Dette er influencernes nøkkelplagg i vintergarderoben

DELER SINE TIPS: Gine Margrethe Larsen Qvale (t.v.), Josefine Vogt og Rikke Mathilde Krefting forteller om sine vinterfavoritter. Foto: Privat.

Hvilke basisplagg burde være i klesskapet ditt denne sesongen? MinMote har spurt fem norske influencere om hvilke plagg de sverger til. 

Sara Boquist
Publisert:

Vi befinner oss i et sesongskifte hvor tynne overgangsjakker blir byttet ut med dunjakker, og sneakers blir byttet ut med vintersko. Kanskje du har stått foran klesskapet og tenkt «jeg har ingenting å ha på meg»? Har du enkle basisplagg i garderoben vil det bli enklere å kombinere antrekk. Vi har spurt fem moteinfluencere om hvilke nøkkelplagg de bruker for sesongen.

KLÆR

Strikk MinMote-vesten

Gine Margrethe Larsen Qvale (31)

Qvale sverger til jeans, ullgensere, blazer og boots. Denne kleskombinasjonen føler hun seg både komfortabel, varm og fin ut i. Smykker er også noe som løfter ethvert antrekk, mener hun.

– Jeg klarer meg definitivt IKKE uten ullgenser. Det er det første jeg tenker på når jeg setter sammen et antrekk. Jeg hater å fryse, så dette er mitt sikreste triks. Takk gud for ull!

Toppbildet
KLÆR

Stor guide til vinterjakker

LIKER Å KOMBINERE: Qvale liker å kombinere naturfarger og knallfarger mot vinteren, men foretrekker et antrekk som er tonet ned. Foto: Privat.

– Jeg er veldig glad i farger, men kjenner samtidig at jeg er litt lei av det også. Jeg elsker å mikse jordtoner med blått, og andre delikate farger. De sterke fargene har jeg lagt litt på hyllen, men er jo alltids gøy innimellom, sier Qvale.

Til finere anledninger liker influenceren å style en dyp V-hals med noen chunky smykker.

– Jeg bruker gullsmykker året rundt. Å mikse det sarte med det litt grove er alltid en slager. Om høsten og vinteren drar jeg nok på med litt ekstra glam i smykkene også. Jeg føler smykker alltid setter prikken over antrekket og jeg elsker å bruke det, sier Qvale.

Øredobber2
TILBEHØR

Øredobbene som løfter antrekket

Influenceren forteller videre at hun er en «sucker» for høyhalsede gensere.

– Jeg føler jeg slår to fluer i en smekk, for det fungerer både som skjerf og genser. Da jeg var liten lærte jeg av en danselærer at skal man unngå sår hals må man alltid beskytte halsen for sur vind. Kan være det var en skrøne, men det har satt seg!

DOBBEL FORDEL: En høyhalset genser fungerer både som skjerf og som genser, sier Qvale. Foto: Privat.

Stor kåpeguide: De fineste kåpene i høst

Josefine Vogt (22)

– Hvilket antrekk er ditt «go to» i tiden vi er inne i nå?

– En collegegenser og et par dressbukser eller jeans og en lang kåpe. Liker best de som går helt ned til ankelen, som man bare kan kaste rundt seg. Min favoritt nå for tiden er en beige jakke fra Envii. Jeg elsker den fordi den pynter opp antrekket med de fancy plasseringene av fuskepels. Den er ikke supervarm, men hittil har jeg klart meg med en varm genser under, sier Vogt.

Boots høst 5
TILBEHØR

De fineste i butikk nå

Vogt elsker joggedresser, spesielt de i friske farger og føler et fint joggesett ikke blir sett på som slapt og upyntet.

– 2020 var året for joggesett! Personlig misliker jeg utrolig mange høst/vinter kleskolleksjoner. Det er bare brune, mørke og dystre toner.

KLÆR

Derfor er en deilig joggedress ditt beste kjøp i høst

Susanne Holt (25)

Holts go-to antrekk for sesongen er jeans, en digg strikk og en varm kåpe. I tillegg til boots som tåler alt vær det norske klimaet har å by på.

Les også: Glem skjerf, hals er sesongens beste tilbehør

– Jeg elsker kåper med vide ermer, lengde og beltet i livet. Den gir både et avslappet, men også feminint uttrykk man lett kan dresse opp eller ned. Denne grå melerte kåpen fra Les Coyotes De Paris har blitt en storfavoritt hos meg, sier influenceren.

FIN MED HATT: – Et digg hodeplagg er alltid nødvendig. Denne sesongen sverger jeg til en varm bøttehatt. Foto: Privat.

– Jeg trekkes alltid mot blå jeans med et gøy særpreg, og som piffer opp antrekket, selv når man bruker større jakker på vintersesongen.

Rikke Krefting (26)

Influenceren som er bosatt i London er avhengig av varmere klær nå som vinteren nærmer seg, og klarer seg ikke uten lange kåper og tykke gensere.

– Jeg er en skikkelig frysepinne av meg, så jeg har alltid med en ekstra genser i vesken eller over skuldrene. Å fryse er noe av det verste jeg vet, så jeg liker å være på den trygge siden, sier Krefting.

– Jeg elsker turtlenecks og kashmirgensere, gjerne kjæresten min sine. Jeg er spesielt glad i oversized gensere.

Les også: 11 lekre strikkeplagg vi vil kle oss i nå

– Hvilket antrekk er ditt «go to» i tiden vi er inne i nå?

– Det må bli en oversized lang kåpe i en naturell farge, en hvit Julie Josephine T-skjorte, noen oversized skinnbukser, behagelige sko og en stor kashmirgenser over skuldrene.

– Jeg synes kåper gir et sofistikert og elegant uttrykk til et hver antrekk.

Nnenna Echem (28)

For Echem er «smart-layering» et must hver vinter. I stedet for å pakke seg inn i flere lag med plagg, bruker hun ullundertøy.

– Vinteren er sett på å være mindre morsom i forhold til antrekk, da man gjerne må pakke seg inn, sier moteinfluenceren.

FARGEFEST: – Jeg liker å bruke farger året rundt, og går ikke med spesielle farger ut ifra sesonger, sier Echem. Foto: Privat.

– Hvilket antrekk er ditt «go to» i tiden vi er inne i nå?

– I tiden vi er i nå går jeg for blazer, høyhalset ullgenser, jeans og boots! Ikke så annerledes fra høstgarderoben min. Den eneste forskjellen er at jeg bruker mer ull.

Les også: Derfor er ullundertøy din beste venn fremover

– Jeg er veldig fan av strikkevesten og bruker den hyppig. Den kan fint brukes over favorittskjorten min, eller sammen med blazeren min.

– Akkurat nå̊ bruker jeg mye rødt i en kombinasjon av rosa, samt lilla og blått. Grønn syntes jeg også̊ er en herlig farge som passer alle årstider og lett å kombinere med andre farger.

Publisert: