MinStil: Julie Bergan

SPORTY OG URBAN: Julie Bergan elsker komfortable klær, og beskriver seg selv som en «more is more» person. Foto: Frode Hansen, VG.

Bli med på et dypdykk inn i artistens garderobe. – Det man tar på seg er en stor del av det å vise hvem du er.

Juni Halseth Stenberg
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Marie Murstad, Anders Gran og Maria Mena.

Denne gangen er det Julie Bergans stil vi skal få høre mer om.

Artist og låtskriver Julie Bergan (24) er for tiden aktuell med ny singel, sneakerdesign-samarbeid med Kari Traa og skal snart være programleder på Spellemann. Hun er bosatt i Oslo, men reiser jorden rundt mesteparten av året.

– Hvordan vil du beskrive din stil?

– Jeg elsker å eksperimentere med ulike stiler og klær, men generelt vil jeg si stilen min er ganske urban og sporty, ofte med innslag av penere plagg, sko eller smykker. Det viktigste for meg er at det er komfortabelt og at jeg føler meg kul. Da er jeg den beste versjonen av meg selv!

HÅR

Øyenbryn gjennom tidene – fra strek til bust.

– Hvordan forandrer stilen din seg når du er på scenen?

– Jeg tror stilen min på scenen tilsvarer mye av stilen jeg har på «privaten», men kanskje i en litt mer eksentrisk og ekstrem pakke. Jeg er mer bevisst på hvem jeg er og det visuelle uttrykket mitt, fordi det er viktig for meg at sceneantrekket mitt skal gå overens med musikken min. Det man tar på seg er en stor del av det å vise hvem du er, og la folk bli bedre kjent med deg som person.

– Hvordan vil du få frem din personlige stil i antrekket du skal bruke som programleder på Spellemann?

– Spellemann er jo et veldig høytidelig arrangement, hvor en stor del av det er å pynte seg nesten litt gallaaktig. Det er jo ikke noe folk vanligvis ser meg i, men jeg kommer til å prøve og implementere elementer fra min personlige stil og smak i en mer «dressed up» versjon. Det kan være alt fra hva slags stoffer man velger, mønster, snitt, former og farger. Jeg skal selv være med å designe det jeg har på, og det føles veldig trygt for å bevare den jeg er, selv om det blir et litt annet uttrykk.

HÅR

Slik lager du «Banana Bun».

– Du har designet sneakers i samarbeid med Kari Traa. Frister det å gjøre flere designsamarbeid?

- Definitivt! Selv om jeg ikke er designer eller en motemogul har jeg en stor interesse for klær og sko, og synes kanskje det er litt for gøy, noe som ikke er bra for lommeboken. Så det at jeg fikk muligheten med Kari Traa var en skikkelig spennende utfordring og en fantastisk plattform hvor jeg kunne teste ut hva det å designe noe faktisk innebærer. En skikkelig gøy prosess som jeg absolutt vil gjøre igjen.

– Hvor henter du inspirasjon?

– Jeg henter mye inspirasjon fra omgivelsene mine. Alt fra folk jeg ser på gaten, venner, butikker, Instagram, filmer, artister og så videre. Jeg henter også mye inspirasjon fra meg selv, musikk og ting jeg føler inni meg. Det man har på seg kan jo være en forlengelse av hvem du er som er synlig for alle, og for meg går det mye overens med min livsstil og hvordan jeg føler meg.

HUDPLEIE

Ny skjønnhetstrend kutter all hudpleie

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Jeg er jo en veldig «more is more» person, som elsker variasjon og å ha litt for mye av alt. Ikke at det er en bra ting da. Men det er noen ting jeg bruker om og om igjen, som kan passe uansett om jeg skal pynte meg, ut å reise eller på scenen. Jeg har en bukse som virkelig funker uansett hva, og jeg har brukt den som et komfortabelt plagg på reise, på byen, på skitur, på scenen og så videre. Utenom det synes jeg en fet ytterjakke og noen kule sneakers er nøkkelplagg i garderoben min.

– Hva er det dyreste du har i garderoben?

– Det er nok en vinterjakke fra MISBHV jeg skaffet meg i år. Jeg ELSKER den og har brukt den utrolig mye! Den har vært perfekt når man må kle seg varmt, men fortsatt vil se kul ut. I tillegg er det en jakke jeg vet jeg kommer til å ha i mange år fremover, og som ikke blir synlig slitt. Utenom det bugner det egentlig ikke med så mange megadyre ting hos meg. Jeg er jo som sagt en person som elsker å variere, og da kan jeg ikke bruke mange tusen kroner på hvert plagg. Det er bare unødvendig.

SMINKE

Nå er neon hot igjen.

– Hva består din «søndagsuniform» av?

– Mest sannsynlig en tracksuit eller treningstøy med noen kule sneakers.

– Hva står øverst på ønskelisten?

– For å være helt ærlig ønsker jeg meg aller mest et klesskap jeg kan ha alle klærne mine i. Jeg har nettopp flyttet, så det florerer av klær overalt. Jeg trenger å få skikkelig system, fordi akkurat nå har jeg faktisk klesstativ og sko i stuen.

– Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– At det er komfortabelt og at jeg føler meg bra når jeg går ut døren. Uansett om jeg har pyntet meg, har på en baggy joggedress eller bare treningstøy. Jeg vil føle meg fresh, for det gjør så mye med humøret.

– Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– Noe jeg har hatt på meg før som jeg vet jeg følte meg bra i.

– Hva kan du aldri få nok av?

– Sneakers er kjærlighet, og min «go-to» sko, alltid. Uansett om det er til hverdags, fest, konsert eller trening. Det er en sko jeg aldri hadde klart meg uten og en sko jeg aldri får nok av.

TILBEHØR

Vårens kuleste.

– Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Bunaden min.

– Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Ikke tenk så mye på hva de rundt deg gjør, eller hva som eventuelt er «fashion» og ikke. Din stil skal gjenspeile deg som person, og det viktigste er å føle seg bra i det man kler seg i. Ikke sett så mange begrensninger for deg selv. Ikke bare følg trenden, følg deg selv.

– Hvilken trender har du troen på nå?

– Alt som er baggy og komfortabelt, med et sporty uttrykk.

Publisert: