MinStil: Anne Berit Valla Staalnacke

SCANDI CHIC: Anne Berit Valla beskriver sin egen stil som typisk nordisk, men varierer mellom hettegenser og «powerdressing» på jobben sin i TV-bransjen. Foto: Privat

– Pynt deg litt ekstra på en helt vanlig tirsdag på kontoret. Det er helt utrolig hva det gjør med humøret og pågangsmotet. «Let's make hverdagen great again», sier Anne Berit Valla Staalnacke (35). 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Anne Berit Valla Staalnacke beskriver sin egen stil som enkel og stilren, typisk skandinavisk, både når det kommer til klær og interiør. Hun bor på Bekkelaget med mannen sin Simen Staalnacke som tidligere stod bak klesmerket Moods of Norway. Sammen har de en sønn, Alaska på tre år.

KJENDIS

Sjekk Anne Berit og Simens motebryllup i Oslo

Selv jobber Valla Staalnacke som executive produsent, i Nordisk Film TV. Hun står bak programmer som «Ex on the Beach», «Topmodel», «Robinson» og «Hellstrøm rydder opp», for å nevne noe.

– I tv-bransjen er det rom for å gå i alt fra hettegenser, til «powerdressing» og høye hæler. Jeg varierer mellom de stilene på jobb, og elsker den friheten.

SHADES ON: Enkle, stilrene klær er en favoritt hos 35-åringen. Og solbriller, alltid solbriller. Foto: Privat

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Store blazere med matchende bukser, skinnbukser, helt plaine hvite t-skjorter, gull accessoirer og boots.

– Ditt beste second hand/vintage-kupp?

– Jeg har fått en gullring fra mamma, som hun fikk av pappa når hun fødte meg. Oppå ringen er det en trekant, som symboliserte vår lille familie, oss tre. Den ringen betyr veldig mye for meg.

HELSORT: Et helsort antrekk slår aldri feil. Her stylet med hvite hæler, miniveske og solbriller. Foto: Privat

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

Dette er første gang på tre år at jeg ikke skal jobbe hele vinteren i utlandet, så jeg skal investere i en stor og varm parkas og et par varme «fjellsko» fra Acne, og kanskje en Pangaia joggedress, sier Valla Staalnacke og legger til:

– Og selv om det sikkert ikke blir noe julebord pga pandemien, så drømmer jeg meg bort i partylooks fra merket The Attico.

Foto: Privat

– Beskriv din ultimate drømmedag fra morgen til kveld:

– Våkne av et nydelig bustetroll på tre år som roper «mamma, det er morgen!». Jogge ei rolig mil. Mimosa-brunch som varer til sent på kveld.

Ditt beste skjønnhetstips?

– Vær aktiv, personlig elsker jeg å løpe. Og lev livet, interessante folk stråler.

EKTEFOLK: Simen Staalnacke og Anne Berit Valla Staalnacke giftet seg i 2015. De har sønnen Alaska på tre år og bor på Bekkelaget i Oslo. Foto: Privat

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Etter en «mental break down» kommer mannen min og sier «ta på deg en look du har hatt på deg før». Krisen kommer jo av at jeg plutselig skal prøve på noe helt nytt.

ROSA DRESS: Legg merke til den iøynefallende stylingen av håret til Anne Berit Valla Staalnacke. Foto: Privat

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Kjolene mine fra det norske merket, Envelope. De har et enkelt og tidløst design som jeg bruker om og om igjen. Og den fargerike og iøynefallende rosa Rotate-kjolen, som er helt i andre enden av skalaen.

Foto: Privat

Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg bruker de samme klærne og skoene, om og om igjen, så på den fronten har jeg ikke dårlig samvittighet. Jeg ønsker å kjøpe bærekraftige kvalitetsplagg, men syns helt ærlig det av og til er vanskelig å avdekke hva som er bærekraftig og ikke.

– Hvilken trender har du troen på akkurat nå?

– «I leave it to the professionals» å uttale seg om trender, men ifølge Vogue så skal vi (heldigvis) få fortsette å gå i behagelige, men stilige joggedresser. Det eneste bra som kom ut av coronapandemien.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Solbriller! Antrekket er ikke komplett uten.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Der har jeg brent meg før. Tidligere har jeg svart magetopp og buffalosko på dette spørsmålet, men jaggu endte jeg ikke opp med den stilen igjen. Så det er egentlig umulig å svare på! Ingen er så flinke som de i motebransjen på å ta tilbake gamle trender og tviste på det, slik at man får lyst på det igjen. Men for å snu litt på det, i fremtiden vil jeg vil nok angre på de store kragene jeg går med nå for tiden.

STILSIKKER: Anne Berit vet hva hun liker, og bruker klærne og skoene hun har i skapet om igjen, og om igjen. Foto: Privat

– Ditt aller beste motetips?

– Jeg slår et slag for hverdags-glam. Pynt deg litt ekstra på en helt vanlig tirsdag på kontoret. Det er helt utrolig hva det gjør med humøret og pågangsmotet, og det er lettere å høste inn komplimenter der enn på fest. Let's make hverdagen great again!

HELHVITT: En kremfarget look fra topp til tå er en av sesongens største mikrotrender. Anne Berit bryter opp med knehøye støvletter med vidt skaft. Foto: Privat
Publisert: