Se Melania Trumps stilutvikling

Melania Trump (50) har gått fra utfordrende til stilsikker og elegant med sansen for svindyr luksus.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Med bare én dag igjen som førstedame ser vi tilbake på Melania Trumps sin stil fra første gang hun trådde inn i rampelyset frem til i dag.

Melania Trump har fått både skryt og slakt for sine klesvalg og stilen sin i perioden hun har vært førstedame i USA. Onsdag tar Jill Biden over stafettpinnen.

Etter å ha tatt veien til Det hvite hus har hun ikke lagt fra seg sin forkjærlighet for fargen knallrosa og skyhøye stiletthæler, og med årene har stilen hennes blitt mer og mer elegant og eksklusiv.

Med det sagt, så er det ingen hemmelighet at flere kjente motehus har uttalt offentlig at de ikke vil at førstedame Melania skal gå i deres klær.

Melanija Knavs, som hun egentlig heter, ble født i 1970 i byen Novo Mesto i Slovenia. Hun har lang fartstid i klesbransjen; allerede som femåring fikk hun sine første modelloppdrag, før hun som 18-åring signerte med et modellbyrå i Milano. Etter noen år som modell i Europa flyttet da 26 år gamle Melania i 1996 til New York.

I 1999 blir hun avbildet med Donald Trump på vei til filmpremiere:

I RAMPELYSET: Donald Trump og venninnen Melania Knauss poserte for fotografene før Star Wars-premiere i 1999. Foto: Jeff Christensen/ REUTERS.
PÅ MOTESHOW: Donald Trump og kjæresten Melania Knauss før Oscar de la Rentas motevisning i 2003. Foto: Miguel Rajmil/EPA.
MOTEFEST: Donald Trump og Melania Knauss var på gjestelisten da Marc Jacobs feiret sitt moteshow under moteuken i New York i 2004. Foto: Peter Kramer/Getty Images/AFP.
TV-FEST: Donald «The Apprentice» Trump og Melania Knauss under Emmy-utdelingen i 2004. Foto: Mark J. Terrill/AP.
HOT PINK: Melania Trump på fest i regi av den amerikanske brystkreft-foreningen (derav den rosa kjolen) i 2005. Foto: NTB scanpix
NYGIFT: Donald Trump og kona Melania Trump under feiring av magasinet Times kåring av verdens 100 mektigste personer samme år. I denne perioden ble Melanias stil mer elegant. Foto: Paul Hawthorne/AFP.
BLING: Donald og Melania Trump under Golden Globe Awards i 2007. Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ/EPA
BLØTKAKE: Melania Trump i en heftig bløtkake-kjole under Met-gallaen i 2010. Foto: Doug Peters/PA Photos.
STARTEN PÅ NOE ELEGANT: Melania Trump i en figurnær kjole under Oscar-utdelingen i 2011. På begynnelsen av 2010-tallet tok stilen hennes igjen en ny retning. Nå begynner hun å velge nye, mer stilrene og elegante snitt. Foto: Matt Sayles/AP
HOLDER DET ENKELT: Donald og Melania Trump i 2014. I årene mellom 2011 og 2015 er ikke Melania like synlig i offentligheten. Foto: Noam Galai/AFP.
DETALJER: Melania Trump har gjennom årene vist seg i flere hvite kjoler med spesielle detaljer. Her var hun på galla i 2016. Foto: Evan Agostini/AP.
PRESIDENTKANDIDAT: Donald Trump heies frem av supportere i New York. Melania er kledd i en iøynefallende kjole i neonrosa. Foto: Mary Altaffer/AP.
STEMTE PÅ SEG SELV: Her har Donald og Melania Trump nettopp stemt i presidentvalget i 2016. Legg merke til Melanias skyhøye luksuspumps. Foto: MANDEL NGAN/AFP.
WOW-ANTREKK: Under valgkampen ble Melania Trumps antrekk fulgt med argusøyne. Flere designere ville ikke kle henne opp i politisk sammenheng. Her er hun før sin tale under republikanernes landsmøte i juli 2016. Kjolen er fra designeren Roksanda Ilincic, og kostet om lag 15.000 kroner. Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP.
NY PRESIDENT OG FØRSTEDAME: Her er Donald og Melania trump dagen før han ble innsatt som president i januar 2017. Melania var som vanlig elegant kledd. Foto: David J. Phillip/AP.
MOTTAGELSE: Melania Trump i superelegant kjole under den siste kvelden før presidentinnsettelsen. Foto: MANDEL NGAN/AFP.
JACKIE KENNEDY-ØYEBLIKKET: Melania og Donald Trump under presidentinnsettelsen i januar 2017. Hele drakten var fra den amerikanske designeren Ralph Lauren. Dette antrekket er fremdeles et av MinMotes favoritter. Donald Trump har på seg sitt velkjente røde slips. Foto: AFP PHOTO / JIM WATSON.
ELEGANT KJOLE: Under ballet etter presidentinnsettelsen var Melania igjen kledd i en av sine signaturer: Elegant hvit kjole med spesielle detaljer. Foto: Mark Tenally/AP.
FIRSTLADY IN RED: Melania Trump var med på et møte i Det hvite hus kledd i denne statementkjolen i 2017. Foto: Joshua Roberts/Reuters.
KNALL: Melania og Donald Trump på besøk i Saudi-Arabia i 2017. Melania var kledd i en rosa kjole med kappeeffekt. Foto: Reuters.
POWER-JAKKE: Melania har også trend-elementer i garderoben, som denne jakken med belte som fremhevet midjen. Foto: Emmanuel Dunand/AFP.
ELEGANT: Melania og Donald Trump på besøk i Polen. Melania var kledd i en elegant, semsket trenchcoat – og fulgte med det trenden. Foto: Czarek Sokolowski/AP.
RÅDYR: Under G7-møtet i Italia i 2017 brukte Melania Trump denne jakken fra italienske Dolce Gabbana. Jakken hadde en prislapp på svimlende 500.000 kroner. Foto: Domenico Stinellis, AP.
CASUAL: Det er ikke mange bilder hvor Melania viser sin avslappede stil og har på flate sko. Her skal hun møte barn i hagen utenfor Det hvite hus i 2017. Foto: Andrew Harnik/AP.
KONTROVERSIELL: Debatten raste verden over da førstedamen dro for å besøke migrantbarn på grensen til Mexico i 2018 iført en grønn jakke med PÅSKRIFTEN «I REALLY DON'T CARE DO U?». Kritikerne tolket jakken, som var fra budsjettkjeden Zara, som et stikk til migrantdebatten i USA. Foto: MANDEL NGA/AFP.
KONTROVERSIELL: Melanias garderobe ble igjen offer for debatt under en reise til Afrika i oktober 2018. Hun ble kritisert for å være både stereotypisk i klesvalget, og fordi hun brukte en tropehatt på safari i Kenya. Hatten blir sett på som et symbol på kolonitiden, skrev The Guardian den gang. Foto: SAUL LOEB / AFP.
LUKSUSKJOLE: Under NATO-møtet i Brussel i 2019 hadde Melania en blondekjole fra Elie Saab med prislapp på om lag 60.000 kroner. Hvite kjoler er en av Melania Trumps signaturer. Foto: Yves Herma/Reuters.
LUKSUS: Den rosa kåpen med pelsdetaljer Melania brukte i 2019 er fra luksusmerket Fendi. Jakken har en prislapp på om lag 30.000 kroner. Foto: Olivier Douliery/PA Photos.
NY PRESIDENTKAMP: Donald og Melania Trump på scenen for å sparke i gang den nye presidentkampanjen i 2019. Foto: Carlos Barria/Reuters.
LUKSUSVESKE: Donald Trump og Melania Trump møtte statsminister Theresa May og hennes ektemann Phillip. Melania hadde en Hermes-veske verdt en halv million i hånden. Førstedamen har sansen for eksklusivt tilbehør som sko og vesker. Foto: Daniel Leal-olivas/AFP.
FARGERIK: Melania I gul kappe, matchet med lilla kjole og pumps, under et møte med prins Charles i 2019. Foto: Chris Jackson/AFP.
KNÆSJ: Denne neongrønne kjolen som Melania brukte under republikanerens landsmøte falt ikke i smak hos alle. Diskusjonen handlet om fargen og om den var passende for anledningen. Andre applauderte Melania for å være tro mot sin egen stil. Kjolen er fra Valentino og kostet rundt 40.000 kroner. Foto: Carlos Barria/Reuters.
BALENCIAGA: Da presidentparet kom hjem til Det Hvite Hus etter et opphold i Florida i slutten av desember, var Mlenaia iført en oversized kåpe fra Balenciaga og Chanel-boots. Foto: AP Photo/Evan Vucci
HELSVART: Med lårhøye skinnstøvletter fra Christian Louboutin, trenchcoat og svarte solbriller var ingenting overlatt til tilfeldighetene da Melania ble fotografer før avreise til Florida 23. desember. Foto: EPA/Chris Kleponis / POOL
KLASSISK: Iført kjole fra Rachel Comey ankom Melania og ektemannen Donald Florida for jul- og nyttårsfeiring. Foto: SAUL LOEB / AFP
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.