MinSommer: Tone Damli

Familie, nytraktet kaffe og et morgenbad. Det skal ikke mer til for å gjøre Tone Damli lykkelig en sommermorgen.

toneda

Foto: @iamtonedamli

toneda

Foto: @iamtonedamli

I spalten MinSommer snakker vi med inspirerende folk om deres ferieplaner, minner, favorittantrekk om sommeren og beste tips til få det meste ut av en sommerferie som kanskje ikke ble helt som planlagt. Her kan du lese om DARJA BARANNIKS sommertips, EMILIE SKOLMEN sin bobilsommer og en perfekt sommerdag for EMMA ELLINGSEN og MARIA MENAS Norgesferie.

Denne gangen har vi snakket med Tone Damli (32) som fyller sommeren med familie, morgenbad og lykkelige smilerynker.

– God sommer, Tone! Hva er planene dine for sommerferien?

– Akkurat nå er vi på Bømlo som har blitt en fast tradisjon for oss. Søsteren min og mannen hennes har to fantastisk koselige naust på en liten odde som de har kalt «Maldivo». Idyll! Etter dette blir det en svipptur til Halden for å gjøre «Allsang på Grensen», før vi vender snuten mot Sogndal.

– Siden vi er midt i husbygging hadde vi uansett ikke planlagt noen utenlandstur denne sommeren. Dessuten så synes jeg det er litt tullete å reise vekk fra Norge når vi har det som finest her. Håper vi får noen fine soldager i juli!

– Tre ting du alltid pakker med i bagasjen:

– Treningsklær, men ikke alltid de blir brukt, kamera og solfaktor.

– Et godt bok- eller podkast-tips?

– Jeg hører ikke så mye på podkast, men Iselin Guttormsen sin «G-punktet» er gøyal, med et godt og viktig budskap i bunn. Ellers leste jeg akkurat Odd Magnus Williamson sin bok «What is Love». Mange fine tips å ta med seg i et forhold, pluss at den var lett og underholdende.

– Ditt beste sommerminne:

– Det er så mange sommerminner å ta av, men friskest i minnet er USA-turen vår i fjor. Orlando og Disney World, Miami og Key West. Litt av alt, litt for enhver.

– Ble helt forelsket i Key West, og gleder meg til å oppleve det igjen. Det beste med slike ferier er å skape minner med folk man er glad i.

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Det beste jeg kan tenke meg er å starte dagen med morgenbad i sjøen, droppe dusj og sjampo til fordel for saltvannshår. Minst mulig sminke, men høy solfaktor.

– Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– Hvit T-skjorte, jeansshorts eller skjørt, Havaianas og et par fine øredobber. Enkelt, rent og fint.

– Ditt beste velvære-tips som får deg til å føle deg bra?

– Sett av litt tid til egenpleie. Ta en ansiktsmaske, skrubb kroppen, kanskje litt selvbruning. For meg er det en fin liten velvære-oppskrift. Og en treningsøkt!

– Beskriv den perfekte sommerdagen fra morgen til kveld:

– Morgenbad etterfulgt av nytraktet kaffe og frokost – gjerne egg og bacon. Deretter ligger jeg gjerne langflat på en solseng med musikk på øret, en god bok og en iskald pils – alkoholfri i år da. Masse bading, god lunsj i lag med familie og venner. Avslutter med solnedgang, bål og lykkelige smilerynker.

– Hva spiser du helst om sommeren? Noen spesielle retter eller ingredienser?

– Grillmat i alle varianter og reker. Det er stort sett det som står på menyen om sommeren. Og ganske masse pølser, eller køller som vi kaller det. Gi meg to wieners fra Åkelund Skoglunn i lompe med en stripe ketchup og sennep, så er jeg happy!

– Hva klarer du deg ikke uten i ferien?

– Markus og Billie. De er alt jeg trenger. Da er det liv laga for verdens fineste ferie – samme hvor.

– Hva er ditt aller beste sommertips?

– En liten middagshvil hver dag! Beste som finnes.

Følg @MINMOTE på Instagram for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Hvordan var din opplevelse i dag?