MinInspirasjon: Anders Kemp

FAMILIELIV: – Vi har snakket mye om at denne tiden her har gjort oss mer bevisste på hva man kan velge bort. Man lever bare en gang, sier Kemp. Foto: Privat
FAMILIELIV: – Vi har snakket mye om at denne tiden her har gjort oss mer bevisste på hva man kan velge bort. Man lever bare en gang, sier Kemp. Foto: Privat

– Selv om det har vært ekstremt krevende, har jeg også likt å zoome inn på det som på en måte betyr mest i livet: Jobb og familie, sier D2-sjef Anders Kemp om de siste ukene. 

I spalten MinInspirasjon har vi tatt en prat med et knippe moteprofiler om hva de gjør for å ha det bra i hverdagen som for de fleste er litt annerledes nå. Hvor henter de inspirasjon? Og hva er det første de skal gjøre, og ha på seg når myndigheten slipper opp på restriksjonene?

Vi har tidligere snakket med TINE ANDREA LAUVLI, JANKA POLLIANI, PAOLLA MIRANDA DA SILVA og Gine Margerthe Larsen Qvale. Nå er det D2-sjef Anders Kemp som står for tur.

Hei, Anders! Hva fyller du dagene med for tiden?

– Jobb og hjemmeskole. Det har vært ekstremt mye matlaging, plutselig driver man en diner på hjemmebane. Vi har også badet nesten hver dag på hytta på Hvaler.

TREBARNSFAR: Anders Kemp med sine tre barn på hytta på Hvaler. Foto: Privat
TREBARNSFAR: Anders Kemp med sine tre barn på hytta på Hvaler. Foto: Privat

– Ellers? Et glass vin på kvelden, litt mer arbeid, en øl på videochat med noen faste go-to-venner eller «bardisken» til Albatross på Torshov på Whereby. Til slutt: Tv-serie. Selv om det har vært ekstremt krevende, har jeg også likt å zoome inn på det som på en måte betyr mest i livet: Jobb og familie. Med all mulig respekt for folk som mister arbeidet sitt, kanskje noen de er glade i – livsverkene sine – har jeg likt å stresse litt ned. Ikke levere på fotballtrening etter å ha spist en hverdagsmiddag på 15 minutter etter du kom inn døra fra jobb. Jeg har ikke en gang savnet fotball.

Hva er det første du skal gjøre når myndighetene slipper opp på restriksjonene, og livet blir som før?

– Vi har snakket mye om at denne tiden her har gjort oss mer bevisste på hva man kan velge bort. Droppe småreiser og mellomdyre matopplevelser til fordel for større prosjekter. Man lever bare en gang! Det hadde vært gøy å oppleve å spise på Under på Lindesnes – ikke bare lese om det i et word-dokument, som en venn av meg sa det, haha. Vi har snakket om å spare til en større familieferie til Japan i 2021. Men rent konkret? Gleder meg til å gjennomføre en sånn kvartalsbasert fredagslunsj på Brasserie France med langbord. Vi gjennomførte en rett før lockdown, og det har faktisk vært en karamell å suge på.

Har du et konkret minne som du håper på å gjenskape asap?

– Når og hvis det vanlige livet kommer tilbake – og vi kan ha barnevakter igjen – så er den reisen som IKKE ryker en tur med dama mi Ida, kona mi, til København. Sykle ut til Refshaleøen, bade og drikke boksøl på brygga til restauranten La Banchina.

Hvilket antrekk/plagg gleder du deg til å gå med?

– Har ikke tenkt så mye på klær. Annet enn at jeg har likt godt å gå med komfortable hettegensere og sånt hjemme. Gleder meg kanskje til en anledning til å gå med skjorte og jakke? Håper det ikke er i en begravelse.

A post shared by Anders Kemp (@kempern)

Et serie- boktips du nylig har oppdaget som du vil dele?

– Har akkurat lest Marie Auberts «Voksne mennesker» blant hjemmeskole og hjemmekontor for noen uker siden. Den var veldig fin. Vi har også sett svenske Kalifat - som var overraskende engasjerende - i en tid preget av mye oppskrytt strømme-tv. Men det som har gjort aller mest inntrykk er «Michael Jordan – Den siste dansen» på Netflix om basketfenomenet Air Jordan og Chicago Bulls på 90-tallet. Hadde glemt hvor fan jeg var som barn. Så den fungerte på en måte som en madeleinekake – som så mye annet under korona.

BOKTIPS: Marie Auberts «Voksne mennesker». Foto: Privat
BOKTIPS: Marie Auberts «Voksne mennesker». Foto: Privat

– Man gjenoppdager ting fra 80-90-tallsbarndommen, roter i gamle brev og plater, henger plutselig tett på familien med melkesjokolade i skåler foran lørdagsfilmen. Innser også faktisk hvor lite jeg hadde sett av basketball fra denne tiden – man fikk jo ikke sett kampene. Det er som å vandre blant dinosaurer, som en kollega av meg sa det. Men det kommer bare en episode i uka!

JORDAN-FAN: En ung Kemp iført t-skjorte med Michael Jordan-trykk. De siste ukene har han mimret tilbake og sett Netflix-serien om basketballfenomet. Foto: Privat
JORDAN-FAN: En ung Kemp iført t-skjorte med Michael Jordan-trykk. De siste ukene har han mimret tilbake og sett Netflix-serien om basketballfenomet. Foto: Privat

Hvordan var din opplevelse i dag?