Miley Cyrus vekker oppsikt i musikkvideo

VEKKER OPPSIKT: Artisten Miley Cyrus er ikke fremmed for å skape reaksjoner. Nå er det innholdet i hennes nye låt «Flowers» som får folk til å spekulere.

Den nye låten og musikkvideoen til Miley Cyrus tar helt av i sosiale medier.

Malin Gaden
Publisert:

Hva har dominert din TikTok-feed de siste dagene? Spør du oss i MinMote, er svaret klart: Miley Cyrus.

13. januar, på selveste bursdagen til eksmannen Liam Hemsworth, slipper Cyrus en låt som har fått massiv oppmerksomhet i dagene etterpå.

Ryktene har nemlig svirret rundt budskapene som er i låten, men også i musikkvideoen hun lanserte samtidig. Mange skal nemlig ha det til at teksten handler om forholdet hennes med Hemsworth.

Miley Cyrus og Liam Hemsworth var gift fra 2018 til 2020. Det er flere hint i den nye låten «Flowers» som lener mot at dette handler om deres tid sammen.

Tekstens skjulte hint

Blant det som har vekket mest oppsikt er hvordan hun spiller på Bruno Mars’ låt «When I Was Your Man». Her synger Mars «(...) I should have bought you flowers and held your hand. Should have gave you all my hours, when I had the chance. Take you to every party 'cause all you wanted to do was dance.»

Skal man tro de mange ryktene i sosiale medier, skal visstnok Hemsworth ha dedisert denne låten til Miley på et tidspunkt. I «Flowers» svarer hun på Bruno Mars-teksten med følgende ord i refrenget:

«I can buy myself flowers. Write my name in the sand. Talk to myself for hours. Say things you don’t understand. I can take myself dancing. And I can hold my own hand. Yeah, I can love me better than you can.»

I «Flowers» synger Miley Cyrus «built a home and watched it burn», som kan være en metafor for et forhold som går i tusen knas, men her ligger det også noen forferdelige fakta til grunn. Huset til Cyrus og eksen Liam Hemsworth brant faktisk opp i brannen i Malibu i 2018. Her er det tidligere paret sammen på Oscar-utdelingen i 2019.

«A mic drop moment»

Alt dette synger hun mens hun tusler opp bakkene i Los Angeles iført et uforglemmelig antrekk i gull.

«A mic drop moment», som Vogue kaller det. For hvis man skal slippe en låt som handler om å elske seg selv og ta kontrollen tilbake, er det klart man må gjøre det iført plagg som står i stil.

Det er heller ingen hemmelighet at Miley Cyrus er glad i mote. Hun bruker gjerne antrekkene sine til å sende et budskap, og kan grave dypt i arkivene for å finne den rette looken. Denne gangen måtte hun og stylisten Bradley Kenneth helt tilbake til 1991 for å finne antrekket.

Gullkjolen fra Yves Saint Laurent ble først vist på catwalken i 1991. Den iøynefallende hetten er noe vi har sett komme tilbake i trendbildet den siste tiden også.

Da viste nemlig Yves Saint Laurent frem sin høst- og vinterkolleksjon 1991. Til tross for at dette er over 30 år siden, er kjolen blitt tatt godt vare på. Den har blant annet stått utstilt på Denver Art Museum, og er også blitt solgt for cirka 500.000 kroner på 1stDibs.

Men for kort tid siden havnet den altså i hendene på stylist Bradley Kenneth. I en uke preget av både Golden Globe og Critics Choice Awards, er det altså musikkvideokjolen til Miley Cyrus folk prater om.

Bradley Kenneth har jobbet tett med Miley Cyrus i mange år, og da artisten stelte i stand nyttårsshow på tampen av året, var hun også kledd i noen elleville looks.

Vi så henne blant annet i en glitrende frynsekjole fra Bob Mackie fra 2002. En designer som blant annet er kjent for Chers hevnkjole på Oscar-utdelingen.

Hun fortsatte festen iført Versace fra 1993, 2005 og 2006, samt Gucci fra 1996.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: