Årsoppsummering: Celine Aagaard

BUSY: En stor del av jobben til moteprofil Celine Aagaard er å reise på de største moteukene både i Europa, USA og Asia. Her under moteuken i Paris. Foto: Privat

Første rad hos Chanel i Paris, intervju med prestisjemagasinet Coveteur og en kommende kleskolleksjon er blant annet det som har gjort 2016 til et spennende år for moteprofil Celine Aagaard (40).

Thea Roll Rakeng
Publisert:

MinMote har bedt en rekke norske kjendiskvinner om å oppsummere året som har gått. Celine Aagaard er andre kvinne ut. Les årsoppsummeringen til Hege Aurelie Badendyck her.

Celine Aagaard er en av Norges mest markante moteprofiler og driver nettstedet Envelope.no. Foto: Ole Martin Halvorsen

Det har mildt sagt vært et busy år for Envelope-gründer Celine Aagaard. Når du regnes som en av landets mest markante moteprofiler med 130 000 følgere på Instagram blir det en del reising.

Filming i regi av Chanel under moteuken i Paris, tett samarbeid med Ray Kay, intervju og fotoshoot med amerikanske Coveteur og frontrow under diverse moteuker i henholdsvis Kyoto i Japan, New York og Berlin er noe av det som har gjort 2016 til et godt år.

I 2017 er hun blant annet aktuell med en en kleskolleksjon for det norske merket Elle&il, samt enda mer reising.

Slik oppsummerer hun året:

Dette var mest stas i 2016: – Året har vært fylt med mye moro både på hjemmebane og karrieremessig, men jeg er ikke så god til å snakke om opplevelser som kan virke som skryt. Hvis vi lar det private være det private, vil jeg trekke frem intervjuet med Coveteur. Da jeg var redaktør i Topp, var dette nettsiden som inspirerte mest med alle sine motereportasjer og kjendisgarderober- og at de ville gjøre en sak på meg under moteuken i New York var nesten ikke til å tro. Helt rått.

DRØM I OPPFYLLELSE: Celine Aagaard i Coveteur i november. Foto: Faksimile Coveteur

I Paris var høydepunktet å bli invitert frontrow, dressing og backstage hos Chanel med en videofotograf som fulgte meg. Det var like stor stas som når et barn får sin første kjærlighet i butikken. Ellers var Envelopes hagefest før Oslo Runway og årets black party en suksess- med et knippe av bransjens fantastiske mennesker - fra inn og utland, samlet under to epletrær i hagen min.

Oslo-tips bloggere
LIVSSTIL

OSLO-TIPSENE DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV

Råeste kulturopplevelse:

– Å se min sønn på scenen synge avslutningslåten med bandet Kvelertak under årets Slottsfjell-festival sammen vokalist Erlend Hjelvik for minst 10 000 publikummere. Et stort og helt rått øyeblikk.

VOGUE: Celine foreviget av gatefotografene under New York Fashion Week. Foto: Skjermdump Vouge.com

Turen til Kyoto i Japan i vår, motevisningen av nye, uoppdaget designere på flystripen i Helsinki havner også på listen over høydepunkt med jobben og Uncontaminated Oslo Fashion Art Festival.

Beste serie jeg så: – Kom litt sent i gang, men måtte krype til korset og tegne abonnement på HBO - så nå går det i Vinyl- en rå og mørk serie fra platebransjen anno 1970 skapt av Martin Scorsese.

Trenden jeg ble lei av: – Alle t-skjorter med diverse frukter på og snapfiltre med ører, tunger og det som verre er. Jeg har riktignok en t-skjorte med banan på, men kirsebær, iskrem, og andre søtsaker kan andre kose seg med.

fløyel toppbilde
KLÆR

Sesongens mykeste trend - de fineste plaggene i fløyel

Favorittplagg: –Lakkbuksene mine! Jeg sa for 20 år siden at jeg aldri noen gang skulle ta på meg lakkbukser igjen, men så feil kan man altså ta. Det er noe magisk med akkurat dem, - da kommer rockefoten frem for fullt.

Her hang jeg mest: –Hjemme- og på kontoret, men det har ikke vært kjedelig av den grunn - her har det vært full action dette året. Har også hengt endel i kø på Kaffebrenneriet på Sagene. Alltid verdt å vente på god kaffe.

Det beste jeg spiste: – Ceviche på Piscoteket i Oslo og noen av vegetarsmårettene der slår det meste, ellers var jeg tilbake på La Luna i Costa Rica som har verdens beste mezze, og på La Bodega Negra på Dream Downtown i New York. Der levde vi på limemarinert hvit fisk under hele moteuken i New York.

Favorittkontoene å følge på Insta: –Det dukker opp mange spennende nye profiler som vi har skrevet om på Envelope, men én spesiell skuffer aldri. Evangelie Smyrniotaki @Styleheroine. Jeg har fulgt henne i mange år, og hun er og har alltid vært- i en klasse for seg. Hun har nydelige bilder, fantastisk sharp stil og bommer aldri.

KJENDIS

Sjekk motehjemmet til markedssjef hos ByTimo - Elisa Mollatt

Unfollowed du noe spesielt: –Jeg sluttet å følge et par internasjonale motepersonligheter som var inspirerende tidligere, men som nå er helt off- en ser ut som hun driver med mykporno, en annen er kun drevet av reklame og har mistet sin egen stil.

Beste låt: –Spiders med Gundelach, The Weeknd, pluss Starboy feat. Daft Punk.

Stilen jeg kjørte mest: –Hvite pumps, strikkbukser, statement-øredobber og hettegenser. Der har du 2016, nesten akkurat som jeg gikk kledd på 90-tallet.

Et favoritt-mobilbilde og hvorfor: –Dette av far og sønn som surfer på ferie i Costa Rica.

Dette gleder jeg meg til i 2017: – Det skjer mye spennende i 2017 både med Envelope.no og undertegnede, og det jeg gleder meg mest til akkurat nå er kolleksjonen jeg kommer med. Jeg lanserer en liten kleskolleksjon i samarbeid med norske Elle&il, og starter året med å skyte kampanje i Miami med Ray Kay. Vi har jobbet tett det siste året og det er en ære å få jobbe med han. Deretter skal jeg til til Berlin for et prosjekt jeg har gående i Tyskland, og videre til LA og så New York. Også skal vi på Guns N' Roses i København, 7-åringen fikk det i bursdagsgave i år!

Publisert: