MinStil: Parysatis Peymani

@parysatis

Parysatis Peymani (31) elsker jeans, korte strikkeplagg og alt som er chic. Dette er stilhemmelighetene til den fransk-iranske it-jenta. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
@parysatis

@parysatis

@parysatis

@parysatis

Parysatis Peymani er halvt fransk og halvt iransk, men bor i Frankrike. Som jobb og hobby deler hun mote- og skjønnhetsinspirasjon og små snutter fra livet sitt med sine nesten 54.000 følgere på Instagram.

Hun studerte på moteskolen L'Institut Français de la Mode i Paris og har nettopp har startet Syrah Paris - et klesmerke som fokuserer på bærekraft og sirkulær mote.

– Jeg er gift og vi bor både i Paris og i Marseille. Jeg elsker balansen mellom livet i storbyen og Sør-Frankrike, sier Parysatis til MinMote.

Før jul avslørte Peymani at hun er gravid med sitt første barn.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Fransk (less is more), elegant og feminin. Sel vom jeg bare er hjemme og går i loungeklær må det være chic i tillegg til komfortabelt. Jeg balanserer alltid et avslappet antrekk med finere sko eller en veske for å gjøre uttrykket mer elegant og feminint.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Jeans, chic cardigans, mini eller midi-kjoler for alle anledninger og korte blazere. Jeg elsker korte plagg.

– Ditt beste secondhand-kjøp?

– Chanel-vesken min! Jeg elsker små designervesker, så når jeg søker etter nye vintage- og secondhand-kjøp er det ofte vesker.

– Hva har «alle» franske jenter i garderoben sin?

– Et par jeans som sitter bra, boots med lav hæl og en fin cardigan eller strikkegenser!

– Tre plagg du ikke kan leve uten?

– Om vinteren er det kåpen min fra Stella Pardo og Nu In loungesett. Om sommeren er det kjoler fra merket Faithful The Brand og sandaler.

– Hva står på toppen av ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg er helt forelsket i de små cardiganene fra Jacquemus, en kåpe fra Isabel marant og et sett fra Peachyden. I tillegg chunky boots fra enten Bottega eller Prada.

– Beskriv drømmedagen din fra morgen til kveld:

– Som en hviledag: Jeg våkner rundt klokken 08 og solen skinner. Jeg spiser en stor frokost (som jeg alltid pleier) på en solfylt terrasse mens jeg hører på musikk. Så går jeg for å bade enten i et basseng elle ri havet, før jeg går en tur i sentrum og oppdager små, søte butikker. Lunsjen tar jeg på en restaurant som serverer mat etter sesong. Deretter vil jeg lære hvordan jeg lager keramikk før jeg finner noen klær som hadde vært passende å sy om for å gi dem nytt liv, sier hun og fortsetter:

– På ettermiddagen nyter jeg et glass prosecco i solen mens jeg leser en bok, og tar senere en lang dusj (i en drømmeverden er det nemlig ok for planeten å bruke minst 30 minutter i dusjen) og gjør meg klar for middag. Middag er stor og inneholder masse venner og familie. Vi spiser, danser, klemmer og koser oss uten å tenke på munnbind og smittevern.

– Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Fjern sminken din hver kveld og vask alltid ansiktet to ganger. Ikke bruk for mange produkter og fokuser på rene skjønnhetsprodukter.

– Du har totalt kleskrise, hva ender du med å ta på deg?

– En jeans, en liten tank top, skjorte og en blazer. Trench coat og boots, og ikke glem rød leppestift - du vil føle deg så fresh med det!

– Hva er ditt favorittplagg i klesskapet?

– For spesielle anlendinger så er det en kjole fra Vander Kojj som jeg brukte i et bryllup. Jeg har lyst til å designe min fremtidige brudekjole med dette merket. De har så mye fint og kvaliteten er fantastisk.

– Hvilke bærekraftige valg gjør du når det kommer til garderoben din?

– Jeg har ikke kjøpt fast fashion-plagg på over tre år og fokuserer på vintage- og second hand. Jeg shopper på franske vintagebutikker og så elsker jeg merker som fokuserer på bærekraft.

– Hvilke trender har du tro på akkurat nå?

– Masse strikk - sett, cardigans og kjoler.

– Har du noe du alltid er på utkikk etter?

– Jeg ser alltid etter jakker og kåper fordi jeg synes det er prikken over i-en i ethvert antrekk. Sko og vesker i perfekt skinn og form, og sexy, komfortabel strikk.

– Hva ser vi deg aldri i og hvorfor?

– Lange kjoler! Jeg er så liten så det kler jeg rett og slett ikke. Og heller ikke for sporty og maskuline antrekk. Det er ikke meg!

– Ditt beste motetips?

– Balanse og å ha det gøy med klær! Vi har allerede nok å tenke på som det er, så derfor bør du føle deg både fin og komfortabel når du kler på deg om morgenen. Å være ukomfortabel vil plage deg resten av dagen. På den andre siden kan du tenke at hverdagantrekket skal fungere som en rustning for å overleve dagen, slik som Bill Cunningham (kjent gatemotefotograf i New York, journ, anm.) pleide å si.

Publisert: