Dakota Johnson: Kjendisdatteren som ble rød løper-dronning

RØD LØPER-DRONNING: Dakota Johnson kler seg i de lekreste antrekkene gang på gang.

«Fifty Shades of Grey»-stjernen kan det å kle seg.

Malin Gaden
Publisert:

Dakota Johnson (32) ble verdensstjerne over natten da hun landet hovedrollen som Anastasia Steele i «Fifty Shades of Grey»-filmene. Likevel er hun ikke et ukjent navn i filmbransjen. Moren hennes er nemlig selveste Melanie Griffith (64).

MOR OG DATTER: Melanie Griffith (t.h.) fikk datteren Dakota (t.v.) i 1989 sammen med skuespilleren Don Johnson.
KJENT FAMILIE: Dakota Johnsons (t.h.) foreldre er begge kjente skuespillere. Her er mamma Melanie en tur innom datterens presseturné for filmen «The Lost Daughter».

Siden den første Fifty Shades-filmen kom ut i 2015, har Johnson landet roller i flere kjente filmer. «The Peanut Butter Falcon», «Bad Times at the El Royale» og «How To Be Single» er blant dem. Men skuespilleren er også en å regne med på den røde løperen.

Tidlig i karrieren fikk hun en gjev avtale sammen med Gucci, og ble med det kledd opp i de vakreste, mest iøynefallende antrekkene på rød løper, presseturneer og andre feststemte begivenheter.

Dakota Johnson er uten tvil blitt en motedronning som sjelden skuffer på den røde løperen. La oss ta en titt på hennes enorme stilutvikling:

TENÅRING: 15 år gamle Dakota Johnson deltar på Teen Vogues «Young Hollywood»-fest i Los Angeles.
FESTSTEMTE: Mamma Melanie Griffith (t.h.) tok med døtrene Dakota (t.v.) og Stella (i midten) på Golden Globes i 2006.
DEN LILLE SORTE: Dakota Johnson og Melanie Griffith (t.v.) er godt vant til den røde løperen. Her er datteren kledd i en kort, svart kjole, mens mamma Melanie gikk for en fotsid variant.
BLOND: I en god stund nå har Dakota Johnson vært å se som brunette, men på tidlig 2000-tallet, og her i 2012, var det blondt hår som gjaldt.
BLONDER: Stjernen valgte et svart antrekk med blonder for GQ Men of the Year-festen i 2012.
RØDE LEPPER: Skuespilleren topper gjerne antrekkene sine med røde lepper. Her er hun på Fox Winter TCA All-Star-fest i 2013.
GUCCI GIRL: Rød løper-eventyret begynner. Her, på LACMA Art + Film Gala i 2013, har Dakota Johnson på seg en iøynefallende kjole fra Gucci. Et motehus vi vil se henne bære mye fra i årene fremover.
MET-GALLAEN: I 2014 ble skuespilleren invitert til den gjeve Met-gallaen sammen med designer Jason Wu. Hun bar også et mørkeblått antrekk designet av ham. Her kommer også panneluggen hun er så kjent for til sin rett.
AVSLAPPET: Det søte, prikkete antrekket ble toppet med en sommerlig stråhatt i 2013. De flate skoene plukket opp det svarte og hvite i kjolen.
EN STJERNE: Dette antrekket var en glitrende fryd for fotografene som hadde tatt turen til Golden Globes i 2015. Og det var ikke hvilket som helst motehus som hadde kledd henne for kvelden. Denne kreasjonen er nemlig signert Chanel.
PREMIERE: 2015s mest omtalte skuespillerduo? Dakota Johnson og Jamie Dornan poserer på den røde løperen i anledning premieren av «Fifty Shades of Grey». Begge kledd i sylskarpe, svarte antrekk.
DET LILLE EKSTRA: De mørke leppene gjør seg godt til Johnson hvite kjole med glitrende detaljer. Kontrasten mellom den kule fargen på leppene og det engleaktige kjolen gjør seg godt. Også her er håret hennes i den avslappede, lekre frisyren vi kjenner godt.
WOW-ØYEBLIKK: Denne røde kjolen fra Saint Laurent satt som et skudd på skuespilleren på Oscar-utdelingen i 2015.
VENEZIA: Johnson deltok på filmfestivalen i Venezia i 2015.
KUL KOMBO: Rosa og rødt er noe mange er redde for å sette sammen i et antrekk, men Johnson gjør det på mesterlig vis. Her er hun på premieren av «Black Mass» under filmfestivalen i Venezia i 2015.
MANGE DETALJER: Denne kjolen ble litt av et blikkfang under filmfestivalen i Venezia. Off shoulder-kjolen ble toppet med krøllete hår for anledningen.
SKINNER I GULL: Dakota Johnson stjal showet i London under premieren av «How To Be Single» i 2016.
KLASSISK: Skuespilleren i en look som gir Chanel-vibber.
RED HOT: Dette antrekket er enkelt, men så lekkert! Det hele toppes med de røde leppene som matcher kjolen.
STJERNE: Dakota Johnson i nok et Gucci-antrekk under Met-gallaen i 2016.
HVERDAGSLIG LOOK: Dette antrekket er godt eksempel på Johnsons uanstrengte, men superfine antrekk til hverdags.
GOLDEN GIRL: Er det Oscar-utdeling, så er det Oscar-utdeling. Skuespiller skann om kapp med de gullbelagte Oscar-statuettene i 2017.
MUSE? Gucci-designer Alessandro Michele (t.h.) hånd i hånd med Dakota Johnson. Hun har vært å se i mange Gucci-antrekk de siste årene. Her på Met-gallaen i 2017.
SOMMERLIG: Nok en Gucci-look på Johnson. Her i anledning lanseringen av den nye parfymen til motehuset, Bloom. Antrekket står virkelig i stil til navnet på parfymen.
MØRKE LEPPER: Antrekket til skuespilleren får et langt kulere uttrykk med de mørke leppene. De skaper en fin kontrast til den pudderrosa kjolen.
LEKRE DETALJER: Fotografene elsker når stjernene kan posere på ulike måter på den røde løperen. Dette antrekket hadde noen superfine detaljer i ryggen, og dermed ble det også nok et flott bilde av Dakota Johnson og hennes antrekk.
ELEGANT: Skuespilleren så ut som en sommerlig drøm under filmfestivalen i Venezia i 2018.
GLITRENDE DETALJER: Dakota Johnson kombinerer gjerne antrekkene sine med glitrende smykker i sølv. Lange øredobber, som disse, har vi sett flere ganger på skuespilleren.
SUPERHELT-VIBBER: Denne kappelignende kjolen er bare så kul. Det er også veldig kult at smykket sitter i selve kjolen midt på halsen.
GJENBRUK: Nok en gang bruker Johnson de høye hælene med svarte stropper. Se samme sko på bildet over.
IØYNEFALLENDE: Denne Met-gallalooken fra 2019, også signert Gucci, er helt rå. Legg merke til hodepryden, detaljene foran på kjolen og den lilla øyenskyggen.
YES TO THE DRESS: Dette helhvite antrekket gir oss skikkelig bryllupsvibber, og det er klart Johnson kan ha på seg en slags bryllupskjole på den røde løperen og gjøre det kult også. Også her får vi se de lange, glitrende øredobbene.
TERNINGKAST 6: Dette superlekre antrekket var en fryd for både øyne og kameralinser. Nok en innertier fra Johnson.
TI AV TI: Skuespilleren så helt smashing ut i dette antrekket på premieren av hennes nye film «The Lost Daughter» i 2021.
KUL, KULERE, KULEST: Dakota Johnson går gjerne for «enkle» plagg til ulike tilstelninger, men legg merke til at alle har noe spesielt ved seg. Som her med de glitrende detaljene og fjær-ermene.
BLIKKFANG: Vide, skinnende bukser med en glitrende, kort overdel til? Ja, takk!
DEN LILLE SORTE: Den klassiske kjolen blir hakket mer spennende med detaljene i halsen.
TRENDY KLASSIKER: Ordene trendy og klassisk går kanskje ikke hånd i hånd, men i dette tilfellet gjør de faktisk det. Dressen har vært en sentral del av klesskapene til både kvinner og menn i lang tid, men de siste årene har den også vært en stor del av trendbildet.
WOW-ØYEBLIKK: Dakota Johnson ankom Oscar-etterfesten til Vanity Fair iført en slående vakker kreasjon fra Gucci.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.