Sommer-inspo fra «Gossip Girl» xoxo

SOMMER 2021? Inspirasjon til sommerstilen: Minikjole, stroppesandaler og stråveske fra Kate Spade som Blair, eller kongeblå Chanel som Serena. Her fra innspillingen av sesong to.
SOMMER 2021? Inspirasjon til sommerstilen: Minikjole, stroppesandaler og stråveske fra Kate Spade som Blair, eller kongeblå Chanel som Serena. Her fra innspillingen av sesong to.HBO

Byr nye «Gossip Girl» på like ikoniske antrekk som originalen? Vi mimrer til New Yorks upper east side anno 2007–2012.

«Gossip Girl here, your one and only source into the scandalous life of Manhattan’s elite».

Det ikke er Serena, Blair, Nate, Chuck og Dan som vi ble kjent med for 14 år siden (følte du deg gammel nå?) som entrer skjermen når nye «Gossip Girl» kommer på HBO Max. Serien, som er inspirert av orginale «Gossip Girl» har premiere 8. juli i USA, men i Norge må vi vente. Premieredatoen her til lands er ikke bekreftet, sier pressekontakt i HBO Nordic, Celine Ryel, til MinMote.

Vi venter i spenning og gleder oss til å hilse på den nye gjengen. Det ser lovende ut. Men likevel klarer vi ikke helt å glemme de gamle vennene våre som vi sa ha det til i 2012. De var tross alt en del av livet til mang en millenial i noen formgivende år av livet, og det føltes som om vi ble gode venner.

De fikk oss til å drømme oss langt bort fra grå, snøslapsete vestlandsbygder og til New York, designerklær, stormende kjærlighet, Brooklyn, Manhattan, The Hamptons, vennskap, drama, glamorøse fester og episke reiser.

Du drømte kanskje om Serena sitt lange hår og elegante sjarm, Blair sine preppy antrekk og bedazzled hårbøyler, Chuck sin penthouseleilighet og tullete playboyliv, eller intellektuelle samtaler med Dan i hans loftsleilighet. Eller kanskje du bare ville ha en kjæreste med sveis og smil som Nate?

Uansett – «Gossip Girl» skrev seg inn i TV-historiebøkene ikke bare for handling, men også for moten. Til og med norsk design figurerte i serien, om enn ikke av det mest glamorøse slaget.

Blir den nye varianten like ikonisk? Ingen vet. Med det vi faktisk vet at Kirsten Bell sin stemme skal avsløre hemmeligheter og sladder og si «That’s a secret I’ll never tell. XOXO». Det er i alle fall noe å glede seg til.

Dessuten blir trappene på The Met fremdeles tilsynelatende flittig brukt til å samles på i lunsjen, og festene, leilighetene og dramaet ser enda mer extra ut i 2021-versjonen, ifølge trailerne. Gjeninnspillingen har også fått ros blant annet for relevans for en ny generasjon Gossip Girl-tilhengere med nye, unge skuespiller, og et bredere mangfold.

PS: Se nederst i saken for en sniktitt på nye «Gossip Girl».

Mens vi venter på premiere i Norge, og siden det er sommer, lader vi opp til nye «Gossip Girl» med noen av hovedpersonenes beste sommerantrekk fra syv år med the O.G. «Gossip Girl».

I aller første episode kommer Serena Van Der Woodsen (Blake Lively) hjem fra kostskole. Hun er klassisk antrukket i jeans og stripete genser, med et lite silkesjal i halsen.
I aller første episode kommer Serena Van Der Woodsen (Blake Lively) hjem fra kostskole. Hun er klassisk antrukket i jeans og stripete genser, med et lite silkesjal i halsen.HBO
Ett av de beste moteøyeblikkene i første sesong er da Serena er brudepike i moren Lily og Rufus Humphrey sitt bryllup iført sitrongul kjole fra Ralph Lauren.
Ett av de beste moteøyeblikkene i første sesong er da Serena er brudepike i moren Lily og Rufus Humphrey sitt bryllup iført sitrongul kjole fra Ralph Lauren.James Devaney / WireImage
En av undertegnedes favorittepisoder er da de drar til The Hamptons i sesong to.
En av undertegnedes favorittepisoder er da de drar til The Hamptons i sesong to. HBO
Delvis på grunn av Blair (Leighton Meester) in Marc Jacobs-kjole.
Delvis på grunn av Blair (Leighton Meester) in Marc Jacobs-kjole.HBO
... Og enda mer på grunn av Serena sin gresk-gudinne-kjole da hun ankommer fest sammen med Nate (Chace Crawford). Wow. Prøvde meg selv på sveisen uten tilsvarende hell.
... Og enda mer på grunn av Serena sin gresk-gudinne-kjole da hun ankommer fest sammen med Nate (Chace Crawford). Wow. Prøvde meg selv på sveisen uten tilsvarende hell. HBO
Blair og Chuck (Ed Westwick) i sukkersøte pasteller i sesong tre.
Blair og Chuck (Ed Westwick) i sukkersøte pasteller i sesong tre.Giovanni Rufino / THE CW

Matchende bestiser i moren til Blair, Eleanor Waldorf, sitt design:

Bandasjekjole fra Hervé Léger, blir det med 2010? Nei. Serena kombinerte kjolen med Manolo Blahnik-stiletter i sesong tre:

Serena kombinerer badedrakt med dongerijakke, sarong og stor stråveske i sesong fire.
Serena kombinerer badedrakt med dongerijakke, sarong og stor stråveske i sesong fire.Colleen E. Hayes / THE CW
Chanel og makroner på en bro over Seinen, blir det mer Paris?
Chanel og makroner på en bro over Seinen, blir det mer Paris? HBO
To gode venner på Chanel-shopping i Paris. Serena med veske-klassikeren Fendi «Pekaboo».
To gode venner på Chanel-shopping i Paris. Serena med veske-klassikeren Fendi «Pekaboo».HBO

Gulljakken à la Serena var på toppen av mange ønskelister i 2010 (min inkludert):

Blir aldri for mye print, si. Kjolen til Serena er signert Diane Von Furstenberg.
Blir aldri for mye print, si. Kjolen til Serena er signert Diane Von Furstenberg.Jackson Lee / Starmax
Sommergule Blair på en liten rusletur i Central Park i sesong seks. Det mest imponerende med dette antrekket er at Blair mestrer å strutte rundt på de hælene.
Sommergule Blair på en liten rusletur i Central Park i sesong seks. Det mest imponerende med dette antrekket er at Blair mestrer å strutte rundt på de hælene.Jackson Lee / Starmax
En også sommergul Serena i sesong seks.
En også sommergul Serena i sesong seks.Jackson Lee / Starmax
Ett av seriens ultimate høydepunkt: da Blair og Chuck endelig gifter seg i Central Park i sesong seks. Blair nydelig i kjole fra Elie Saab.
Ett av seriens ultimate høydepunkt: da Blair og Chuck endelig gifter seg i Central Park i sesong seks. Blair nydelig i kjole fra Elie Saab.Giovanni Rufino / THE CW
Gjett om jeg dro rett hit mitt første besøk i New York etter «Gossip Girl» da.
Gjett om jeg dro rett hit mitt første besøk i New York etter «Gossip Girl» da.Giovanni Rufino / THE CW
Serena og Dan sitt bryllup rundet av «Gossip Girl». Prinsesse-kjolen sto Georges Chakra Couture bak.
Serena og Dan sitt bryllup rundet av «Gossip Girl». Prinsesse-kjolen sto Georges Chakra Couture bak.Giovanni Rufino / THE CW

Ikke helt ferdig med mimringen? Kos deg med MinMote-godbitene under her, fra «Gossip Girl» sin storhetstid.

Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?