Mote

Er Renate Reinsve motebransjens nye favoritt?

STJERNESKUDD: Navnet Renate Reinsve har vært på alles lepper etter at hun var å se i Cannes under filmfestivalen.

Den norske skuespilleren Renate Reinsve har tatt Cannes – og motebransjen – med storm. «En helt vill opplevelse», sier skuespilleren til MinMote.

 • Malin Gaden
  Journalist
Publisert:

Ikke bare har Renate Reinsve (33) fra Solbergelva imponert en hel filmbransje, hun har også fått flere verdenskjente motehus til å sperre opp øynene. Under årets filmfestival i Cannes var nemlig det norske stjerneskuddet å se i en rekke flotte antrekk på den røde løperen, samt under ulike tilstelninger på dagtid.

Ikledd både Dior og Louis Vuitton glitret skuespilleren om kapp med kjente navn som Timothée Chalamet (25) og Isabelle Huppert (68). Sammen med skuespillerkollegene Herbert Nordrum (34) og Anders Danielsen Li (42) og regissør Joachim Trier (47), hadde gjengen tatt turen fra lille Norge til Cannes for å vise frem den nye filmen «Verdens verste menneske».

PREMIERE: (f.v.) Anders Danielsen Lie, Joachim Trier, Renate Reinsve, Herbert Nordrum og Eskil Vogt poserer for fotografene på Cannes-løperen.

Under premieren av filmen deres hadde Trier, Danielsen Lie og Reinsve på seg antrekk fra det franske motehuset Dior. Motehuset delte selv bilde av trioen på sin Instagram-konto, og de ble også nevnt som noen av Cannes-festivalens best kledde av selveste Vogue.

– En helt vill opplevelse

Det er blitt skrevet om skuespillerprestasjonene til Reinsve i flere internasjonale medier, og mange spår henne til å bli den neste store stjernen. Og med det kommer det selvfølgelig noen goder – som en helt vill garderobe å velge ifra.

Reinsve har nemlig i løpet av Cannes-oppholdet fått muligheten til å låne klær mange bare drømmer om å en dag få eie – eller låne, for den saks skyld.

– Det har vært en helt vill opplevelse at de store motehusene ønsker at jeg går i deres klær etter den store buzzen som har vært her nede, forteller Reinsve til MinMote.

– Det er jo mer enn klær – det er store designere, kunstnere som har laget disse antrekkene. Jeg har følt meg veldig fin.

EN STJERNE: Renate Reinsve strålte på den røde løperen i Cannes. Her iført en elegant kjole fra Dior.
NORSK STJERNELAG: (f.v.) Eskil Vogt, Herbert Nordrum, Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie og Joachim Trier.
KULE DETALJER: Legg merke til joggeskoene skuespilleren brukte med sitt helhvite antrekk.
KJENDIS

Cannes-øyeblikk: Undertøy, prinsesser og couture

Til NRK forteller Reinsve at folk løper etter henne på gaten, og kaster seg om halsen på henne. Det er altså blitt skikkelig Hollywood-tilstander rundt den norske skuespilleren.

Forleden dag var det også et tv-team til stede for å filme at skuespilleren ble stylet.

– I går var det Chanel, og da var det en egen TV-kanal de hadde, som filmet meg under stylingen. Og stilte sånne spørsmål som «Hvordan føler du deg i Chanel», hehe, forteller hun til NRK som selvfølgelig måtte følge opp med å spørre om hvordan hun følte seg i klær fra den franske motegiganten:

– Jeg føler meg jo ekstremt fin i alle disse klærne, men det indre matcher vel ikke helt det ytre. Jeg føler meg som en helt vanlig person med et helt sinnsykt ytre når jeg har på de klærne. Og det er så dyrt!

KJENDIS

Cannes blåser liv i rød løper-glamour

Sammenlignes med superstjerne

Når det blir så mye oppmerksomhet rundt en person, er det ikke rart at folk begynner å se noen likheter med andre kjente fjes.

Film- og tv-kritiker Charles Bramesco var raskt ute med å sammenligne Renate Reinsve med skuespilleren Dakota Johnson (31), som blant annet er kjent for sin rolle i «Fifty Shades of Grey»-filmene.

Bramesco satte nemlig «alle pengene» sine på at «europeiske Dakota Johnson» kom til å gjøre det stort etter Cannes-premieren. Der tok han ikke feil!

Skuespiller og skribent Rachel Handler slenger seg på hyllesten og kaller Reinsve et supertalent. Hun skriver også på Twitter at «Verdens verste menneske» er en av hennes favorittfilmer fra Cannes-festivalen.

Ser du likheten mellom de to?

Dakota Johnson
Renate Reinsve
Publisert:

Les også

 1. KJENDIS

  Delte budskap i vintage Chanel

 2. KLÆR

  7 måter å style shortsen på

 3. LIVSSTIL

  MineSommerperler: Emilie Tømmerberg

Finn mer innhold om:

 1. Cannes
 2. Styling
 3. Film
 4. Klær
 5. Chanel

Relaterte artikler

NYHETER

Nordmennene glitret om kapp i Cannes

KJENDIS

Filmfestivalen i Cannes: De lekreste antrekkene

NYHETER

Renate Reinsve med stjerneteam i Hollywood: – Veldig stort

KLÆR

Filmfestivalen i Venezia: Sjekk stjernenes ville antrekk

KJENDIS

Cannes: Undertøy, prinsesser og couture

NYHETER

Paris Fashion Week: Norske stjerner, protester og lavt comeback

KJENDIS

Cannes blåser liv i rød løper-glamour