NY SVEIS: Supermodell Bella Hadid med kort rett hår dratt bakover i et hårbånd som hovedkarakteren Cher gikk med i «Clueless». Foto: Getty Images.

Kjendis

90-talls filmen som it-jentene inspireres av

Hårstilene i «Clueless» gjør comeback. Se hvordan it-jentene kopierer sveisen.

  • Malene Emilie Rustad
Publisert:

I det siste har it-jenter som Bella Hadid, Kendall Jenner og Sofia Richie latt seg inspirere av 90-tallet (igjen) i tro kopi av Cher Horowitz (Alicia Silverstone) fra «Clueless». Med en skinnende kort manke glattet ut med rettetang og fordelt i en midtskill, med håret dratt bakover i et hårbånd, med midtskill og spenner eller ved å samle røttene i en «tilfeldig» palme.

HÅR

TRE ULIKE MÅTER Å BRUKE HÅRBÅND PÅ.

30. juni 2017

I 1995 skapte filmen en rekke trender og alle jenter verden over ville kopiere den kule skolestilen og de vakre hårstilene. Slik er det fortsatt. Kjendis-frisør Jen Atkin har gjort hårklippen til en signatur.

– Da jeg gikk på ungdomsskolen, var Cher den ultimate Beverly Hills «cool girl». Jeg følger rundt tyve instagram-kontoer hvor alle ser ut som de lever på 90-tallet og elsker å bruke Cher som referanse, sa Atkin til Vogue.

TRENDSETTERE: Jenter verden over ble inspirert av stilen til Stacey Dash og Alicia Silverstone i filmen «Clueless». Dash gikk for en kortere varient, mens Silverstone hadde lengre lokker. Foto: Getty Images.

Vi har mye å takke 90-tallet for, blant annet deilige slip-in kjoler, chockers, pastellfarger, høye bukser og crop-tops. Men nå er det manken som kopieres.

Bella Hadid ble nylig sett med en kortere sveis. Med skinnende rett hår, midtskill og spenner kunne hun glidd rett inn på 90-tallet.

KLÆR

Hvordan storesøster Gigi Hadid styler sommerens trend.

12. juli 2017

TILBEHØR

BELLA HADID MED NORSK DESIGN.

17. februar 2017

Sofia Richie har lenge hatt kort hår, men ble nylig sett med en blowout i kjent «Clueless»-stil.

Atkins sier at stilen kan kopieres på alle lengder, og anbefaler å gå over med en rundbørste etter du har rettet ut håret.

ORIGINALEN: Den «tilfeldige» hårdotten var plassert midt på hodet med nøye kalkulerte hår hengende ned. Her fra et klipp med Justin Walker og Alicia Silverstone i «Clueless». Foto: Getty Images.

MinMote.no - Norges største moteside

Palmen eller den «tilfeldige» dotten som Alicia Silverstones rocket i «Clueless» ble gjenskapt i oppdatert versjon av Kendall Jenner. Supermodellen har også klippet håret kortere og er sett med den kjente «blowouten» med midtskill.

Publisert:

Les også

  1. DISSE SKOENE ER HOTTE I SOMMER.

    21. juli 2017

Finn mer innhold om:

  1. 90-tallet
  2. Film

Relaterte artikler

HÅR

90-tallsfrisyren gjør comeback

KJENDIS

Bella Hadid oppsummerer sommerens trender

KJENDIS

Sjekk Rihannas ekstravagante festivalantrekk: – Wow!

KJENDIS

Er designer-rumpetasken det nye «it»-tilbehøret?

KJENDIS

Festivalmote: Dette kan du shoppe og dette kan du droppe

KJENDIS

Er dette høstens store stylingtrend?

KJENDIS

Stjel stilen på budsjett: Kourtney Kardashian