Dette er motesignalene bak Meghans doku-antrekk

IKKE TILFELDIG: Ifølge moteeksperter er det ikke tilfeldig at Meghan har kledd seg i hvitt i forbindelse med den nye dokumentaren.

Moteekspert mener det ligger krystallklare motesignaler bak hertuginne Meghans (41) helhvite antrekk.

Publisert:

I Netflix sin kontroversielle dokumentarserie med prins Harry (38) og Meghan får seerne et innblikk i livet og konflikten med det britiske kongehuset, men også Meghans garderobe.

Under dybdeintervjuene i serien er hertuginnen iført helhvitt, og det går ikke ubemerket hen i motesammenheng. Hvit silkeskjorte, hvit bukse og hvite negler. Den britiske moteeksperten og coachen Melissa Lund mener at antrekket har en spesiell symbolikk i seg.

– Jeg tror Meghan liker hvitt og hun kler det godt, men det er helt klart en symbolikk bak valget. Hvitt er assosiert med å være ren og uskyldig, fred og klarhet, sier Lund til den britiske avisen Express.

Hun fortsetter:

– Jeg tror hun prøver å vise at hun har fått et nytt liv nå, at hun er «gjenfødt». Hun prøver også å fremstå som kongelig – litt todelt, jeg vet, men hun har fortsatt tittelen sin. Klarhet kan tolkes som klarhet i sinnet og å vite hva du snakker om, og jeg forestiller meg at hun vil at folk skal ta hennes humanitære innsats på alvor. På Ripple of Hope-prisutdelingen var hvitt den perfekte fargen, sier Lund og refererer til menneskerettighetsgallaen paret deltok på tidligere i uken, hvor de fikk prisen for sitt arbeid mot rasisme og sin innsats for psykisk helse og sosiale innflytelse.

Og så her valgte Meghan en hvit, fotsid kjole.

SISTE OPPTREDEN: Meghan valgte hvit kjole fra Louis Vuitton da de fikk en pris for antirasisme tidligere denne uken.

– Motesignalene er krystallklare

Moteredaktør i KK, Ida Elise Eide Einarsdottir, er tydelig på at det ligger mange tanker bak antrekkene.

– Det er selvfølgelig ikke tilfeldig. Hvitt er uskyldens farge og symboliserer også både lys, renhet og fred. Ikke en dum kombinasjon for en i hennes rolle. Ikke minst med tanke på den siste tidens tumulter. På mange måter er det også en slags maktfarge. Helhvitt er liksom ikke for hvem som helst heller.

Einarsdottir peker på at hvitt er en modig farge, som kan gjør det vanskelig å skjule noe – både når det kommer til flekker og i mer overført betydning.

– Upraktisk, men både lekker og elegant. Også er jo symbolikken i å velge renhetens farge i et ellers skittent spill ganske så åpenbar. Motesignalene er krystallklare, og et godt eksempel på at valgene maktpersoner tar klesmessig sjeldent er tilfeldig.

I HVITT: Også på seriens reklameplakat er Meghan kledd i hvitt.

Langt fra første gang

Dette er langt fra første gang det har vært tydelig symbolikk bak Meghans antrekk. Da hun og Harry ble intervjuet av Oprah Winfrey, hadde hun kjole med lotusblomster, som symboliserte kaperkraft og begynnelse, samtidig som den viser renhet.

Under en rekke offentlige opptredener det siste året, har hun også kledd seg i hvitt.

ENKELT: Meghan kledd i hvit topp og trendy beige dressbukser under et besøk i Tyskland i september.
TILBAKE I LONDON: Meghan i hvit kåpe og hatt under gudstjeneste i forbindelse med Dronning Elisabeth sine 70 år på tronen i juni.
POWERSUIT: Meghan i hvit dobbeltspent dress under et besøk i Nederland i april.

Her kan du se klipp fra serien:

Publisert:

Finn mer innhold om: