, som jeg fortsatt har glede av. Nå som tilbudet blomstrer i Oslo og hvor flotte vintage-butikker etablerer seg flere og flere steder er det på sin plass å benytte seg av disse mulighetene, sier hun og legger til:
– For det første kan man gjøre gode investeringer, enten du er på leting etter designervesker, den perfekte Levi's-jeansen eller du ønsker å skape et helt unikt plagg ved å sy det om.

MinMote har samlet noen norske moteprofilers beste bruktkupp. Her er det bare å la seg inspirere!

Hege Aurelie Badendyck, moteprofil:

LOPPIS-KUPP: Hege Aurelie Badendyck fant denne klassiske trenchcoaten fra Burberry på et loppemarked.

– Mitt beste bruktkupp må være Burberry-frakken min. Jeg bruker den ikke så ofte, men det er den ultimate klassikeren som jeg alltid kan ta frem. Kvaliteten og passformen er helt unik. Jeg fant den på et loppemarked faktisk, og utrolig nok passet den helt perfekt.

KJENDIS

Årsoppsummering: Hege Aurelie Badendyck

KJENDIS

Les også Hege Aurelies årsoppsummering her!

FESTIVAL-CHICK: Nathalie Helgerud møtte på designeren Alexander Wang under Coachella-festivalen.

– Jeg har alltid elsket å handle brukt; man kan finne unike ting som gjør antrekket, eller hjemmet ditt, ekstra spesielt. Dessuten er det spennende og sjarmerende å gå på «skattejakt» enten det er på et loppemarked eller i en bruktbutikk. Og så får jeg alltid god samvittighet når jeg handler brukt, for både lommeboken miljøet og har godt av det!

Natalie Helgerud, stylist og moteblogger:

– Mitt beste bruktkupp må være en Dior-dressjakke jeg fant på UFF på Grünerløkka. Den er i burgunder, så fin stand selvom den mest sannsynlig er rundt 30 år gammel og like fin idag som når jeg kjøpte den for 5 år siden. Ellers kommer jeg aldri til å glemme antrekket jeg kjøpte til Coachella i 2010. En sykt kul stripete hotpants med gullknapper og en t-skjorte med Pepsi-logo på.

– Å handle brukt og vintage er så gøy, og ikke minst en enkel og billigere måte å kjøpe det som er trendy idag!

Darja Barannik, moteblogger og moteekspert i KK:

VESKEDRØM: Denne vesken fra Céline kjøpte Darja Barannik brukt, og fant med det en veske ikke mange andre har maken til samtidig som hun sparte penger.

– Ettersom jeg jobber med mote synes jeg det er ekstra stas å finne vesker fra motehus som Chanel, Louis Vuitton, Céline eller Gucci til en langt billigere penge. For det er faktisk mye bra der ute, man må bare sette av litt tid og lete ordentlig. Enten det er på nett, sosiale medier eller i fysiske butikker.

– Mitt beste brukt-kupp er en av mine klassiske vesker fra Céline, som jeg sparte en formue på og har brukt regelmessig i flere år. Dessuten er den helt unik og jeg har ikke sett noen andre som har tilsvarende modell - vinn vinn!

Mote og skjønnhetsredaktør i Elle, Caroline Skjelbred:

DET LILLE EKSTRA: Dette beltet kjøpte Caroline Skjelbred i Paris, siden har hun brukt det utallige ganger, som her på en takterrasse i New York.

– Mitt beste bruktkupp er et belte jeg kjøpte i 2005 i Paris på Kiliwatch, min favoritt bruktbutikk i verden! Her finner du massevis av skatter til en god penge! Og dette brede svarte skinnbeltet med nagler i gull og sølv har jeg brukt hundrevis av ganger, da det enkelt forandrer looken på en antrekk.

TILBEHØR

SLIK SER DU OM LUKSUSVESKEN ER EKTE

– Jeg synes at gjenbruk! Det er både miljøvennlig og man får ofte da plagg eller accessoirer som er unike og som setter det personlig preget på et antrekk. Jeg er stor fan av både Vestkanttorget, diverse vintagebutikker i Oslo, Fretex, Finn og nye appen Tise.

Marie Murstad, fashionista og brand manager i Holzweiler

THE BOMB: En av Marie Murstads brukt-favoritter er denne lekre bomberjakken hun fant i Paris.

– Et av mine beste bruktkupp er en vintage Chanel-bomberjakke. Den fant jeg i en liten sjarmerende brukt butikk i Paris da jeg var der på min bursdag på jobb for noen år siden. Det stod mitt navn på den, og jeg har aldri angret et sekund, sier hun.

KLASSISK: Denne vesken er en av Jostein Wålengens brukt-favoritter. Her er Wålengen sammen med venninnen Maja Hattvang (t.h).
LIVSSTIL

STYLISTENS BESTE TIPS TIL LOPPEMARKEDKUPP

– Jeg elsker å handle vintage, og det finnes så mange grunner til det! Du har muligheten til å finne helt unike skatter, det er snillere for lommeboken og ikke minst er det veldig bra for miljøet! Min favoritt-vintagebutikk er Velouria Vintage, der har de en perfekt miks av billig og dyrt.

Jostein Wålengen, stylist og innehaver av butikken Nr.9

– Jeg kjøper veldig mye brukt på nett, spesielt på eBay. Jeg anslår at rundt en tredjedel av garderoben min kommer derfra, en tredjedel fra Fruit of The Loom og en tredjedel via butikken min.

– Det blir vanskelig å trekke fram en favoritt, men Chanel-bagen på bildet er jeg veldig fornøyd med.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.