MinStil: Helene Ekra

ESKER FARGER OG SPRELL: Helene Ekra har få regler når det kommer til klær. Foto: Privat

Helene Ekra (23) bryr seg ikke om trender, og kjører sin egen stil helt ut.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre KINE B. HARTZ, ERICA MATHIESEN og Andrea Hegard, og denne gangen er det Helene Ekra som står for tur.

Influencerer Helene Ekra ser på mote som kunst og bruker klær til å uttrykke seg selv. Hun ønsker å inspirere andre til å ose selvtillit.

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Knesokker, matchende tracksuiter, altfor mange (eller for få?) minivesker og et par klesstativer fulle med faux pels i regnbuens farger.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Jeans og T-skjorter med mindre de er oversized eller cropped. Mest fordi jeg foretrekker en mer kvinnelig silhuett da jeg vil fremheve mine bester sider, som en smal midje og brede hofter. En vanlig T-skjorte ser for boxy ut fra siden, så da bruker jeg noe i livet for å skape en silhuett.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Balenciagas Track led trainers! Jeg har ikke hatt blinkesko siden jeg var barn og Balenciaga er mitt nye favorittmerke på grunn av det kunstneriske og sære perspektivet på silhuetter.

Hva er ditt beste second hand/vintage-kupp?

– En Nike summer Basketball Olympics 1992 pullover-regnjakke fra Robot på Løkka! De har så mye fett, jeg har kanskje ti par vintage-solbriller derfra også. Velouria Vintage på Løkka har også et veldig bra utvalg.

– Er du en som planlegger antrekk dagen i forveien?

– Nei og ja. Jeg kler meg ut ifra følelsene mine akkurat da, så hvis jeg for eksempel har et nytt blått plagg jeg vil bruke tar jeg utgangspunkt i det når det kommer til resten av outfiten. Hver dag er så utrolig forskjellig fordi jeg alltid ser fremover og elsker å teste nye grenser.

– Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Health is wealth! Fuktighet innenfra og utenfra er essensielt. Grønn livsstil, to liter vann hver dag og rose-mist kjøpt på grønnsaksbutikker er det eneste jeg bruker i ansiktet. Jeg sluttet med sminke for mange år siden, og bruker det kun hvis det passer til et spesifikt antrekk, for eksempel lilla øyenskygge med lilla kjole. Jeg liker å pynte meg med «Euphoria»-inspirerte ansiktskrystaller og bruker bindi-lim for å feste de ansiktet.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Man ser aldri bra ut uten selvtillit, og derfor er det viktig å alltid føle seg komfortabel i det man går i. Jeg finner et komfortabelt plagg og bygger ut ifra dette med samme fargepalett, og vipps så har du et gjennomført antrekk. For eksempel en rød T-skjorte med matchende røde sokker og eventuelt litt tilbehør, som en hatt!

Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Jeg elsker jeansen jeg har fått fra det spanske merket Louis som er håndlaget med 18.000 krystaller av en dame i Spania. Det ble laget hundre stykker i verden, så jeg er veldig glad for å ha den i klesskapet mitt. Jeg elsker ting som er litt spesielle.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg selger og donerer klær jeg ikke bruker lenger på Depop og Tise, så mine følgere og venner heller kan få bruk ut av plaggene. Det er ingen vits at jeg skal sitte med masse klær ubrukt i skapet når jeg heller kan se de bli brukt. I tillegg vil dette gjøre at mindre nytt blir kjøpt. Jeg liker også å kjøpe brukt selv, for eksempel på Fretex, UFF og andre second hand-butikker.

– Hvilke trender at du troen på akkurat nå?

– Jeg følger ikke så mange trender, men jeg har veldig troen på den samfunnsutviklingen som er nå hvor alle kan være hvem man vil! For eksempel har jeg alltid vært inspirert av drag queens og LGBTQ. TV-serien «RuPauls Drag Race» har vært en fantastisk plattform for homofile menn og transpersoner for å uttrykke sin kreative energi. Mange har overkommet en vanskelig barndom med mye usikkerhet om sin egen identitet, og mye av dette kjenner jeg meg igjen i da jeg alltid har følt meg utenfor og annerledes. Heldigvis har jeg hatt fantastisk støtte og oppfordring fra mamma og resten av familien om å være positiv, holde hodet høyt og omfavne min unike personlighet. Dette har vært essensielt for mitt ønske om å spre positivitet videre for å ikke bare hjelpe og inspirere andre, men for meg selv. Jeg ønsker derfor å inspirere med unisex-mote som kan brukes av alle. Fremtiden er regnbuefarget!

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Jeg ser alltid etter kreative løsninger på eksisterende stiler, som noe så enkelt som å redesigne en veske med en choker-chain som håndtak. Eller nye typer materialer brukt på forskjellige måter, for eksempel plastikk-chains i Louis Vuitton-stil.

Hva er ditt aller beste motetips?

– Komfortabelt, fargekoordinert og akkurat det du føler for å bruke! Men en gang man begynner å sammenligne seg med hva samfunnet bruker eller hva du tror andre ønsker å se mister du deg selv. Så lenge du elsker det du har på deg, er glad og har selvtillit er det perfekt. Janteloven er ut, kardemommeloven er inn i 2020. Selvtillit er ditt beste tilbehør!

Publisert: