Matchende svenske prinsesser på nye offisielle bilder

Sofia og Madeleine

Det ser ut til at prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia har lagt sin elsk på de samme type kjolene.

Line Blokhus
Publisert:
Sofia og Madeleine

Prinsesse Sofia. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

Sofia og Madeleine

Prinsesse Madeleine. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

På de offisielle bildene som det svenske kongehuset publiserte denne uken stråler nemlig de to prinsessene i nesten helt identiske kjoler.

Mens prinsesse Madeleine hadde på seg en blå kjole med broderte perler fra den svensk-libanesiske designeren Fadi el Khoury under den offisielle fotograferingen, var prinsesse Sofia iført en spesialsydd lilla blondekreasjon fra Zetterberg.

KJENDIS

Prinsesse Sofias fantastiske stilforvandling

Ifølge den svenske avisen Expressens kongelige Instagram-konto er de nye bildene tatt under en kongelig middag i forbindelse med fjorårets Nobelfestligheter, så helt ferske er altså bildene ikke.

Kongeekspert: – Vakre bilder

EKSPERT: Kongehus-ekspert Kjell Arne Totland. Foto: TV2

TV2s kongeekspert og blogger Kjell Arne Totland skryter av de offisielle bildene, og mener prinsesse Madeleine har fått en mye varmere skjønnhet og glød etter at hun ble gift og fikk barn.

– Det er flott at hun har fått tilbake sin opprinnelige og mørkere hårfarge. Det kler henne mye bedre, og gjør henne til en mer klassisk skjønnhet. Til fotosesjonen har Madde valgt den gråblå blondekjolen hun bar på Nobelbanketten i desember og utsøkte smykker med akvanariner. Diademet er arv etter hennes farmor, prinsesse Sibylla – mens øresmykkene i prismekrone-stil er nyinnkjøpte til Madeleine, trolig en gave fra hennes Chris. Og både kjolen og de lyseblå smykkestenene matcher og framhever jo perfekt Maddes egen øyenfarge, sier Totland til MinMote.

Også prinsesse Sofia får skryt av kongeeksperten:

– Hun har i likhet med sin svigerinne valgt å posere i en lyseblå, langermet blondekjole – en mammakreasjon hun fikk sydd til den private Nobel-middagen på Stockholm slott i desember. I det halvt utslåtte håret bærer hun sitt brudediadem med smaragder – en gave fra svigerforeldrene. Jeg synes det er bra at Sofia nå har sluttet å farge håret ravnsort, slik hun gjorde før forlovelsen. Den nye og litt lysere hårfargen gjør inntrykket mykere og kler henne langt bedre. Sofia er en utrolig vakker kvinne – og hun har fått en helt spesiell glød nå når hun går gravid, påpeker han.

KJENDIS

Svenskeprinsessenes mest minneverdige Nobel-kjoler

Får hun stiltips fra svigerinnene?

GJENBRUK: Prinsesse Madeleine har brukt kjolen fra Fadi El Khoury ved flere anledninger. Her avbildet i forbindelse med en Nobel-middag i 2015. Foto: NTB scanpix

Selv om de to prinsessene ikke alltid har kommet like godt over ens, skal de to etter hvert ha fått et godt forhold, skal vi tro flere kongeeksperter. Nå ser det ut til at prinsesse Sofia også har plukket opp et og annet stiltips fra sin svigerinne.

NYHETER

Sofia viste babymagen i vårlig kjole

Designeren Fadi el Khoury er blant prinsesse Madeleines favorittdesignere. Hun har flere kjoler fra denne designeren, og har gått for gjenbruk av disse kjolene opptil flere ganger. Den blå Fadi el Khoury-kjolen brukte hun senest under et selskap på det svenske slottet for noen uker siden.

Lånte gravidantrekk

Men prinsesse Madeleine er nok ikke den eneste kongelige som den høygravide prinsessen får klesråd av.

Sist uke dukket prinsesse Sofia opp i et antrekk satt sammen av både kjole og jakke som vi har sett prinsesse Victoria i tidligere. Selv om kongehuset ikke har bekreftet det, ser det altså ut til at prinsesse Sofia har fått låne prinsesse Victorias gravidtøy.

I tillegg har prinsesse Sofia latt seg inspirere av hertuginne Kate, for eksempel da hun kopierte Kates forlovelsesstil i 2014.

LÅNT GRAVIDANTREKK? Både jakken, kjolen og tilbehøret som gravide prinsesse Sofia hadde på seg i forrige uke, har blitt brukt av prinsesse Victoria tidligere. Foto: Claudio Bresciani / TT
Publisert:

Finn mer innhold om: