De nye it-jentene: Petra Henriette

Petra Henriette Rufi (23) lar sjeldent en anledning til å pynte seg gå forbi, men ullsokkene vil hun aldri kvitte seg med.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at vi kommer til å se mye av i det kommende året.

Vi har skrevet om Andrea Steen, Anneli Aaland, Susanne Holt, Bianca Castro og Angelica Sophie Thorsen.

Petra Henriette jobber på Diakonhjemmet sykehus og litt med Instagram. For tiden bor hun hjemme hossin mor i Spikkestad. På Instagram, hvor hun i skrivende stund har 6991 følgere, deler hun bilder fra sin fargerike og unike stil.
– Hva tenker du om å være en del av MinMote-liste over nye it-jenter?
– Dette hadde 11 år gamle Petra Henriette aldri trodd. Jeg syns det er veldig stas og gøy!

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i klesskapet ditt?
– ULLSOKKER og gode, gjerne litt oversized strikkegensere. Jeg er veldig kald av meg og selv om sommeren går jeg med ull. Ellers er jeg en sucker for pyntede topper, som man kan tone ned med noen enkle boyfriend jeans. Ullsokker og boyfriend jeans er helt klart nøkkelplaggene mine.

– Hva er typisk deg?
– VELDIG klumsete, sprer glede så ofte jeg kan og optimistisk.
– Hvordan setter du sammen Instagram-feeden din?
– Estetikk og gjennomføring er det som går i hodet mitt når det kommer til bildene jeg publiserer. Jeg forsøker å ha en rød tråd i det jeg legger ut samtidig som at personligheten min skinner gjennom, slik at det ikke blir for stivt og at følgerne mine kan få ett bilde av hvordan jeg er som person.

– Hva har du lært det siste året?
– Sette mer pris på de rundt og viktigheten av å ivareta og pleie forhold og relasjoner.
– Har du noen regler du lever etter når det kommer til klær og stil?
– Vil ikke si jeg har noen klare regler, men det går sjeldent en dag uten at jeg pynter meg. Hver dag er en runway, haha – nei da, men det viktigste for meg når det kommer til stil og klærne jeg har på, er at jeg er komfortabel og føler meg fierce når jeg går nedover gaten med musikk på ørene.

– Hva kommer du aldri til å gå i?
– Tank-topper, kommer du ALDRI til å se meg i.
– Hvilket bilde på telefonen din er det du kommer til å huske best fra 2020?
– Et bilde fra BLM-demonstrasjonen. Gjennom barndommen min har jeg syntes det har vært vanskelig å finne ut hvem jeg er, en tilhørighet. Jeg følte meg norsk, men når jeg så meg i speilet så, så jeg ikke norsk ut. Som barn ønsket jeg ingenting med kulturen til mamma å gjøre og la den helt vekk. Da jeg ble eldre fikk jeg ofte høre at jeg var «mer norsk» enn enkelte venninner, og det var heller ikke riktig for det var jeg ikke. Jeg begynte å interessere meg mer og mer for kulturen til mamma igjen. Under BLM-demonstrasjonen fikk jeg en slags åpenbaring kan man si, jeg følte på en tilhørighet og stolthet over den jeg er og hvor mine røtter kommer fra.

– Hva får du aldri nok av?
– Lange telefonsamtaler med gode venner og venninner. Rødvin og mørk sjokolade. Endeløse sommerkvelder med gode venner
– Hvis du skal ta litt ekstra vare på deg selv en dag, hva gjør du da?
– Her er jeg kanskje litt annerledes, men for meg er en bra dag at jeg er effektiv og gjør noe produktivt. Det er min gulity pleassure, og jeg har det så bra med meg selv når jeg får det til. Hvis jeg skal ta ekstra vare på meg selv står jeg opp tidlig for å trene eller gjøre yoga, skifter sengetøy, drar på jobb, møter en venninne eller gjør noe annet produktivt, kommer hjem lager en ordentlig god middag, løper meg en tur, har en time med mindfulness og yoga, tar på en deilig ansiktsmaske og drikker ett lite glass rødvin sammen med noen ruter mørk sjokolade før jeg går i dusjen og shaver leggene mine, legger meg i sengen i det nye sengetøyet, setter mobilen på «skjermfritid» og «ikke forstår», sprayer duften «Namaste» fra Rituals rundt meg, samt tenner noen lys og leser en bok i en times tid før jeg legger meg. Hvor deilig er ikke det?

– Er det noe i garderoben du aldri vil kvitte deg med, og hvorfor?
– En sølvkjole jeg har arvet fra min mor. Jeg har bare god minner fra da mamma brukte kjolen, og når jeg har på den, vekker det mange gode følelser og minner hos meg.
– Hva er planene dine for året som kommer?
– Jeg har ikke lagt noen spesielle planer, men har veldig lyst til å oppleve mer av Norge og naturen. Jeg skal i alle fall gå flere turer, det er jo så deilig!

– Hva gleder du deg til i 2021?
– Å feire femårsdagen til lillebror. Den gleden barn har når de feirer bursdag er uerstattelig, det gir meg så mye å se han bli så glad. Også skal jeg forhåpentligvis reise igjen!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.