Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Skandinavia har talt: Dette gjelder nå

FARGERIKT: De norske moteprofilene Annabel Rosendahl (t.v.), Marianne Theodorsen og Janka Polliani (t.h.) er blant dem som omfavnet fargetrenden under moteukene. Her ser vi også to av fargene som virkelig er i vinden om dagen!
FARGERIKT: De norske moteprofilene Annabel Rosendahl (t.v.), Marianne Theodorsen og Janka Polliani (t.h.) er blant dem som omfavnet fargetrenden under moteukene. Her ser vi også to av fargene som virkelig er i vinden om dagen!Christian Vierig / Getty Images Europe

Moteukene i Stockholm, København og Oslo er forbi og vi sitter igjen med en rekke trender som er på vei opp og frem.

Tre skandinaviske moteuker er forbi – hvilke trender, plagg, farger og tilbehør er det som gjelder nå? Skal vi tro gatemotebildet er det følgende du bør merke deg denne sesongen:

Tidlig 2000-tallet kaller

Det kommer kanskje ikke som noe sjokk, men vi er fortsatt på Y2K-bølgen. Og skal vi tro moteprofilene er vi ikke ferdig med den med det første. Y2K er altså stilen vi mange så godt kjenner – på godt og vondt – fra tidlig 2000-tallet. Miniskjørt, tubetopper, bukser med lavt liv og lekent tilbehør er bare noen av elementene den såkalte gen Z-gjengen har omfavnet.

Hvem skulle vel tro at den forferdelige, brune plastikkchokeren skulle bli hot igjen?

Trendy topp

Trendy topp

Grønn, kort overdel med kryssdetaljer foran.

Blomstrete hårklype

Blomstrete hårklype

Lilla og gul hårklype fra Maanesten

Halterneck-kjole

Halterneck-kjole

Blå, finstrikket halterneck-kjole som stopper over kneet.

Fargerikt

Det krydde av fargerike antrekk under alle moteukene i Skandinavia. Det er kanskje ikke så rart siden vi i snart to år har levd i en ganske så grå og trist tid. Vi tar imot farger med åpne armer, og her er det selvfølgelig bare å prøve seg frem.

Likevel var det et par farger som skilte seg litt ut under de skandinaviske moteukene. Både grønt og oransje er farger som er verdt å notere seg fremover.

Slengbukse med print

Slengbukse med print

Blomstrete bukse i to forskjellige oransje-nyanser.

Batikk-krage

Batikk-krage

Akvarellgrønn krage med bølgete kanter og knyting.

Midikjole i oransje

Midikjole i oransje

Lekre snøredetaljer gir kjolen det lille ekstra.

Grønn blazer

Grønn blazer

Oversized passform.

Monokrom styling

Selv om farger virkelig var en stor del av gatemotebildet, så er det ingen hemmelighet at mange moteprofiler fremdeles sverger til den enkle, klassiske skandinaviske stilen. Blazeren er igjen i fokus, og den ble stylet med alt fra jeans til dressbukser.

Monokrom styling er et stikkord som er verdt å ta med seg også. Gå for ulike plagg i én farge i ett og samme antrekk. Dette er en trend mange også kjenner som ton i ton.

Asymmetrisk topp

Asymmetrisk topp

Legg merke til detaljen i halsen.

Høststemt kåpe

Høststemt kåpe

Denne vil sette prikken over i-en på et helbrunt høstantrekk.

Dressbukse

Dressbukse

Grå/brun bukse med rette ben.

Statement-vesken

Ethvert antrekk får automatisk et løft med en sprek veske. Tilbehør som gjør litt ut av seg er ypperlig å ta i bruk når man ønsker å gi antrekket det lille ekstra. Men selvfølgelig, selv når antrekket er fult av farger, mønster og spennende detaljer er det fint å toppe det hele med en slik veske også da.

En statement-veske kan være alt fra en glitrende, liten party veske til en stor clutch med masse mønster. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme veskene i skikkelige iøynefallende farger!

Perleveske i sateng

Perleveske i sateng

Ferskenfarget veske med søte motiv.

Tote bag

Tote bag

Stor veske i brunt og svart.

Fargesterk designerveske

Fargesterk designerveske

Skulderveske i skarp grønnfarge med logo i front.

Komfortable sko

Tykke sandaler og joggesko og var bare noen av skoene vi så under de skandinaviske moteukene. De er kanskje forskjellige i utseende, men én ting har de til felles: de er ganske så komfortable. En trend vi så absolutt ikke hater!

Komfortabelt har virkelig vært et stikkord for oss det siste året, og vi er glade for at det fortsetter. Selv om vi gleder oss over å pynte oss litt mer nå, så hater vi ikke at kombinasjonen av sneakers og dress fortsatt er hot. Sandaler i ulike former og farger var blant favorittene under moteukene, men det er kanskje ikke det vi bruker mest om høsten. Heldigvis finnes det en rekke komfortable sko å ty til også når været ikke er på sitt varmeste.

Loafers med dekorativ lenke

Loafers med dekorativ lenke

Sko med rund tupp og såle med grovt mønster.

Sneakers fra New BalanceFavoritt

Sneakers fra New Balance

Sneakers i modellen 990.

Chunky boots

Chunky boots

Trendy boots med tykk såle og høyt skaft.

Festklar

Det var heller ingen tvil om at gjestene under årets skandinaviske moteuker var klare for fest. Dette er nok en tendens etter lang tid med nokså avslappede antrekk.

Nå som vi befinner oss i høsten og festsesongen nærmer seg med stormskritt, passer det jo helt ypperlig at feststemte plagg er i vinden nå.

Paljettkjole

Paljettkjole

Med tynne stropper og knutedetalj i midjen.

Iøynefallende Manolo Blahnik-sko

Iøynefallende Manolo Blahnik-sko

Leopardmønstrete hæler med krystaller på.

Delvis gjennomsiktig topp

Delvis gjennomsiktig topp

Svart overdel med pyntestener i front.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?