Her shopper kjendisene i Oslo

I Oslo finnes det en rekke butikker som tiltrekker seg moteinteresserte kjendiser. MinMote gir deg shoppingguiden som avslører hvor kjendisene kjøper klærne sine.

kjendiser shopping

Dorthe Skappel. Foto: NTB scanpix

kjendiser shopping

Kronprinsesse Mette-Marit. Foto: NTB scanpix

kjendiser shopping

Tone Damli. Foto: NTB scanpix

Tone Damli har tidligere blitt kåret til Norges best kledde av MinMotes lesere. Hun er kjent for sin gode smak og sine flotte antrekk, og artisten avslører til MinMote at Den Dama er en av hennes favorittbutikker i Oslo.

– Jeg handler også på Soul og Høyer, sier hun.

Den Dama i Frognerveien har fokus på kvalitet og design. De fører merker som blant annet Helmut Lang, Marc By Marc Jacobs, Rag & Bone, Acne, Alice + Olivia, Alexander Wang og Iro.

– Vi vil at kundene våre skal føle seg unike når de går ut med handleposen sin, og tar lite inn av hvert plagg, sier Liv-Hilde Lorentzen. Hun eier butikken sammen med moren til Triana Iglesias, Pilar Iglesias Campos.

Den dama

Hos Den Dama er Ane Dahl Torp, Bertine Zetlitz, Celina Middelfart og Charlotte Spetalen observert. Etter det MinMote erfarer, handlet også kronprinsesse Mette-Marit klær i denne butikken før hun fikk seg personlig shopper. Kronprinsessen har også blitt sett i den eksklusive butikken Garbo i Bogstadveien. Garbo fører merker som blant annet Dolce & Gabbana, Valentino, Pucci og Chloé.

Les også: Sjekk Sophie Elises ville stilforvandling

Eger Høyer

I sentrum finner vi kjøpesenteret Eger. I senterets tredje etasje finner du det siste fra blant annet Stella McCartney, Céline, Yves Saint Laurent, 3.1. Phillip Lim, Herve Leger og Diane Von Furstenberg. Du finner også merker som Whyred, Malene Birger, Current/Elliott og Iro. Det er blant annet her både Tone Damli og Dorthe Skappel jakter på garderobeskatter.

– Jeg er ikke så glad i å handle i kjedebutikkene, så jeg er ofte innom både Soul, Den Dama, Eger, Kemt og Steen&Strøm for inspirasjon, røper Dorthe Skappel til MinMote.

Les også: MinMote-Martines ultimate Korsika-guide

På Kemt finner man merker som passer Skappels stil perfekt - A.P.C, Acne, Vanessa Bruno og Hope.

Artisten Mariann Thomassen kjøper mange av antrekkene sine direkte fra norske designere.

– Jone Nilsen, Camilla Bruberg og Vatles design setter jeg stor pris på, sier Thomassen, og legger til:

– Jeg shopper også en del på Freudian Kicks, Samsøe & Samsøe, Henrik Vibskov, Monki, Weekday og H&M.

Velouria Vintage

Ellers bruker Thomassen mye tid i bruktbutikker på jakt etter gode vintage-skatter. Det har hun gjort i over 10 år.

I Oslo er både Tonica Vintage, Fretex og Velouria Vintage attraktive vintage-butikker. Jenny Skavlan er en av de stilsikre kjendisene som ofte sverger til vintage i kombinasjon med plagg fra kjedebutikker som Bik Bok og Weekday.

Soul Bygdøy Allé

I den lille butikken Soul i Bygdøy Allé finner vi stylisten Sara Martinsen. Hun er nå fungerende butikksjef og sier selv butikken er ledende på en rekke luksuriøse merker.

– Hos oss finner du rocka, sexy og gøyal design, sier hun, og legger til at flere av kundene på Soul gir uttrykk for at de setter pris på nettopp dette.

Les også: Vintage i Berlin - disse butikkene må du besøke

Butikken huser fargerike og mønstrete klær fra Missoni, og har Norges største utvalg når det kommer til Missonis hovedmerke. I butikken finner man også Carven, YSL, DKNY, Givenchy, Céline, Pucci, Phillip Plein, Sam Edelman og Guiseppe Zanotti. Denne våren topper de den eksklusive listen med varer fra Zac Posen og Temperley London.

– Vi fører også smykker fra Lara Bohinc og Nicole Richies House of Harlow, legger Martinsen til.

Etter hva MinMote erfarer, tiltrekker denne butikken seg moteredaktører og celebre kunder som Celina Midelfart og Vibeke Mæle.

Denne saken ble først publisert 15.04.2012. Oppdatert 23.10.2015.

Hvordan var din opplevelse i dag?