Derfor brukte ikke Meghan farger

BEVISST: Ser du tilbake på bilder av Meghan fra 2016, 2017 og så videre, vil du se at hertuginnen ofte tok i bruk hvitt, svart og beige i antrekkene sine. Dette gjorde hun for å tilpasse seg kongefamilien, men også for å ikke skille seg ut.

I den nye Netflix-dokumentaren til Meghan og Harry kommer det frem at hertuginnen gjorde bevisste antrekksvalg mens hun var i Storbritannia.

Malin Gaden
Publisert:

Den store snakkisen den siste tiden har vært Netflix-dokumentaren til hertugparet av Sussex, Meghan (41) og Harry (38). Helt siden de to ble et par tilbake i 2016 har det stormet rundt dem, og til slutt kom det til det punktet at de valgte å trekke seg tilbake fra kongelige plikter.

Nå lever de et nokså skjermet liv i California i USA med sine to barn Archie (3) og Lilibet (1). Likevel er de nå klare for å dele sin side av alt som har skjedd de siste årene gjennom dokumentaren deres på Netflix.

KJENDIS

Dette er motesignalene bak Meghans doku-antrekk

I dokumentaren snakker paret ut om hendelser som har preget nyhetsbildet de siste årene, men belyser også annen tematikk vi kanskje ikke hadde tenkt på – eller lagt merke til.

Her forteller nemlig Meghan at hun forsøkte å ikke «gjøre så mye ut av seg» da hun først ble introdusert for den britiske kongefamilien.

En måte hun valgte å gjøre det på, var ved å kle seg i nokså «fargeløse» antrekk.

FØRSTE OFFENTLIGE OPPDRAG: Her er Harry og Meghan med på Terrence Higgins Trust World AIDS Day-veldedighetsarrangement i 2017 etter at de forlovet seg.

– Jeg brukte sjelden farger mens jeg var i Storbritannia. Slik jeg forsto det kunne jeg aldri bruke samme farge som dronningen når vi deltok på samme tilstelning, og jeg kunne heller ikke bruke samme farge som en av de øvrige medlemmene i familien, sier hun i serien.

KLÆR

Elizabeth – dronningen av farger

BESØKTE SKOLE: I 2017 dro Meghan og Harry til Nottingham Academy for å snakke med lærere og elever. Mens Harry matchet sine blå sko med blazeren sin, valgte Meghan en høyhalset genser i svart, støvletter i samme farge og et langt, beige skjørt.

Disse angivelige kleskodene førte til at hertuginnen stilte seg følgende spørsmål: «Hvilken farge bruker de mest sannsynlig aldri?»

Svaret hun endte opp med var kamelfarget, beige og hvitt.

– Det var for å være en i mengden. Jeg prøvde ikke å skille meg ut, jeg gjorde alt for å passe inn. Jeg ville ikke gjøre familien flau.

KONTRAST: Dronning Elizabeth brukte alltid sterke farger i sine antrekk. Ifølge Meghan kunne hun ikke bruke samme farge som dronningen når de deltok på samme tilstelning. Her er dronningen ikledd grønt, gult og litt rosa, mens Meghan gikk for en beige kjole.
MATCHET: Meghan og Harry besøkte Loughborough i 2018. Da hadde de begge på seg svarte og blå antrekk. Selv om det kanskje ikke var av de mest fargesprakende antrekkene, ligger ofte det lille ekstra i detaljene. Legg merke til den lekre toppen til hertuginnen.

Selv om hertuginne Meghan ofte var å se i hvite, svarte og beige antrekk, var hun heller ikke fremmed for å utforske fargeskalaen litt i ny og ne.

På reise valgte hun gjerne fargerike looks. Meghan sa jo selv at det var i Storbritannia hun gjerne gikk for de neddempede antrekkene, så kanskje det var på reisefot hun virkelig slappet av?

2018: Harry og Meghan ankommer Tonga. Denne gangen var det Harry som valgte mer nøytrale farger mens Meghan gikk for knallrødt.
SOMMERLIG: På besøk i Fiji i 2018 hadde Meghan på seg en blomstrete kjole i flere farger.
KNALLBLÅ: Hertugparet forlater Tonga iført grå dress og blå kjole.

Etter hvert ble hun nok også mer komfortabel med å bruke farger i Storbritannia.

I LONDON: Meghan ankommer Your Commonwealth Youth Challenge i 2018 iført en gul kjole.
2018: Meghan har latt de beige plaggene ligge hjemme til fordel for en lilla kjole med rød kåpe til.
HELGRØNT: Hertugparet ankommer Westminster Abbey i 2020 iført blå dress og grønn kjole med matchende hatt.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: