Mote

MinStil: Thérèse Hellström

minstil tess hell

Thérèse Hellström (26) elsker farger og den parisiske stilen. Aller helst vil hun pynte seg hele tiden, og lar gjerne forfengelighet komme foran komfort.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:
minstil tess hell

Thérèse Hellström. Foto: Privat.

minstil tess hell

Thérèse Hellström. Foto: Privat.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Rikke Krefting, Maya Vik og GURI HELI.
Thérèse Hellström jobber som PR-ansvarlig for det danske merket Custommade, i tillegg er hun moteredaktør for magasinet Forni, blogger for svenske Elle og aktiv på Instagram under navnet @tesshell.
– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Jeg vil beskrive den som fargerik på en parisisk måte. Jeg elsker å bruke farger, men også å kle med i den parisiske stilen. Det vil si hvite skjorter, klassiske jeans og høye hæler, så klart med røde lepper til. Kombinasjonen av dette er det som skaper min stil.

KLÆR

16 kåper som får deg gjennom høsten

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?
– Nå er det blusen med puffermer, ikke bare er den fin til alle antrekk man setter sammen, man får også en fantastisk form i den. Alt som markerer skuldrene og midjen er på min toppliste nå.

Så du? HØSTENS FINESTE STØVLETTER

– Hva er plagget i garderoben du har brukt aller mest?

– Overraskende nok er det en bluse med svarte og hvite prikker fra Zara som jeg har slitt helt ut den siste tiden. Den hever ethvert antrekk spør du meg. Den har blitt nuppete i materialet fordi jeg har brukt den så mye.

– Hvordan stiller du deg til plagg kjøpt vintage eller second hand?

– Jeg elsker vintage, men jeg ikke så god på det enda. Men nå som jeg er i Paris skal jeg virkelig begi meg ut på en skikkelig tur og lære meg alt om det. Det er virkelig interessant å se hvordan markedet for vintage vokser og hva slags historie det finnes bak hvert enkelt plagg. Jeg syns også vintage- og secondhand-klær er bra for miljøperspektivet.

– Hva står øverst på ønskelisten?

– Jeg blir ofte helt besatt av ting i perioder, og om jeg ikke kjøper det går «må ha»-begjæret bort ganske fort. Nå er jeg veldig lysten på å finne en vintagekjole fra Yves Saint Laurent med store skulderputer. Den kan gjerne være 30–40 år gammel.

– Hva er det viktigste for deg når du kler på deg om morgenen?

– Det er at jeg føler meg fin når jeg går hjemmefra, og det går også foran at det føles komfortabelt. Jeg syns alt blir så mye morsommere i livet om jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut, enn hvor klisjefyllt det høres ut.

– Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– En hvit skjorte, boyfriend-jeans og røde lepper – alltid!

– Hva kan du aldri få nok av?

– Sko! Iblant spør jeg meg selv om jeg samler på sko for å faktisk bruke dem eller bare ha dem hjemme som pynt.

KLÆR

Slik gjør du gode bruktkjøp

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg prøver å selge eller gi bort alt jeg har i garderoben som ikke brukes slik at det kan utnyttes maksimalt. Jeg tenker gjennom kjøp flere ganger før jeg gjør det for å spørre meg selv om jeg virkelig trenger det. Noe av det fineste jeg vet er når man skaffer et plagg som man vil bruke hver dag, med kjærlighet fra dag én, og at man føler på samme måte flere år senere.

– Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Å ikke se for mye på alle andre! Å la seg inspirere av andre er bra, men det er en kunst å ikke bare kopiere. Plukk i stedet ut de fem antrekkene du har sett og likt best fra den siste uken og prøv å sette sammen din egen unike look ut fra det.

– Hvordan kler du deg på fest?

– På fest elsker jeg å pynte meg så mye som mulig, gjerne fra topp til tå. Sølv, glitter og høye hæler, jeg vil ha alt!

KLÆR

ÅTTE TIPS TIL EN MINDRE GARDEROBE

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg tror den firkantede skotrenden kommer til å holde seg en stund, det samme med smykker. «More is more» gjelder nå! Dessuten, etter mange år med «tante-mote» med lange skjørt og kjoler, tror jeg at det mer feminine er på vei tilbake. The shorter the better!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Les også

 1. KJENDIS

  MinStil: Rikke Krefting

 2. KJENDIS

  MinStil: Anne Johannsen

 3. KJENDIS

  MinStil: Maya Vik

 4. KJENDIS

  MinStil: Sophie Dang

Relaterte artikler

KJENDIS

MinStil: Katarina Barannik

KJENDIS

MinStil: Erica Mathiesen

KJENDIS

MinStil: Elen Kristvik

KJENDIS

MinStil: Alexandra Hoang

NYHETER

Thérèse lever «Emily in Paris»-livet

KJENDIS

MinStil: Katarina Petrovic

KJENDIS

MinStil: Thea Sofie Loch Næss