MinStil: Erica Mathiesen

MAKSIMALIST: Erica Mathiesen elsker å lege seg med smykker. Foto: Nicol Herec/Oda Berby
MAKSIMALIST: Erica Mathiesen elsker å lege seg med smykker. Foto: Nicol Herec/Oda Berby

Erica Mathiesen (35) elsker vintage og hennes største inspirasjonskilde er Carrie Bradshaw fra «Sex og Singelliv».

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Gine Margrethe, THÉRÈSE HELLSTRÖM og Rikke Krefting, og nå er det smykkedesigner Erica Mathiesen som står for tur.

Erica Mathiesen driver sitt eget smykkemerke, Miss Mathiesen, og bor på St. Hanshaugen i Oslo sammen med sin fire år gamle datter Alba.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Min stil er eklektisk, fargerik og feminin. Jeg liker å tro at jeg er Carrie Bradshaw. Haha, nei da, men jeg elsker å se på «Sex og Singelliv» og la meg inspirere av henne, selv om serien er godt over 20 år gammel. God smak blir aldri umoderne eller hva?

– Jeg bruker mye kjoler, for det er alltid enkelt å ta på seg, også kan man legge til mange andre kule elementer. Jeg liker plagg som fremhever midjen min, så gjerne skjørt eller jeans med høyt liv. Jeg liker feminine bluser og magetopper i absolutt alle mulige variasjoner. Jeg bruker mye vintage, og det er elementer av det i så å si alle antrekkene mine. Jeg er så heldig å ha en veldig stilsikker og elegant farmor som jeg arver mye spennende av. Jeg bruker også mye smykker, med fare for å bikke litt over til å bli helt Iris Apfel noen ganger! Det er «more is more» i min verden.

untitled link

Hva er nøkkelplagg i garderoben din?

– Nøkkelplagg akkurat nå som det er høst er en kul kåpe. Jeg har en liten mini-avhengighet av kåper for tiden, og får ikke helt nok. Jeg plukket opp en mosegrønn vintage Burberry trench-kåpe i en helt vill vintagebutikk i Paris nå nylig. Jeg har lett lenge etter en sånn trenchkåpe, siden beige er virkelig ikke min farge, så var helt overlykkelig da jeg fant denne.

– Jeg bruker denne kåpen til alt for tiden og føler meg veldig fransk og «chic». Liker å gå med den åpen og flagrende, og hvilket som helst antrekk får den ekstra piffen den trenger. Av og til legger jeg til en alpelue for ekstra snert.

untitled link

Hvordan stiller du deg til plagg kjøpt vintage eller second hand?

– Som du kanskje allerede har skjønt så elsker jeg vintage. Det har jeg gjort siden jeg var liten og kledde meg ut i farmors klær. Det å jakte på vintageskatter, både når det gjelder klær og smykker, er noe av det beste jeg vet. Jeg er jo en samler, og elsker ting av god kvalitet som allerede har vart lenge og har en historie. Hvor gøy er det ikke å tenke på hvem som kan ha brukt plagget før deg, og hvor det kan ha vært?

– Det er spesielt når jeg reiser at jeg liker å snuse rundt og se hva som dukker opp på min vei. Jeg går mye i vintage- og secondhandbutikker. Har funnet noen helt ville ting i charity shops, spesielt i England. Jeg er også stor fan av loppis og vintagemarkeder og elsker å gjøre kupp som ingen andre har. Min største skrekk, satt på spissen da det er mange ting som er mye verre enn det, er å dukke opp i samme kjole som noen andre på fest. Jeg kom akkurat hjem fra Dallas hvor jeg fant verdens fineste Chanel-jakke til 300 dollar. For et kupp! I Paris koster de rundt 2000 dollar, så jeg svever på en vintagesky!

untitled link

Hva står øverst på ønskelisten?

– Øverst på ønskelisten står et klassisk, vintage, perlekjede fra Chanel, med en stor Chanel-logo i gull. Litt logoblafring må man jo kunne tillate når en skal ut med såpass store beløp. En dag skjer det.

Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– Det viktigste for meg er at det skal funke for alt jeg skal i løpet av en dag, derfor kler jeg meg alltid opp heller enn ned. Alltid mye bedre å være litt for fin, enn omvendt. Jeg bruker jo mye tilbehør så føler jeg det blir litt for mye i løpet av dagen kan jeg jo bare ta det av.

untitled link

Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– Det er faktisk sjelden jeg har kleskrise, selv om de jo kommer en gang iblant. Jeg tar på meg et svart fløyelsskjørt med høyt liv, en hvit kort T-skjorte, et par boots og øredobber fra mitt eget merke Miss Mathiesen, og da føler jeg meg helt FAB.

Hva kan du aldri fått nok av?

– Smykker, smykker, smykker, smykker. Jeg drømmer meg bort i smykker både på dagen og på natten.

untitled link

Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Ja, ved at jeg både kjøper og bruker veldig mye vintage. Jeg shopper sjelden på billigkjeder lenger, rett og slett fordi klær og smykker bare blir stygt eller ødelagt med en gang, og det føles bortkastet både for lommeboken og miljøet.

Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Kle deg i det som gjør deg glad, og får deg til å føle deg fin. Så lenge en gjennomfører stilen sin med selvsikkerhet og ekthet så kan alt være kult syntes jeg.

untitled link

Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg følger aldri trender, men gjør det likevel litt ubevisst. Jeg liker å late som om jeg ikke er trendy, men så tar jeg meg i prøve å være det likevel. Jeg har fullt og helt kastet meg på perletrenden og bruker masse perlekjeder. Jeg synes det er gøy med perler på alt. Har tatt frem mange av mammas perler som jeg bare syntes var kjedelige før, men som jeg nå elsker. Jeg kjøpte et helt nydelig vintage perlekjede med tre rader med store, gråskimrende perler som jeg nå bruker hele tiden. Det hadde jeg ikke kjøpt i fjor. Jeg bruker også en del av mine gamle tykke gullkjeder, som også er en trend som jeg liker. Ellers kommer jeg til å fortsette med å bruke og lage store øredobber og hoops. En annen trend som kommer mer og mer er brosjer. Brosjer er kult. Elsk!

Hvordan kler du deg på fest?

– På fest kler jeg meg for å få litt oppmerksomhet, hvem liker vel ikke det? Så jeg tar gjerne en rosa kjole med stramt liv og litt utringning, og legger på perlekjeder og gullkjeder blandet om hverandre. Og noen freshe øredobber og utslått stort hår, matchet med polkadott-strømpebukser og boots.

Hvordan var din opplevelse i dag?