Gullruten-antrekkene vi husker best

gullruten

Gullruten bringer frem det beste og verste fra kleskapene til norske TV-kjendiser. Her er 18 antrekk MinMote-redaksjonen synes fortjener en reprise.

Publisert:
gullruten

Foto: NTB scanpix

gullruten

Foto: NTB scanpix

gullruten

Foto: NTB scanpix

gullruten

Foto: NTB scanpix

Norges svar på Emmy Awards går av stabelen på TV 2 lørdag kveld. Mens TV-folket pynter seg til kvelden kan du lade opp til utdelingen fra Bergen med et lite tilbakeblikk. Vi har funnet frem noen fine, og mindre trendy antrekk til din fornøyelse.

Hvilken av Gullruten-kjolene husker du best? Svar i kommentarfeltet.

I mange år handlet utdelingen aller mest om kjolene til Dorthe Skappel, som ledet utdelingen i 13 år helt til hun ga seg i 2012, men flere andre har markert seg opp igjennom årene. I fjor trakk Ida Fladen og Sophie Elise til seg oppmerksomhet i like budsjettkjoler, og året før var det hvitt blant kjendisene som var gjeldende.

Dorthe Skappel (2000)

DEBUT: I en åletrang blålilla tubekjole og spisse sko, debuterte en svært kortklipt Dorthe Skappel som Gullruten-programleder. Dette er et av de mange ikoniske antrekkene Skappel har skiltet med på prisutdelingen. Foto: Hallgeir Vågene/VG

Dorthe Skappel (2001)

GULLRUTEN-KJOLE: Dorthe Skappel viser frem kjolen hun hadde på seg under Gullrute-utdelingen i Grieghallen i 2001.

Hanna Jønland og Ingvild Helliensen (2002)

KANAL-VENNINNER: Kanalvertene fra NRK Hannah Jønland og Ingvild Helliensen var i 2002 kledd i noe dristige antrekk. Ingvild med magetopp i gull med matchende stram bukse, og Hannah i gult hekleantrekk à la Mira Criag. Foto: Espen Braata

Ane Dahl Torp (2004)

TIDLIG UTE: En av vårens største trender er denim på denim, og Ane Dahl Torp var allerede ute med trenden i 2004. Iført halvlangt olaskjørt, rosa silkebluse, olajakke, og neonrosa nettingstrømper og gule sko, var skuespilleren umulig å ikke legge merke til. Foto: Hallgeir Vågenes

Solveig Barstad (2004)

I FOKUS: TV 2s Solveig Barstad dro på med en tilsynelatende hjemmesydd kjole under prisutdelingen i 2004. Den røde, ankellange kjolen var dekorert med tulipaner og prestekrager. Skoene og sjalet var heller ikke tilfeldig. Foto: NTB Scanpix

Værdamene (2006)

FIRKLØVER: Værdamene fra Storm Weather Lisbeth M. Myrvang, Hilde Holdhus, Isabella Martinsen , og Gry Hege Torslund poserte for fotografene med antrekk i samme stil, våren 2006. Knelange kjoler med innsving i livet var tydeligvis i motebildet på midten av 2000-tallet. Foto: Hallgeir Vågene

Vendela Kirsebom (2007)

FIKK SKRYT: Vendela Kirsebom promoterte norsk design i en nydelig kjole signert av Iselin Engan under prisutdelingen i 2007.

Anne Lindmo og Christine Koht (2007)

GULLKJOLE PÅ GULLRUTEN: Komiker og TV-personlighet Christine Koht er kjent for å stjele showet med sine overraskende antrekk. Her er hun avbildet i en gullkjole ved siden av venninnen Anne Lindmo utenfor Grieghallen i 2007.

Dorthe Skappel (2007)

BLÅVEIS: Dorthe Skappel ledet Gullruten-showet i 2007 med blåveis på grunn av fall under trening på skøyter i forb. m. programmet Isdans i TV 2. Nydelig var hun uansett! Foto: Marte Vike Arnesen

Lena Kristine Ellingsen (2009)

VANT PRIS: Lena Kristin Ellingsen skinte om kapp med de små paljettene på den unike kjolen fra Ingunn Birkeland under prisutdelingen i 2009. Hun valgte sort tilbehør, som passet bra til den spesielle kjolen. MinMote påpekte den gangen at hun fint kunne ha spart den sorte slipsknuten.

Marianne Aulie (2010)

FLERE ANTREKK: Marianne Aulie ankom Gullruten i en lilla Hervé Léger-kjole i 2010. Hun skiftet antrekk hele tre ganger, og var ved kveldens slutt iført en skinnende gullkjole og rosa pumps.

Tuva Novotny og Agnes Kittelsen (2012)

STJAL SHOWET: Skuespillerne Tuva Novotny og Agnes Kittelsen imponerte stort med sine antrekk i 2012. MinMote-Sonia uttalte at antrekkene var som hentet fra Hollywood, og mente at skuespillerinnene var kveldens best kledde.

Pia Haraldsen (2012)

LURTE ALLE: Pia Haraldsen fikk fullstendig moteslakt for «Gullruten»-kjolen hun var ikledd i 2012. Hun lurte imidlertid alle trill rundt, for det var slett ingen designer, men komiker Nils Ingar Ådne som hadde designet og laget kjolen, og det hele var et planlagt stunt.

Anne Rimmen (2012)

FUKSIA: I en dyp rosafarget kjole uten stropper, strålte Anne RImmen på den røde løperen i 2012. Foto: Mattis Sandblad/VG

Dorthe Skappel (2012)

DET SISTE ANTREKKET: Dorthe Skappel takket for seg som programleder under Gullruten i 2012. Et av antrekkene hun hadde på seg denne kvelden var denne oransje kreasjonen.

Helle Vaagland (2013)

DELIKAT: NRK-programleder Helle Vaagland var iført en nydelig ferskenfarget kjole fra Acne og clutch fra H&M under Gullruten i 2013. I 2011 vakte Vaagland oppsikt på den røde løperen da hun stilte på rød løper med hår under armene.

Line Verndal (2014)

GLITTER OG GLAMOUR: Skuespiller Line Verndal fikk stryt for sitt glamorøse antrekk, signert av den norske designeren TSH. MinMote-Sonia mente Verndal var kveldens best kledde under prisutdelingen i 2014.

Ida Fladen (2014)

BUDSJETT: Ida Fladen så nydelig ut på Gullruten i 2014 med en glamorøs kjole fra Gina Tricot. Foto: Hallgeir Vågenes
Publisert:

Finn mer innhold om: