Pernille Teisbæk: – God stil merkes når den ikke er tvunget frem

LESS IS MORE: En av Teisbæks klesregler handler om å ikke overdrive et antrekk.

KØBENHAVN (MinMote): Pernille Teisbæk (37) skal snart til Norge og smake på brunost for første gang. Men først deler hun de tre reglene hun alltid følger når hun setter sammen et antrekk.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Trebarnsmoren fra København er Danmarks største influencer og it-girl, og det merkes godt.

Da hun som en av de siste tar plass på første rad før OpéraSport sin visning onsdag ettermiddag, er det umulig å ikke legge merke til at øynene til de fremmøtte blir lange idet Teisbæk setter seg.

Hun er avslappet iført et helantrekk i denim, og en svart kasjmir-hoodie. Håret er lagt i midtskill og samlet i en stram knute i nakken.

CHANEL JEANS: Jakke fra Levi’s, bukse fra Chanel og hettegenser i ull.

Sminken er naturlig med fokus på bryn og hun har flere øredobber med hvite stener i ørene. Hun sitter ved siden av venninnen Cecilie Thorsmark, som er sjef for moteuken i København.

– For våren har jeg stor tro på at jeans vil være gjeldene, som du kanskje ser, sier Teisbæk til MinMote og ler.

Hun fortsetter:

– Bruk det du har i klesskapet ditt og tenk bærekraft, det gjør jeg. Grått på grått vil vi se mye av, og transparente hæler. Og! Hoodies. Jeg elsker gode hettegensere. Det er sikkert mer, men dette er det første jeg kommer på som vil markere seg i motebildet fremover, sier hun.

Tre klesregler hun følger

37-åringen poster nesten daglig til sine 1,4 millioner følgere om mote, hverdagsliv og interiør. Mest kjent er hun for å sette sammen antrekk på en uanstrengt og kul måte.

Det viktigste når det kommer til styling for Teisbæk er at antrekket er heller enkelt enn for mye, forteller hun. Med tre små gutter på 2 år, 4 år og 5 år er det greit å ha noen enkle kjøreregler for påkledning om morgenen.

– Jeg kler meg etter mine egne regler. Så hver morgen når jeg skal kle på meg, tenker jeg alltid på; komfort, less is more og gjenbruk av det jeg har i klesskapet mitt.

Designervesker og oversized kåper stylet med perleøredobber, caps og sneakers. Eller joggebukse akkompagnert av uggs, lue og fuskepels er blant antrekkene til Teisbæk som skiller seg ut i feeden.

Selv har hun et klart svar på hva det vil si å ha god stil.

– Å ha god stil handler om å være avslappet og selvsikker. God stil merkes når den ikke er tvunget frem.

Trysil og brunost

Resten av motemåneden februar byr ikke på de store utenlandsreisene som flere andre av hennes kolleger i motebransjen.

En tur til Trysil i Norge er imidlertid det som står på familien på fem sin timeplan.

– Jeg skal til Norge neste uke og gleder meg veldig. Vi skal på familietur med guttene for å stå på ski i Trysil. Det ser så fint ut der, sier hun og legger til:

– Jeg prøver å forberede guttene mine på at vi skal til Norge ved å vise dem og fortelle om typisk norske ting. Så nå klarer vi nesten ikke å vente med å smake på brunost!

FRONT ROW: Cecilie Thorsmark, CEO for Copenhagen Fashion Week, og Pernille Teisbæk er gode venninner.
Publisert: