Golden Globe-kjolene vi aldri glemmer

golden globe toppbilde

Fra «fillekjolen» til Courtney Love til Emma Watson i tights - MinMote starter nedtellingen med de mest uforglemmelige Golden Globe-antrekkene.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
golden globe toppbilde

BLOMSTERDRØM: Lupita Nyong'o tok pusten fra oss i denne kreasjonen i 2015. Foto: NTB Scanpix

golden globe toppbilde

GRESK GUDINNE: Jennifer Lopez elsker dette kjolesnittet, og vi skjønner hvorfor. Foto: NTB Scanpix

golden globe toppbilde

ROCKA: Courtney Love har sannsynligvis hatt en av Golden Globes dristigste kjoler. Foto: NTB Scanpix

golden globe toppbilde

UFORGLEMMELIG: Dette er antageligvis en av Kate Hudsons flotteste kjoler noensinne. Foto: AP

Golden Globe-utdelingen handler nemlig om mer enn film og TV - nesten like mye oppmerksomhet får kjolene som blir vist fram på den røde løperen.

Paljetter, høye splitter og prinsessekjoler - det blir alltid vist fram et bredt spekter av kjoler, med minst én ting til felles; de er valgt fra øverste hylle hos noen av verdens fremste designere.

Og mens noen går for en sikker vinnerkjole som oser av glamour, er det alltid noen som dukker opp i noe helt annerledes.

NYHETER

Se de fantastiske kjolene fra fjorårets Golden Globes her!

Natt til mandag braker det løs igjen - og MinMote lover å oppdatere deg på de flotte kjolene. I mellomtiden varmer vi opp med disse 10 uforglemmelige moteøyeblikkene gjennom tidene.

Kate Moss, 1995

VINNER: Johnny Depp måtte nøye seg med nominasjon for sin rolle i «Ed Wood», men vant til gjengjeld den heiteste dama på festen. Foto: Getty Images

Ingen over, ingen ved siden av - Moss the boss kunne kle seg også for 20 år siden. Da hun og den daværende kjæresten Johnny Depp dukket opp på Golden Globe-festen i 1995 så de (ikke overraskende) helt fantastiske ut - Kate i langermet paljettkjole med høy hals. Legg bare merke til hvordan hun mesterlig dropper tung sminke og partyfrisyre for å la kjolen komme til sin rett. Kate altså!

Claudia Schiffer, 2000

LADY IN RED: Claudia Schiffer gikk «all in» med rødt på den røde løperen i 2000. Foto: Getty Images

Det er et eller annet med denne looken som vi ikke klarer å sette fingeren på. Men at den har blitt kåret til en av de vakreste Golden Globe-kjolen noensinne av blant annet Marie Claire og Harper's Bazaar har vi ingen problemer med å forstå. Det enkle er ofte det beste, og Claudia Schiffers helrøde antrekk med matchende veske, sko og leppestift er rett og slett ikonisk.

Courtney Love, 2000

DRØY OVERDEL: Courtney Love var bare millimeter fra å vise litt for mye pupp. Foto: Reuters

Courtney Love har aldri vært redd for å ta den helt ut, og hva passet vel da bedre enn å bruke en kjole fra motebransjens «enfant terrible» John Galliano. Kjolen var et eneste virravarr av glitter og istykkerrevne tøybiter, og artisten toppet det hele med turkise negler. Det rareste av alt? Det funker på en måte.

Jennifer Lopez, 2009

GRESK GUDINNE: Dette kjolesnittet funker som ei kule på Jennifer Lopez, og det er hun utmerket klar over. Derfor bruker hun nesten alltid slike kjoler, og nesten alltid med stor hell. Foto: NTB Scanpix

Jennifer Lopez har kjørt samme stil så lenge vi kan huske (og egentlig sett helt lik ut), og hvorfor ikke, når det funker så bra. J. Lo er dronningen av sexy gudinnekjoler med dyp utringning (se bare her, her og her), og i denne Marchesa-kreasjonen kunne hun lett kalle seg festens hotteste i 2009.

Octavia Spencer, 2012

LAVENDEL: Octavia Spencer i en nydelig lillafarge på Golden Globes i 2012. Foto: AP

Dette er en kjole Golden Globe verdig. Octavia Spencer var ikke bare en av de beste kledde i 2012, men blant de flotteste på Golden Globe noensinne. Kjolen, snittet, fargen - her traff hun blink på alt, med en spesialdesignet Tadashi Shoji-kjole. Og jammen vant hun prisen for beste birolle i «Motion Picture» også.

Sofia Vergara, 2012

HAVFRUE: Kjolen til Sofia Vergara har et klassisk havfruesnitt, som fremhever timeglassfasongen. Foto: AFP

Vergara-alarm! Den colombiansk-amerikanskje skjønnheten vet å kle seg i kjoler som fremhver formene sine, og dette må være blant de flotteste antrekkene hennes. Havfruekjolen ble spesiallaget til anledningen av bryllupsdronning Vera Wang, og det er ikke vanskelig å se - kjole som sitter mer perfekt skal man lete lenge etter.

Olivia Wilde, 2014

SMARAGDGRØNN: Olivia Wilde strålte i sin glitrende designerkjole. Foto: AP

Olivia Wilde lot ikke graviditeten stå i veien for Golden Globe-utdelingen. Derimot troppet hun opp i en av kveldens flotteste kjoler, som framhevet den fine kulen på magen. Kjolen er fra Gucci, og vi tipper Wilde fikk litt ekstra hjelp til å få den til å sitte så fint over babymagen.

Emma Watson, 2014

SPENNENDE: Det var først når Emma Watson snudde seg at man kunne se den kule tvisten på antrekket. Legg merke til at skoene er blå! Foto: Reuters

At man har på seg kjole på Golden Globe er etablet kutyme, men en gang iblant dukker det opp både bukser og skjørt. Forfra så Emma Watsons Dior-antrekk ut som en ultraglamorøs gallakjole, men da hun snudde seg åpenbarte et par sorte bukser seg (og et par rå stiletter, men de fikk ikke like mye oppmerksomhet). Noe slikt har vi faktisk aldri sett på Golden Globe før!

Lupita Nyong'o, 2015

PRINSESSEFAVORITT: Lupita Nyong'o valgte en kjole fra Giambattista Valli, som blant annet er kjent for å designe gallakjoler til Europas kongelige. Foto: AP

En av tidenes flotteste Golden Globe-kjoler så vi så sent som i fjor, på skuespiller, regissør og it-jente Lupita Nyong'o. Filmstjernen - som året før ble kåret til «Woman og the year» av Glamour Magazine, strålte i en blomstrete kreasjon i lilla og hvitt fra Giambattista Valli. Hadde vi kunnet velge én kjole å flotte oss med til sommeren, hadde det vært denne!

Kate Hudson, 2016

DRISTIG: Kate Hudson skilte seg ut i sitt tidelte antrekk. Foto: AP

I en todelt, lys beige kreasjon fra motehuset Michael Kors var det Kate Hudson som stjal showet på rød løper under fjorårets utdeling. Kjolen skilte seg ut fra de andre glamorøse couture-kreasjonene, og bestod av et langt, smalt skjørt, en minimal tubetopp og et tilhørende skjerf rundt halsen, i ekte 90-tallsstil. Hudson matchet kjolen med diamantsmykker fra Forevermark til en verdi av cirka 11 millioner kroner, ifølge Page Six.

Publisert:

Finn mer innhold om: