Tiårets best kledde kvinner

TRENDSETTERE: Kim Kardashian West, Rihanna, hertuginne Meghan og Victoria Beckham. Foto: Pa Photos/AP/Pa Photos/Reuters. Montasje: MinMote

Disse var best kledd på 2010-tallet.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Et tiår er snart over, og det er på tide å ta et lite tilbakeblikk på det som har vært før man begynner å se fremover.

MinMote har derfor valgt ut de ti kjente kvinnene som har inspirert oss aller mest i klesveien de siste tiårene. Noen mestrer den røde løperen, mens andre har blitt kjent for sine flotte antrekk gjennom sosiale medier.

Rihanna

Rihanna (31) kan kanskje kåres som dette tiårets motedronning. Det er ingen tvil om at Barbados-stjernen har stil – og hun viser det både på den røde løperen, på scenen og når hun er ute på vift. Hun har også bevist det med å komme med både sitt eget inkluderende undertøysmerke og luksusmerke.

KJENDIS

Rihannas stilutvikling: Fra dristig til designer

MOTEDRONNING: Rihanna på The British Fashion Awards i 2019 ikledd sitt eget design. Foto: Pa Photos

Elin Kling

Elin Kling (36) var en av de første ordentlige stilikonene som vokste fram på sosiale medier her i Skandinavia. Hun ble synonymt med skandinavisk minimalisme, og var nok en av grunnene til at land langt herfra så mot nord for inspirasjon. Etter hvert lanserte hun også sitt eget magasin, og har de siste årene gjort stor suksess med klesmerket Totême.

Kim Kardashian West

Kim K (39) er muligens dette tiårets største trendsetter. Uansett hva hun har på seg, blir det fort plukket opp av ivrige fashionistaer og pressen. Hun har hatt flere uforglemmelige antrekk på den røde løperen, men hun er også kjent for sin mer sporty stil til hverdags hvor hun ofte blir sett i antrekk signert ektemannen Kanye West.

TRENDSETTER: Kim Kardashian West på Met-gallaen i 2017. Foto: Aurore Marechal/Pa Photos

Hertuginne Meghan

Den amerikanske skuespilleren (38) fikk øynene sine festet på seg da det ble klart at hun var sammen med den britiske prinsen. Etter at de giftet seg i 2018 har ikke interessen for antrekkene hennes akkurat blitt mindre, og hun viser gang på gang at hun mestrer den kongelige, elegante stilen – men med sin egen twist. Det siste året har hun også hatt økt fokus på gjenbruk og etiske klesmerker.

KJENDIS

Hertuginne Meghans ville stilutvikling

GLAM: Meghan brukte denne kjolen med fuglemønster fra Oscar de la Renta under The Australian Geographic Awards i Sydney. Her hadde hun nylig annonsert at hun var gravid med lille Archie. Foto: Reuters

Olsen-tvillingene

Mary-Kate (33) og Ashley Olsen (33) har lagt skuespillerkarrieren på hyllen, og satset alt på motebransjen. Tvillingene har en unik og minimalistisk stil, og går ofte for oversizede og dramatiske plagg. De har gjort stor suksess med luksusmerket The Row, som gjenspeiler deres egen stil.

«ALL BLACK» Ashley og Mary-Kate Olsen stiller ofte i helsvarte antrekk. Her er de på Met-gallaen i 2015. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP

Beyoncé

Beyoncé (38) trår sjelden feil på klesfronten, og på rød løper og på scenen ser hun nesten guddommelig ut. På den røde løperen går hun ofte for glamorøse kjoler, men på scenen leker hun seg ekstra mye med ville antrekk med glitter, paljetter, blonder og lakk.

Se Beyoncés stilutvikling: Dronning av pop og paljetter

SCENEANTREKK: Beyoncé i blondebody og lakkstøvletter på Formation-turne i 2016. Foto: Daniela Vesco/AP Images

Sienna Miller

Miller (37) var begynnelsen av 2010-tallets største it-jente, og hun var den perfekte miksen «girl next door» og chic bohem. Det ble ikke mindre oppmerksomhet rundt Miller da hun kapret den ultimate skuespiller-hunken, Jude Law.

ULTIMATE IT-JENTE: Sienna Miller på rød løper i 2013. Foto: Doug Peters/Pa Photos

Leandra Medine Cohen

Alexa Chung

Den britiske programlederen og it-jenta (36) er kjent for å mikse det «preppy» med det avslappede og kule. Chung var i bresjen for festivalstilen som herjet på midten av 2010-tallet med jeansshorts og Hunter-støvler.

PÅ FESTIVAL: Alexa Chung i jeansshorts og Hunter-støvler på Glastonbury-festivalen i 2016. Foto: Yui Mok/Pa Photos

Victoria Beckham

KLASSISK: Victoria Beckham på filmfestivalen i Cannes i 2016 ikledd en sort dressbukse, matchende topp og pumps. Foto: Ian Langdon/EPA

Har du lyst til å lese mer om tiåret som har gått?

Her kan du se rød løper-øyeblikkene som definerte tiåret, tiårets best kledde mannlige kjendiser, de vakreste kjendisbrudene, Mette-Marits beste moteøyeblikk, de største skjønnhetstrendene og de største motetrendene.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert: