Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Festivalmote: Dette kan du shoppe og dette kan du droppe

PEACE OUT: Alessandra Ambrosio med venner er faste festivalgjengere på Coachella. Foto: Getty Images

Sommerens festivalsesong er i gang. Her er rådene til hvordan du skal komme deg gjennom med glans.

Malene Emilie Rustad
Publisert:
UT: Dropp plastikkkrans rundt hodet med falske blomster i år. Foto: Getty Images

Festivalmoten endrer seg litt fra år til år, men mye går igjen: Olashorts, t-skjorter, komfortable sko som sneakers eller boots, smykker og skinnjakker er stort sett alltid å se.

På kjendisfestivalen Coachella tidligere i går erfarte vi at blomsterkransen var ut og at festivalmoten er mer glamorøs enn tidligere.

På Coachella var det fullt av gjennomsiktige blondekjoler, jeansskjørt, blomsterbroderier og silkesjal knyttet til veskene. Motebildet fra Coachella vil trolig prege festivalmoten her i landet og.

KJENDIS

10 inspirerende antrekk fra Coachella 2017

TRENDY: Alessandra Ambrosio i badedrakt brukt som body, jeansshorts, wester'n-boots og fletter. Foto: Getty Images

Dette er not

Moteprofil og gründer av motenettstedet Envelope.no, Celine Aagaard, har vært på utallige festivaler i inn og utland og skal på årets Slottsfjell-festival. Hun mener nordmenn kler seg lang mer praktiske enn på Coachella, og at det blant annet er 70-tallet som preger årets festivalmote.

– Festival-stilen er ikke like definert som tidligere - heldigvis, men en fellesnevner er likevel at vi er opptatt av koder, også med tanke på musikken vi er der for. I Norden er vi dessuten mer praktiske og mer opptatt av musikken, enn for eksempel mange av de besøkende på Coachella-festivalen. Det er et godt tegn, sier Aagaard til MinMote.

MOTE

Dette var supertrendy på Coachella i 2010

– Hva bør man droppe på årets festival?

– Det finnes mange uskrevne regler, men viktigst på festival er kanskje sko-tøyet. Høye hæler er no-no, og kort-korte topper og frynser er litt passé. Gå for flate sko. Konsertopplevelsen blir bedre med sneakers og boots enn gjørmete pumps.

FESTIVALKLARE: La deg inspirere av bloggerne Xenia van der Woodsen og Milena Karl til årets festival. Foto: Getty Images

Dette er hot

Derimot:

– Ta på deg plagg som du enkelt kan ha på deg både dag-og kveld. En badedrakt du kan bade i på dagtid fungerer fint som body til jeansen på kveldstid, tipser Aagaard.

Festival

Badedrakt fra H&M: Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
Festival

Sko fra Vans hos Zalando. Foto: Produsenten

499,-
Gå til butikk
Festival

Kjole fra Réalisation Par. Foto: Produsenten

1560,-
Gå til butikk
Festival

Jeans fra H&M. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
Festival

Kjole fra Asos. Foto: Produsenten

200,-
Gå til butikk

– Vintage er på vei tilbake og denim er alltid innafor. Street møter 70-tallet i sommer, så vi vil nok se både heklekjoler med bikini og badedrakt under, omslagskjoler samt klassiske band t-skjorter og ikke minst hoodies i ulike farger med logoer stylet til jeans. Gigi har alleredegjort Holzweiler-hoodien i orange til en hit og jeg tror nok vi vil se noen av disse på årets festivaler. Hettegenser er dessuten praktisk om det skulle bli regn, sier moteprofilen og legger til:
– Til høsten kommer western-inspirasjonen og ikke umulig er noen inspirert av dette også nå under sommerens festivaler.

Og viktigst: Ha det gøy! Ikke glem at været kan endre seg fort. Husk solkrem, solbriller, komfortable sko og regnponcho hvis uværet treffer.

Publisert: