Justin Biebers stil i fem punkter

SÆREGEN STIL: Etter drøye åtte år i rampelyset har Bieber eksprimentert med flere stiler og ikke minst hårsveiser. Foto: Getty Images
SÆREGEN STIL: Etter drøye åtte år i rampelyset har Bieber eksprimentert med flere stiler og ikke minst hårsveiser. Foto: Getty Images

På åtte år i rampelyset har Justin Bieber (21) gått fra bollesveis til bad boy. Nå er han i Norge, og MinMote har oppsummert popkometens nye stil i fem punkter.

Det er torsdag at Bieber skal være gjest på «Senkveld» og holde en minikonsert på Chateau Neuf for rundt 950 heldige billett-vinnere. Det blir dog ikke mulig å se Bieber uten billett.

Siden 21-åringen slo gjennom med monsterhiten «Baby» i 2007, har stilforvandlingen vært total. Borte er den uskyldige unggutt-stilen med rutete skjorter og rufsete pannelugg – nå snakker vi trendy lag på lag av store overdeler, smale bukser og frekke sko – ikke usannsynlig inspirert av rap- og moteikon Kanye West, som har jobbet med Bieber på det nye albumet.

Bieber er selvsagt ikke fremmed for å shoppe nøkkelplagg fra motehus som Cavalli og Saint Laurent, men bruker også trendmerker som Iro og No Brand.

MinMote har gått gjennom Biebers stil på den røde løperen og i sosiale medier det siste året, og kommet fram til at stjernes nye look kan oppsummeres i disse punktene.

1. Lag på lag...

bieber okt15

KNALLRØDT: Bieber skilte seg ut i lysende rødt fra topp til tå på MTV EMA-festen. Legg merke til at det også er en rød singlet under t-skjorten! Foto: Getty Images

bieber okt15

AVSLAPPET: Justin i avslappet stil i hvitt og grått med mørke jeans. Foto: Getty Images

bieber okt15

BLING: Et klassisk eksempel på lag på lag med glitrende t-skjorte utenpå en langermet genser. Foto: Getty Images

bieber okt15

HULLETE: Bieber tar den noen ganger helt ut når det kommer til laidback stil - her med opprevne jeans og hettegenser. Foto: Getty Images

... Av lange t-skjorter og hettegensere. Justin Bieber har gått fra uskyldig popfenomen med bollesveis til verdensvant stjerne med fullt ut Jeezy-stil. Bieber er åpenbart fan av rampmogul Kanye West, og har forlengs adoptert stilen med nesten knelange singleter, t-skjorter og hettegensere lag på lag over halvtrange, smale bukser (en røffere versjon av Kygo-stilen, om du husker den).

2. Hår-eksperimentene

Justin Bieber sveis

SIGNATURSVEISEN: Tdilig i karrieren ble Justin Bieber lagt spesielt merke til for den karakteristiske sveisen sin. Vi skjønner hvorfor. Foto: Getty Images

Justin Bieber sveis

RØFFERE: I 2013 begynte håret for alvor å forandre seg og kjennetegnene var barbert på sidene og volum i luggen. Foto: Getty Images

Justin Bieber sveis

PLATINA: I 2014 bleket Bieber håret platinablondt. Han har hatt det blondt i ulike sjateringer siden. Foto: Getty Images

Justin Bieber sveis

SLEIK: Sandfarget blonde lokker dratt tilbake i en sleik er slik sveisen ser ut på nåværende tidspunkt. Foto: Getty Images

Justin Bieber tilegnet seg en egen signatursveis allerede i oppstarten av karrieren i 2007. Da var den glatte luggen dratt til høyre side på perfeksjonistisk vis og akkompagnert et ungguttsmil. De siste årene har JBs sveis utviklet seg i takt med «bad boy»-ryktet, og den markante hårforvandlingen startet i slutten av 2013.

Da anla Bieber en røffere sveis – fortsatt med fokus på luggen, men at den stod rett opp. Tidlig i 2014 sjokkertehan fansen ved å helbleke manken. I august 2015 fikk han tyn igjen for en noe spesiell lugg på MTV Video Music Awards, og ble sammenlignet med Victoria Beckhams sveis fra 2007.

Victoria Bieber

Victoria Beckham i 2007. Foto: AFP

Victoria Bieber

Justin Bieber. Foto: Getty Images

Nå er bekingen tonet ned, håret er barbert på sidene og dratt det tilbake i en slesk sleik.

3. Show off av tatoveringene

Justin har skjønt at det er lite vits å bruke tid og smerte på å tatovere seg om man ikke skal vise det fram. Til det bruker popstjernen gjerne sin egen insta-profil, hvor han med jevne mellomrom poserer i baris – gjerne med et par strategisk plasserte Calvin Klein-boxere opp fra buksene.

Ifølge fansiden Bieberpedia (ja, du leste riktig), har Bieber hele 51 tatoveringer. Blant dem er et Jesus-portrett på venstre legg, albumtittelen «Believe» på innsiden av venstre arm og et bibelvers på høyre skulder.

For alle som håper på en gjenforening mellom JB og Selena Gomez er jo også engletattisen på håndleddet noe å klamre seg til; engelen er nemlig en nesten prikk lik kopi av Selenas ELLE-cover fra 2012:

LIGNER: Biebers armtattovering og eksen Selena Gomez på forsiden av ELLE i 2012. Foto: Faksimile ELLE / Getty Images
LIGNER: Biebers armtattovering og eksen Selena Gomez på forsiden av ELLE i 2012. Foto: Faksimile ELLE / Getty Images

4. Sko

Aldri en ung superstjerne uten kule sko på bena. Biebers klesstil har det siste året blitt kraftig inspirert av Kanye West Yeezy-stil kombinert med iøynefallende sneakers og tøysko med mønster og sterke farger.

Han kombinerer stort sett alle antrekk med joggesko i hvitt, svart, rødt eller ruter og striper. Favorittmerkene ser ut til å være Vans, Nike, Adidas og Yeezy-joggeskoene til Kanye så klart.

5. Poseringen

Når man har vært i rampelyset i over åtte år, har man lært en ting eller to om å posere. Det gjelder selvsagt også godeste Bieber, som har lagt seg til dette uttrykket på den røde løperen:

TILBAKELENT: Har akkurat vunnet fem MTV-priser jeg, så jeg sitter her og slapper av. Saklig. Foto: Getty Images
TILBAKELENT: Har akkurat vunnet fem MTV-priser jeg, så jeg sitter her og slapper av. Saklig. Foto: Getty Images

Når man går gjennom rød løper-bilder av Bieber for det siste året, poserer popstjernen nesten alltid med halvåpen munn og laidback blikk og holdning - og hvorfor ikke, når man soper inn fem priser på én kveld?

TYPISK: Bieber med caps, hette og den klassiske poseringen på kjendisfest. Foto: Getty Images
TYPISK: Bieber med caps, hette og den klassiske poseringen på kjendisfest. Foto: Getty ImagesDavid M. Benett

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?