Dronning Letizia imponerer med trendantrekk

TRENDY DRONNING: Dronning Letizia sammen med kong Felipe. Foto: Reuters.

Dronning Letizia (46) får skryt for å utvikle den kongelige klesstilen.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Letizia, som er gift med kong Felipe (51) av Spania, er kjent for å leke seg med klær, og bryr seg sjeldent om de strenge, kongelige kleskodene.

Det anerkjente motemagasinet Vogue skriver at Letizia er en pionér når det kommer til å utvide garderoben til kongelige og gjør den mer avslappet – som også for eksempel hertuginne Meghan og hertuginne Kate har fått skryt for.

Denne uken var dronningen på åpningen av en kunstfestival i Madrid. Da gikk hun for en sort, knelang skinnkjole med et matchende belte som markerte midjen. Sesongens moteuker viser at skinnplagg er en av de aller største trendene akkurat nå, for eksempel så vi det på catwalken til Bottega Veneta i Milano.

– Det er et uventet valg for en dronning med hennes status, men kjolen bekrefter at den kongelige klesstilen utvikler seg for tiden, skriver Vogue.

Letizia har alltid vært fan av trendplagg fra kjedebutikker, spesielt spanske som Zara og Mango. Men denne gangen gikk hun for en skandinavisk budsjettfavoritt, nemlig den svenske kleskjeden & Other Stories. & Other Stories skal åpne sin første butikk i Oslo denne våren.

Skinnkjolen koster 299 euro, som vil si omtrent 2900 norske kroner.

KJENDIS

Hertuginne Meghan i spesiallaget luksusdesign

Til skinnkjolen hadde hun et par beige pumps, og en sort liten clutch-veske. Håret hadde hun satt opp i en løs hestehale som var pyntet med en sløyfe, og sminken var preget av plettfri hud med roser i kinnene og en nude lipgloss.

Dronning Letizia har hatt nok et moteøyeblikk denne uken da hun tok imot presidenten av Peru, Martin Vizcarra, som var på besøk i Madrid. 46-åringen hadde nemlig på seg en slangeskinnsmønstret kjole, som er en av vårens aller tydeligste trendmønster. Over hadde hun en klassisk trenchcoat.

TRENDMØNSTER: Dronning Letizia sammen med kong Felipe ikledd kjole med slangeskinnsmønster og kremhvit trenchcoat. Foto: AFP
Publisert: