De nye it-jentene: Vera Wollmann

STREETSTYLE: Vera Wollmann ble fanget på kamera utenfor en av visningene under Oslo Runway. Foto: Christian Vierig/Getty Image
STREETSTYLE: Vera Wollmann ble fanget på kamera utenfor en av visningene under Oslo Runway. Foto: Christian Vierig/Getty Image

Vera Wollmann (25) aka @chilleVera elsker miniskjørt og rosa øyenskygge. – Jeg vil gjerne bidra til å spre «the right to be different» i stedet for at alle skal blende inn. Kan vi ikke begynne å se litt rare ut da?

Vi lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge.

MinMote har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene kommende året. Først ut var Maren Schia, Rawdah Mohamed og Lisa Alexandra.

Fjerde kvinne ut er Vera Wollmann, som kanskje er best kjent under Instagram-navnet @chillevera. Hun har studert estetiske studier på Universitetet i Oslo og elsker å uttrykke seg gjennom antrekkene sine samt dele morsomme strofer på Instagram.

– Mamma har alltid kalt meg en «kjole-jente», som indikerer at jeg lenge har vært opptatt av å føle meg fin. Jeg ville springe rundt i fine kjoler uansett vær eller anledning. Jeg begynte å bestemme hva jeg skulle ha på selv, og etter hvert synes jeg det var gøy da folk kommenterte at jeg hadde på meg noe rart. Jeg vokste opp på et lite sted, og etter hvert oppdaget jeg hvor mye gøyere det er å gå ut døren og føle seg «cuuuute» og vinke når folk stirrer.

– Jeg møter dagen med mer selvtillit og bedre energi hvis jeg føler meg komfortabel, enten det betyr å ta på seg «all pink», sminke og slemme briller eller bare noen store bukser og boblejakke.

untitled link

– Hva tenker du om å være på MinMotes liste over Norges nye it-jenter, og de som er verdt å følge litt ekstra med på i 2019?

– Oooouuuff! Håper dere har rett. Kan vi omdøpe til «kule, smarte, tar ikke dritt»-jenter?

– Beskriv stilen din med tre ord.

– Mrs. International svarer på denne: «dope, cool, elegant and gross».

– Hvor henter du inspirasjon?

– World wide web, og virkeligheten er kanskje enda bedre. Bratz-dukkene har noen ikoniske looks.

untitled link

– Hva er det som er mest «typisk deg» når det kommer til klær og tilbehør?

– Jeg er i utvikling! Jeg føler egentlig ikke det er en rød tråd, jeg kler meg litt ut hver dag fordi jeg kan ikke se for meg å ha EN STIL. En kompis sa til meg at han aldri har sett meg i samme antrekk to ganger. Har egentlig ikke prøvd på det, og jeg har ikke så mye klær heller, så jeg bare bruker de forskjellig. Hva jeg har på meg kommer alltid an på humøret og jeg prøver til jeg treffer riktig stemning. Kanskje fordi jeg ellers er veldig opptatt av riktig belysning, riktig musikk og så videre for best mulig vibe. Da stresser man mindre.

– Men typisk meg akkurat nå er å ta i noen spenner og gjøre noe enkelt med håret, øredobber jeg har lagd av nøkkelknipper eller noe annet jeg finner hjemme. Og rosa øyenskygge!

untitled link

– Hva er viktigst for deg å uttrykke med stilen din?

– Det er viktig for meg å uttrykke hvem som er sjefen over meg. Jeg bestemmer over min kropp, og nakenhet er ikke sex. Og hvis jeg kan så vil jeg gjerne bidra til å spre «the right to be different» i stedet for at alle skal blende inn. Kan vi ikke begynne å se litt rare ut da?

untitled link

– Hvordan forholder du deg til Instagram og sosiale medier?

– Hent popkorn for her har jeg masse å si! Jeg årøver selvfølgelig å unngå firkantede pupiller og senebetennelse, samtidig som jeg er bevisst på de gode tingene sosiale medier har ført til. Jeg synes Instagram er helt fantastisk på mange måter. Det gir en plattform og en stemme til langt flere enn før, og det er ikke lenger bare voksne mennesker og Vogue som bestemmer, men også folket og ungdommen! Et større mangfold får et sted å uttrykke hvem man er og hva man tror på, noe man ikke nødvendigvis ble spurt om før. Storbyen er én ting, men jeg kan lett se for meg verdien av internettvenner for dem som for eksempel føler seg annerledes og alene i en liten by. Man kan også bruke Instagram til å pushe ideene og prosjektene sine, så det er fullt av muligheter.

– Jeg har egentlig alltid vært flink til å takle negativ oppmerksomhet og det er jeg veldig takknemlig for, men sosiale medier kan selvfølgelig utfordre det noen ganger. Mine tips er «enter with caution» – ha dialog med seg selv om hvordan man tar imot innholdet på internett. Mange skal mene noe om deg på internett, men samme det! Ha det på badet til de.

– Finn ut hva du vil ha ut av appen og å ta bevisste valg. Jeg følger for eksempel ingen i Kardashian-familien fordi jeg føler det er usunt for meg å ha det fokuset rundt meg mer enn det allerede er. Tenker da spesifikt på materialisme, plastisk kirurgi og uoppnåelige skjønnhetsidealer. Så liker jeg å følge profiler som inspirerer meg og motiverer meg og får meg til å føle meg BEDRE – ikke verre.

untitled link

– Hvordan ser en vanlig dag ut i ditt liv?

– Wow, det går jo ikke å svare på. Jeg har så forskjellige dager og er veldig aktiv, men jeg kan si hvordan jeg liker at den er.

– Si god morgen til erkefiende og bestevenn Mario. Lese memes, drikke kaffe. Høre på noe solid morgenmusikk, for eksempel Kylie Minogues «I believe in you» eller Frank Ocean. Prøver å sikre en «hjemme alene»-karaokedusj hver dag, men går ikke alltid. Skriver alltid ned alle vitsene mine på notater (er jeg narsissist eller fuck janteloven nå?). Facetimer med mamma og søster. Jeg er helt dustete glad i godteri så spiser noe snacks hver gang jeg kan.

– Avslutter nesten hver eneste dag med litt alenetid, skrur på den røde lampen på rommet og setter på en av mine nøye kuraterte, perfekte «music to fit my mood»-lister.

untitled link

– Hva er dine planer for året som kommer?

– Jeg vil jobbe masse. Kanskje studere litt igjen. Lage podkast. Plassere kreativiteten flere steder. Henge litt ut på internett, men mest reise ut i den virkelige verden – det er det nummer én beste jeg vet. Fy, jeg har bare ett år igjen av ungdomsrabatt på flybilletter!

– Fokusere på det som er viktig, og det er ikke nødvendigvis det alle andre mener er viktig. Jeg venter ærlig på at noen skal gi meg en TV-serie? Jeg skal også ta vare på de rundt meg og meg selv.

– Og så vil jeg hoppe i fallskjerm!

untitled link

– Hva kommer til å prege din garderobe i 2019?

– Ingen vet for jeg blir stadig inspirert. Gleder meg til å se selv! Men jeg liker farger og mønstre for tiden. Hele antrekk i samme farge eller syv forskjellige. Jeg skal ikke slutte å bleke brynene med det første – tror jeg heller barberer de av før det skjer. Store sko. Lyseblått. Hodeplagg. «Howdy energy». Korte skjørt er fortsatt relevant og «hoodies4ever».

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?