90-talls filmen som it-jentene inspireres av

NY SVEIS: Supermodell Bella Hadid med kort rett hår dratt bakover i et hårbånd som hovedkarakteren Cher gikk med i «Clueless». Foto: Getty Images.

Hårstilene i «Clueless» gjør comeback. Se hvordan it-jentene kopierer sveisen.

Malene Emilie Rustad
Publisert:

I det siste har it-jenter som Bella Hadid, Kendall Jenner og Sofia Richie latt seg inspirere av 90-tallet (igjen) i tro kopi av Cher Horowitz (Alicia Silverstone) fra «Clueless». Med en skinnende kort manke glattet ut med rettetang og fordelt i en midtskill, med håret dratt bakover i et hårbånd, med midtskill og spenner eller ved å samle røttene i en «tilfeldig» palme.

HÅR

TRE ULIKE MÅTER Å BRUKE HÅRBÅND PÅ.

I 1995 skapte filmen en rekke trender og alle jenter verden over ville kopiere den kule skolestilen og de vakre hårstilene. Slik er det fortsatt. Kjendis-frisør Jen Atkin har gjort hårklippen til en signatur.

– Da jeg gikk på ungdomsskolen, var Cher den ultimate Beverly Hills «cool girl». Jeg følger rundt tyve instagram-kontoer hvor alle ser ut som de lever på 90-tallet og elsker å bruke Cher som referanse, sa Atkin til Vogue.

TRENDSETTERE: Jenter verden over ble inspirert av stilen til Stacey Dash og Alicia Silverstone i filmen «Clueless». Dash gikk for en kortere varient, mens Silverstone hadde lengre lokker. Foto: Getty Images.

Vi har mye å takke 90-tallet for, blant annet deilige slip-in kjoler, chockers, pastellfarger, høye bukser og crop-tops. Men nå er det manken som kopieres.

Bella Hadid ble nylig sett med en kortere sveis. Med skinnende rett hår, midtskill og spenner kunne hun glidd rett inn på 90-tallet.

KLÆR

Hvordan storesøster Gigi Hadid styler sommerens trend.

TILBEHØR

BELLA HADID MED NORSK DESIGN.

untitled link

Sofia Richie har lenge hatt kort hår, men ble nylig sett med en blowout i kjent «Clueless»-stil.

Atkins sier at stilen kan kopieres på alle lengder, og anbefaler å gå over med en rundbørste etter du har rettet ut håret.

ORIGINALEN: Den «tilfeldige» hårdotten var plassert midt på hodet med nøye kalkulerte hår hengende ned. Her fra et klipp med Justin Walker og Alicia Silverstone i «Clueless». Foto: Getty Images.
MinMote.no - Norges største moteside

Palmen eller den «tilfeldige» dotten som Alicia Silverstones rocket i «Clueless» ble gjenskapt i oppdatert versjon av Kendall Jenner. Supermodellen har også klippet håret kortere og er sett med den kjente «blowouten» med midtskill.

A post shared by Kendall (@kendalljenner)
Publisert:

Finn mer innhold om: