MinStil: Alethe Marie Heltzen

Alethe Marie Heltzen i spalten MinStil. Foto:

– Velg plagg du kan bruke til flere anledninger og tør å pynte deg – selv på mandager. En lang kjole som er kjøpt til et sommerbryllup kan være like fin på vinteren med kule boots og en strikkegenser over, sier motegründer Alethe Marie Heltzen (29).

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Alethe Marie Heltzen i spalten MinStil. Foto:

Alethe Marie Heltzen i spalten MinStil. Foto: Privat

Alethe Marie Heltzen i spalten MinStil. Foto:

Alethe Marie Heltzen i spalten MinStil. Foto: Privat

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær, skjønnhet og personlig stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Kine B. Hartz, ANDERS GRAN, Marthe Amundsen og GINE MARGRETHE.

Alethe Marie Heltzen er utdannet fra København, London og New York innen mote og økonomi, og driver og eier i dag klesagenturet You & I Agency med sin kollega Marte Madeleine Mosand. De startet opp 23 år gamle, og har på seks år bygget opp sitt eget klesagentur, klesbutikken You & I på Aker Brygge, og lanserte i mai sitt egenproduserte klesmerke; Love Lolita.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Feminin og leken. Selv et enkelt antrekk liker jeg å pynte opp med et kult belte, store øredobber, en fargerik jakke eller statement-sko. Jeg elsker morsomme detaljer og statement pieces. Jeg trives best i kjoler og skjørt, og er som regel litt overpyntet mandag til fredag, sier hun og fortsetter:

– Vi har ofte mye på programmet og det er viktig å enkelt kunne dresse opp ethvert antrekk fra dagtid til kveldspent - typisk med et par heler og litt ekstra eyeliner.

STATEMENT: Alethe elsker statement-plagg, enten om det er klær eller tilbehør. Her er hun iført en kåpe fra Meotine og veske fra Dior med sitt eget navn brodert på. Foto: Privat

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Det varierer avhengig av sesong, men om vinteren er det et par kashmirgensere med kule detaljer som er det viktigste i garderoben. Disse bruker jeg til skinnbukse, skjørt eller over en fin kjole.

– Ellers bruker jeg kjoler året rundt. Jeg kler dem ned til hverdags med en deilig kashmirgenser, blazer og kule boots. På fest derimot styler jeg kjolene med statement heels, øredobber og stort hår. Jeg elsker looken med lange florlette kjoler, knehøye boots i jordfarger eller slangeprint, og belte i midjen.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Mitt beste vintage-kupp er den første Chanel-vesken jeg kjøpte. Det er en classic jumbo veske i sølv som var godt brukt. Jeg hadde spart lenge for å kunne kjøpe den, og selv om den i dag er helt utslitt med spor etter langt liv er det den vesken jeg elsker aller mest.

untitled link

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien?

– Jeg skulle ønske jeg var en som planla antrekk dagen før. Dessverre skjer det sjeldent for meg. Jeg kler meg ofte etter dagsformen, men prøver å pynte meg litt ekstra de dagene jeg egentlig er for trøtt og sliten for det. Humøret mitt blir ofte litt som jeg kler meg - så føler jeg meg finere får jeg ofte en finere dag selv også.

untitled link

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Søvn og godt humør. Det er ikke noe vakrere enn glade jenter. Jeg unner meg også jevnlige ansiktsbehandlinger for å få en ekstra glød. I en travel hverdag med mye stress er det viktig for meg å ta godt vare på huden.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Skinnbukse, hvit t-skjorte, masse gullsmykker og litt ekstra eyeliner eller leppestift. Jeg er veldig glad i å ha tilbehør som løfter antrekket, og det å legge gullkjeder lag-på-lag, armbånd og noen kule øredobber hjelper alltid.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

Det må være en av Meotine-jakkene mine! En kul kåpe eller jakke kan gjøre et helt antrekk, og flere av Meotine-jakkene har den wow-effekten synes jeg.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg er opptatt av å ha plagg jeg kan bruke om og om igjen i garderoben og at ting ikke blir hengende ubrukte. Da jeg jobber i klesbransjen og må fornye garderoben med kolleksjonene, er jeg flink til å gi bort klær som blir hengende så de kan leve videre.

untitled link

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?

– Det er mye maksimalisme i trendbildet – noe jeg elsker! Alt fra fargene, printene og mønstrene (gjerne mikset), fjær, tilbehøret, og de store veskene. More is more!

– Til våren er jeg veldig klar for florlette stoffer, markert midje, store smykker og solbriller. Kjolene skal enten være korte og superfeminine eller fotside og florlette.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Jeg jakter alltid på nytt, spennende tilbehør og smykker. Jeg finner ofte nye skatter på reise og inspirasjonsturer som har sjel og en historie. Og ikke minst noe unikt som ikke alle har og som gjenspeiler din personlighet.

– Hva ser vi deg aldri i?

– Bikershorts.

untitled link

– Ditt aller beste motetips?

– Vær tro mot din personlige stil og ikke bli en trendslave. De mest stilsikre damene blir inspirert av trendbildet, men kombinerer det med sin egen stil uten at det er en kopi av catwalken, sier Heltzen og fortsetter:

– Velg plagg du kan bruke til flere anledninger og tør å pynte deg – selv på mandager. En lang kjole som er kjøpt til et sommerbryllup kan være like fin på vinteren med kule boots og en strikkegenser over. Tør å sette sammen plagg fra forskjellige sesonger og anledninger.

Publisert: